Ο Ηρακλής “ενοχλεί”

Η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το λεωφορείο της ΠΑΕ από έναν –άγνωστης οπαδικής ταυτότητας- αλήτη, φανερώνει ένα πράγμα. Ότι ο Ηρακλής “ενοχλεί”. Ενοχλεί πολύ και …

Η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το λεωφορείο της ΠΑΕ από έναν –άγνωστης οπαδικής ταυτότητας- αλήτη, φανερώνει ένα πράγμα. Ότι ο Ηρακλής “ενοχλεί”. Ενοχλεί πολύ και πολλούς. Και όταν λέμε Ηρακλής, αναφερόμαστε σε όλα τα κομμάτια που συνθέτουν το κυανόλευκο παζλ. Η ομάδα, ο κόσμος, η διοίκηση.

Τα χρόνια της ανυπαρξίας ανήκουν στο παρελθόν και αυτό το γεγονός προκαλεί ανησυχία σε αρκετούς εκτός Ηρακλή. Υπήρχε άραγε περίπτωση ανάλογο περιστατικό να συνέβαινε πέρσι ή πρόπερσι; Το ερώτημα είναι φυσικά ρητορικό, αφού μία ομάδα που κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, το μόνο συναίσθημα που μπορεί να προκαλέσει στους αντιπάλους, είναι λύπηση. Άντε και λίγη συμπάθεια, διότι στο παρελθόν ήταν μία από τις μεγάλες δυνάμεις. Σεβασμό όμως και φόβο, όχι.

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης είπε ότι… “αν ήθελε ο συγκεκριμένος ‘κύριος’ να μας φοβίσει, να τον ενημερώσουμε ότι δεν κατάφερε το παραμικρό”. Δεν μας προκαλεί έκπληξη, αφού από το καλοκαίρι είχαμε σημειώσει ότι ο Ηρακλής του Προτάσοφ έχει… guts. Το ζήτημα είναι όσοι κινούνται γύρω από την ομάδα (διοίκηση και κόσμος, κυρίως) να λάβουν το μήνυμα του Σαββάτου και να αποτελέσουν την ασπίδα της ομάδας.

Και για να γίνει αυτό, απαιτείται να βρεθεί κώδικας επικοινωνίας και συνεννόησης. Μπορεί να υπάρχουν αρκετά πράγματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές, αλλά υπάρχουν και δύο, ίσως τα σημαντικότερα, που τις ενώνουν: Η αγάπη για τον Ηρακλή και η επιθυμία να δουν την ομάδα και πάλι πρωταγωνίστρια. Πάνω σε αυτά τα στοιχεία, μπορεί να οικοδομηθεί κάτι στέρεο και υγιές. Αρχής γενομένης από την απόβαση στην Καβάλα…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top