ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος για τον Ηρακλή, ο Γιάννης Χαρισούλης τονίζει στην BLUEARENA ότι… “η ώρα ευθύνης είναι για όλους” και στη …

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος για τον Ηρακλή, ο Γιάννης Χαρισούλης τονίζει στην BLUEARENA ότι… “η ώρα ευθύνης είναι για όλους” και στη συνέχεια αναλύει το θέμα που έχει προκύψει με τα εισιτήρια που ζητάει η ΠΑΕ Άρης για το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής. 

“Τα ψέματα τέλειωσαν και έφτασε η ώρα της αλήθειας. Το πρωτάθλημα αρχίζει και ο Ηρακλής κάνει ποδαρικό στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Πριν λίγες μέρες ο Αντώνης Ρέμος μίλησε για παίχτες που έχουν στο DNA τους τον πρωταθλητισμό και προχτές ο Προτάσοφ ζήτησε «να μιλήσουν οι παίχτες. Δεν θα πω ότι έχουν άδικο πρόεδρος και προπονητής. Ασφαλώς και η πορεία μιας ομάδας καθορίζεται από τους ποδοσφαιριστές και την απόδοση τους.  Δεν παίζουν όμως μόνοι τους. Στο ίδιο πρωτάθλημα παίζει και η διοίκηση και ο προπονητής. Και οι δυο αυτοί συντελεστές έχουν συμμετοχή στο κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει.

Γιατί και αυτοί  «έπαιξαν μπάλα»  το προηγούμενο διάστημα. Η διοίκηση έπαιξε στον τομέα των μεταγραφών. Και μάλιστα όπως από πολλές πλευρές συνομολογείται, έκανε καλό παιχνίδι. Με πρώτο και καλύτερο τον Ηλία Πουρσανίδη, «έπαιξε καλή μπάλα». Και αυτό μεταφράζεται με τις 9 σπουδαίες μεταγραφές που έκανε. Αλίμονο όμως αν σκεφτεί ότι «εδώ» τελείωσε ο ρόλος της και επαναληφθούν «συμπτώματα» του παρελθόντος. Η διοίκηση οφείλει να εξακολουθήσει  να  κάνει  «καλό παιχνίδι» εξασφαλίζοντας τις καλές συνθήκες λειτουργίας του τμήματος. Και ασφαλώς όλοι, αλλά κυρίως η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής αντιλαμβάνονται τι σημαίνει το «καλές συνθήκες λειτουργίας».

Ο ρόλος του προπονητή ήταν η προετοιμασία της ομάδας. Τώρα αυτόν τον ρόλο τον διαδέχεται η σωστή διαχείριση του υλικού. Μπορεί ο Πουρσανίδης να έφαγε όλο το «τρέξιμο» για να βρεθούν οι παίχτες όμως όλοι αυτοί αποκτήθηκαν αφού προηγούμενα ο Ουκρανός έδωσε το ο.κ. Και φυσικά γνωρίζει  πιο καλά από όλους τι μπορεί να πάρει από τον καθένα.
Χρειάζεται λοιπόν να εξακολουθήσουν να λειτουργούν σωστά και αυτοί οι δυο συντελεστές (διοίκηση και προπονητής). Αν αυτό συμβεί  τότε αναμφίβολα και οι ποδοσφαιριστές θα δείξουν και ότι «ξέρουν να μιλούν»  και ότι «έχουν στο DNA τους τον πρωταθλητισμό». Συμπέρασμα;  Η ώρα ευθύνης είναι για όλους.

Υ.Γ. 1: Από χτες υπάρχει θέμα αν ο Ηρακλής θα δώσει ή όχι εισιτήρια στον Αρη για το ματς της δεύτερης αγωνιστικής και αν δώσει πόσα  θα δώσει αλλά και πόσα θα πάρει στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου. Και βέβαια μέσα σ’ αυτό το μπέρδεμα ο καθένας  λέει τα δικά του και άντε να βρεις ποιος έχει δίκιο. Η δική  μου άποψη  είναι ότι όλη αυτή η ιστορία θα είχε αποφευχθεί αν οι ΠΑΕ ήταν πιο ειλικρινείς στα… αιτήματα τους. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος θα αναφερθώ στην ΠΑΕ Άρης. Ζήτησαν οι κίτρινοι 5000 εισιτήρια. Μπορούν να δώσουν τον ίδιο αριθμό  στον β΄ γύρο;

Αν ο Ηρακλής τους ζητήσει να κάνουν ένα «πρωτόκολλο» και για τα δυο ματς με κυρίαρχο θέμα «όσα εσείς τόσα και εμείς» χωρίς τα…κόλπα ότι η αστυνομία δεν επιτρέπει ή αυτόν τον χώρο έχουμε εμείς για τους φιλοξενούμενους, μπορεί η ΠΑΕ Άρης να εγγυηθεί ότι θα τηρηθεί η συμφωνία; Όχι. Τότε πως θέλει  να  πάρει 5000 εισιτήρια και δεν περιόρισε  το αίτημα της στον αριθμό που μπορεί να δώσει; Από το «σημείο» αυτό αρχίζει η τριβή και δημιουργείται το θέμα. Αλλά δεν είναι το μοναδικό σημείο τριβής. Στη μέση μπαίνουν και τα περίφημα «ποσοστά». Λέει για παράδειγμα η μια ΠΑΕ.

Θέλω, ας πούμε, το 5% των εισιτηρίων και θα δώσω και εγώ το ίδιο ποσοστό. Συμφωνεί η γηπεδούχος ομάδα. Έρχεται όμως ο δεύτερος γύρος και παρουσιάζεται η αστυνομία και λέει. Στον χώρο τον οποίο διαθέτετε για τους φιλοξενούμενους δεν μπορεί να χωρέσει το 5% αλλά πιο λίγοι. Γίνονται παζάρια και τελικά… κόβονται κάποια εισιτήρια. Αν λοιπόν οι ΠΑΕ θέλουν να είναι τίμιες και ειλικρινείς οφείλουν να καλέσουν την αστυνομία να κάνει εκτίμηση πόσοι οπαδοί  μπορούν να δουν άνετα και με ασφάλεια  το παιχνίδι  στις κερκίδες που προορίζονται για τους φιλοξενούμενους και με βάση αυτή την  εκτίμηση να ζητούν και οι ίδιες εισιτήρια.

Για να γίνω πιο σαφής. Η ΠΑΕ  Αρης έχει οριοθετήσει μια κερκίδα για τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Η ίδια λέει ότι χωράνε 1500 οπαδοί. Η αστυνομία λέει 1200 και όταν φτάνει ή ώρα του ματς τους κάνει 900. Πέρα από το γεγονός ότι είναι άδικο αυτό αποτελεί και μια αρχή έντασης.  Αν ο Αρης θέλει ένα αριθμό εισιτηρίων οφείλει, δίχως και το άλλοθι της αστυνομίας να δεσμευθεί για τον ίδιο αριθμό για το ματς του β΄ γύρου. Δέσμευση χωρίς κόλπα και αρνήσεις. Να πάρει τόσα εισιτήρια όσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μπορεί να δώσει. 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top