Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: ¨Εγραψε ιστορία ο Γιαννιώτης

Την τεραστία του δύναμη έδειξε ο Σπύρος Γιαννιώτης ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης! Ο 29χρονος κολυμβητής κολύμπησε 5 χλμ …

Άλλα αθλήματα

Την τεραστία του δύναμη έδειξε ο Σπύρος Γιαννιώτης ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης! Ο 29χρονος κολυμβητής κολύμπησε 5 χλμ στη θάλασσα και έγραψε ιστορία καθώς είναι ο μοναδικός κολυμβητής που έχει κατακτήσει μετάλλιο δυο συνεχόμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα!

  Μετά το χάλκινο στα 5 χλμ. το 2007 στη Μελβούρνη, ο Σπύρος Γιαννιώτης έκανε σπουδαία εμφάνιση στα 5 χλμ. την Τρίτη (21/07) στη θαλάσσια περιοχή της Οστια και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, πίσω από τον γερμανό Τόμας Λουρτς.

Ο κολυμβητής τους Νίκου Γεμελου δήλωσε μετά την μεγάλη του επιτυχία:”Για να καταφέρεις κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι διαταραγμένη προσωπικότητα… Ηρθα στη Ρώμη με κακή ψυχολογία, αλλά τώρα το ηθικό μου είναι ακμαιότατο. Απέδειξα ότι εξακολουθώ να είμαι ένας από τους γρηγορότερους αθλητές. Θα προσπαθήσω και στα 10 χλμ. να πετύχω κάτι παρόμοιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να κατακτήσω μετάλλιο. Η τακτική στην κούρσα βγήκε. Κρατήθηκα στο γκρουπ για 3,5 χλμ. και στο τελευταίο 1,5 χλμ. ανέβασα ρυθμό και κολυμπούσα στα πόδια του Λουρτς. Είναι πολύ έμπειρος, με κράτησε έξυπνα και σωστά πίσω, κάτι σαν σκριν, και κέρδισε. Αυτή τη στιγμή νιώθω μια χαρά. Ολες οι άσχημες σκέψεις έχουν ξεχαστεί. Θα παλέψω και στα 10 χλμ. και ό,τι βγει. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην κακή εμφάνιση στο Πεκίνο. Είναι μια μικρή επούλωση.Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο είναι πως κάθε χρόνο κάνω κάτι, πετυχαίνω κάποια διάκριση και ας είναι οι περισσότεροι που δεν με υπολογίζουν. Αυτό πάει παντού. Χορηγούς μίντια κ.α.”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, είπε: “Στους χαλεπούς καιρούς του ελληνικού αθλητισμού, ήρθε ένα πολύ μεγάλο μετάλλιο από τον Σπύρο, που θα μπορούσε να είναι και χρυσό. Η μεγάλη αυτή επιτυχία, του σπουδαίου αυτού αθλητή, δίνει ώθηση στον ελληνικό αθλητισμό. Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια”.

Η πρώτη δεκάδα στα 5 χλμ.:
1. Λουρτς (Γερμανία) 56.26.9
2. Γιαννιώτης (Ελλάδα) 56.27.2
3. Χο (Ν. Αφρική) 56.41.9
4. Φερέτι (Ιταλία) 56.44.3
5. Γκέμελ (ΗΠΑ) 56.44.9
6. Μπραντά (Γαλλία) 56.47.0
7. Κρίπεν (ΗΠΑ) 56.47.1
8. Νογκουέιρα (Ισπανία) 56.47.2
9. Ρουφίνι (Ιταλία) 56.47.3
10. Χέρβας (Ισπανία) 56.47.9

Back to Top