Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics “Αθήνα 2011”

Σημερα (30/6) εγκαινιάστηκαν από τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά τα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκόσμιων Αγώνων, Special Olympics “Αθήνα 2011”, στο κτίριο της ιππασίας, το …

Άλλα αθλήματα

Σημερα (30/6) εγκαινιάστηκαν από τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά τα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκόσμιων Αγώνων, Special Olympics “Αθήνα 2011”, στο κτίριο της ιππασίας, το οποίο παραχωρήθηκε από την εταιρεία “Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.”παρουσια  της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνης Πάλλη Πετραλιά, του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστα Μαρκόπουλου, και του υφυπουργού Πολιτισμού αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics “Αθήνα 2011”  θα διεξαχθούν στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές και 2.500 προπονητές από 185 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές καθώς και 3.000 δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Αθήνα 2011”, Γιάννα Δεσποτοπούλου, και ο πρόεδρος της “Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.”, Διονύσης Σταμενίτης, υπέγραψαν σύμβαση χορηγίας, σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται κτιριακές και αθλητικές εγκαταστάσεις για την κάλυψη των αναγκών της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων. Παράλληλα, ο κ.Σταμενίτης παρέδωσε, συμβολικά, στην κα. Δεσποτοπούλου το κλειδί της εγκατάστασης. Στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν το παρών αθλητές, οι οποίοι κρατούσαν ομπρέλες στα χρώματα του λογότυπου της διοργάνωσης, προπονητές καθώς και πολλοί εθελοντές.  Ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ότι “… ο θεσμός των Special Olympics αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, που κατανικά τη σωματική αδυναμία. Στέλνει μήνυμα ελπίδας, παραδειγματισμού και αγάπης για τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που μαθαίνουν να μετατρέπουν ένα μειονέκτημα σε πρόκληση για να απελευθερώσουν δυνάμεις που έχουν μέσα τους και δεν τις γνώριζαν”.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στη δυνατότητα που δίνει ο αθλητισμός στους ανθρώπους με ιδιαιτερότητες να βγουν από το σπίτι και να γίνουν πρωταγωνιστές. Σε ό,τι αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τόνισε ότι η Πολιτεία δεν τις εμπορευματοποιεί, αλλά τις δίνει σε αυτούς που πρέπει και τις έχουν ανάγκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, γενικοί γραμματείς Υπουργείων, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και χορηγοί.

Back to Top