Ομάδα που δεν θα τρώει πρόλογο

Ένα στοίχημα που καλείται να κερδίσει οποιοσδήποτε προπονητής, αφορά τον –όσο το δυνατόν πιο γρήγορο- εγκλιματισμό των νέων παικτών. Αν έχει καταφέρει ο Όλεγκ Προτάσοφ …

Ένα στοίχημα που καλείται να κερδίσει οποιοσδήποτε προπονητής, αφορά τον –όσο το δυνατόν πιο γρήγορο- εγκλιματισμό των νέων παικτών. Αν έχει καταφέρει ο Όλεγκ Προτάσοφ να μπολιάσει παλιούς και νέους, θα φανεί με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Υπάρχουν όμως ορισμένα περιστατικά που βίωσαν όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα, εδώ στην Ιταλία, που δείχνουν ότι ο Ουκρανός τεχνικός και οι συνεργάτες του, το έχουν δουλέψει αρκετά αυτό το κομμάτι. Θα σας αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικά που συνέβησαν σε διάστημα 24 ωρών και νομίζουμε ότι είναι τα πλέον χαρακτηριστικά.

1. Ο Γιαννούλης υποπίπτει σε φάουλ, το οποίο ο διαιτητής μετέτρεψε σε πέναλτι και ο Τιριμπόκι την… πέφτει στον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, διότι τόλμησε να διαμαρτυρηθεί. Ξέρετε ποιος ήταν ο πρώτος που χώθηκε στο επεισόδιο; Ο Ματίας Λέκι. Όχι για να απομακρύνει τον συμπαίκτη του, αλλά για να τον προστατεύσει, παίζοντας στην κυριολεξία ξύλο με αντιπάλους (ο Τιριμπόκι ακόμη θα θυμάται την μπουνιά του Αργεντινού). Και από κοντά του, ο Μπόσνιακ, ο Γιάκομπ και οι υπόλοιποι παίκτες του Ηρακλή. Και αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές που δεν μετράνε ούτε ένα μήνα παρουσίας στην ομάδα.

2. Ο Όλεγκ Προτάσοφ, στην απογευματινή προπόνηση της Κυριακής, ζήτησε από τους παίκτες να μεταφέρουν τη μία εστία λίγα μέτρα παραπέρα, για να διεξαχθεί οικογενειακό δίτερμα με τους δώδεκα παίκτες που συμμετείχαν στην προπόνηση. Ξέρετε πόσοι παίκτες πήγαν να κουβαλήσουν την εστία; Και οι δώδεκα. Από τον 19χρονο Κατσικά, μέχρι τον 36χρονο Κατσαμπή. Και ανάμεσά τους ο Ντίκα και ο Γιάκομπ. Ο τελευταίος μάλιστα δεν αντιλήφθηκε την οδηγία του Προτάσοφ και γύρισε την πλάτη του. Μόλις αντιλήθηκε το τι ακριβώς γινόταν, έτρεξε προς το μέρος των συμπαικτών του για να βάλει ένα χεράκι, έστω και αν η εστία μετακινιόταν και χωρίς αυτόν. Ένιωσε όμως την ανάγκη να βοηθήσει τους… συμπολεμιστές του, όπως τους χαρακτήρισε ο Προτάσοφ.

Ο Ουκρανός τεχνικός, πέρα από τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας, σφυρηλατεί και τον χαρακτήρα της ομάδας. Μίας ομάδας που (δείχνει ότι) δεν θα τρώει πρόλογο πουθενά. Σε καμία έδρα, ότι κλίμα και αν συναντά. Φτάνει φυσικά αυτό που δείχνει στην Ιταλία, να το παρουσιάσει και στις επίσημες διοργανώσεις.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top