Το “εγώ” και το “εμείς”

“Είναι πολύ μεγάλο προτέρημα για ένα ποδοσφαιριστή να διαθέτει αυτοπεποίθηση. Όταν όμως είναι ανεξέλεγκτη, δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα”. Η παρουσία του Παναγιώτη Κονέ (και) στο παιχνίδι …

“Είναι πολύ μεγάλο προτέρημα για ένα ποδοσφαιριστή να διαθέτει αυτοπεποίθηση. Όταν όμως είναι ανεξέλεγκτη, δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα”. Η παρουσία του Παναγιώτη Κονέ (και) στο παιχνίδι με την Καβάλα, αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού από τον Δημήτρη Βλάχο.   

“Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο προπονητής είναι ο άνθρωπος που ζει καθημερινά τους ποδοσφαιριστές μέσα από τις προπονήσεις, οπότε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ποιοι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση για να τους ρίξει στη μάχη.

Όσοι παρακολουθούν τακτικά προπονήσεις του Ηρακλή, υποστηρίζουν ότι ο Παναγιώτης Κονέ βγάζει μάτια. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει πάρει στον 1,5 χρόνο παρουσίας του στην ομάδα, περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που –βάσει εμφανίσεών του στα παιχνίδια- άξιζε. Όχι μόνο από τον Προτάσοφ, αλλά από όλους όσοi πέρασαν από τον κυανόλευκο πάγκο.

Είκοσι πέντε συμμετοχές πέρσι, τρεις φέτος. Σύνολο είκοσι οκτώ. Όσο και αν προσπαθήσει να θυμηθεί κάποιος έστω και ένα παιχνίδι που έπαιξε σύμφωνα με τις –αδιαμφισβήτητες- ικανότητές του, δεν θα καταφέρει. Είκοσι οκτώ αγώνες κινούμενος στη μετριότητα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι σε όλα αυτά τα παιχνίδια, δεν έβαλε ποτέ το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Είναι πολύ μεγάλο προτέρημα για ένα ποδοσφαιριστή να έχει αυτοπεποίθηση. Όταν όμως είναι ανεξέλεγκτη, μετατρέπεται σε εγωισμό και δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα. Φίλος της ομάδας, παρομοίασε χθες τον Κονέ με τον Μαρκές, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι… «τουλάχιστον τον Ισπανό, τον γούσταρε και ο κόσμος».

Η φάση του φάουλ που κέρδισε ο Ηρακλής στο 85ο λεπτό, είναι χαρακτηριστική. Όταν στο χορτάρι υπάρχει ο Νικολάε Ντίκα και το φάουλ είναι στον άξονα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πλησιάσει έστω στην μπάλα, κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής. Το έπραξε ο Κονέ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τον απομάκρυνε ο Ρουμάνος, το έκανε και στο 85’, προκαλώντας την δικαιολογημένο εκνευρισμό συμπαικτών και οπαδών.

Όταν ο Κονέ αντιληφθεί ότι είναι μέλος της ομάδας και δεν είναι ο ίδιος η ομάδα, τότε θα αποτελέσει μία πολύτιμη μονάδα για τον Ηρακλή. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, μόνο προβλήματα θα δημιουργεί με την παρουσία του στην ενδεκάδα”.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top