Κολύμβηση: Αθώος ο Ξύναδας

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ανακοίνωσε την απόφαση της να μην τιμωρήσει  τον Δημήτρη Ξυνάδα, ο οποίος στις 15 Απριλίου αρνήθηκε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ …

Άλλα αθλήματα

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ανακοίνωσε την απόφαση της να μην τιμωρήσει  τον Δημήτρη Ξυνάδα, ο οποίος στις 15 Απριλίου αρνήθηκε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ του ΕΣΚΑΝ, επικαλούμενος σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.   

Στην ανακοίνωση της ΚΟΕ αναφέρονται τα εξής: “Κατ’ εξουσιοδότηση του Δ.Σ της ΚΟΕ και μετά από πολύωρη συζήτηση, στη συνεδρίαση της 27ης Μαίου, με ομόφωνη απόφαση ανατέθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ να εξετάσει λεπτομερώς, μετά την κατάθεση υπομνημάτων και άλλων σχετικών επισήμων εγγράφων, την υπόθεση του αθλητή Δημήτρη Ξυνάδα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αφού εξέτασε επισταμένως και ενδελεχώς τον φάκελο της υπόθεσης, έκρινε ότι στην περίπτωση του ως άνω αθλητή, συντρέχουν σοβαροί λόγοι για τη μη τιμωρία του. Ειδικότερα, από πληθώρα δημοσίων εγγράφων (Νοσοκομεία, Ιατροί Δημοσίου), από ένορκες βεβαιώσεις ιατρών Δημοσίων Νοσοκομείων κ.λπ, απεδείχθη ότι ο αθλητής Δημήτρης Ξυνάδας, κατά τον επίδικο χρόνο του ελέγχου ντόπινγκ, αναγκάστηκε να μεταβεί εσπευσμένα από τη Θεσσαλονίκη στην Πτολεμαϊδα, στο Νοσοκομείο «Μποδοσάκειο» στο οποίο είχε εισαχθεί αιφνιδίως ο πατέρας του για σοβαρότατους λόγους υγείας, οι οποίοι και οφείλονται σε μακρόχρονη ασθένεια του. Το πιο πάνω γεγονός, σε συνδυασμό με το ότι, ο αθλητής, και παρέλαβε την ειδοποίηση του ΕΣΚΑΝ και προσυπέγραψε τη σχετική φόρμα ελέγχου και προσήλθε στον ορισθέντα, από το ΕΣΚΑΝ τόπο για τον έλεγχο, αποδεικνύει ότι ο αθλητής δεν είχε ούτε δόλο, ούτε βαριά αμέλεια για να αποφύγει τον έλεγχο ντόπινγκ κοντρόλ.

Επειδή  στη ζωή μας πολλάκις συντρέχουν περιπτώσεις σύγκρουσης σοβαρών καθηκόντων, στην περίπτωση του Δημήτρη Ξυνάδα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ έκρινε ότι το καθήκον του να παραβρεθεί στο πλευρό του δοκιμαζόμενου πατρός του – για τον οποίο εγκυμονούσε σοβαρός κίνδυνος της ζωής του – ασφαλώς και προείχε του καθήκοντος του αθλητή να παραμείνει για τον έλεγχο ντόπινγκ. Σημειωτέων ότι την επομένη το πρωί (16 Απριλίου, Μεγάλη Πέμπτη) και ώρα 09.00, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο του ΕΣΚΑΝ, ζητήθηκε αυθημερόν και προ της παρέλευσης 24ώρου, από τον μη γενόμενο έλεγχο, να προσέλθει στην Αθήνα για έλεγχο ντόπινγκ. Πλην όμως, για τυπικούς και άλλους λόγους, το αίτημα απορρίφθηκε.

Ο συγκερασμός των πιο πάνω, οδήγησε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ, να αποφασίσει ομόφωνα και να προτείνει στο Δ.Σ της ΚΟΕ, τη μη τιμωρία του Δημήτρη Ξυνάδα. Τα δε μέλη του Δ.Σ της ΚΟΕ, με μία μόνον αρνητική ψήφο, αποδέχθηκαν πλήρως την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής και αποφάσισαν την απαλλαγή του Δημήτρη Ξυνάδα”.
 
Έτσι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης θα μετάσχουν οι: Αρης Γρηγοριάδης, Ρωμανός Αλυφαντής, Απόστολος Τσαγκαράκης, Αγγελική Εξάρχου, Ανδρέας Ζήσιμος, Στέφανος Δημητριάδης, Δημήτρης Χασιώτης, Δημήτρης Ξυνάδας, Μαρία Μιχαλάκα.

Back to Top