- Bluearena - https://bluearena.gr -

Δικαιολογίες… τέλος

Ο Δήμος Πολύκαρπος ανέφερε ότι μέσα στο καλοκαίρι, ο στόχος της οικονομικής εξυγίανσης θα έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 97%. Ο Αντώνης Ρέμος τοποθέτησε τον πήχη των αγωνιστικών στόχων αρκετά ψηλά για τα δεδομένα του Ηρακλή της τελευταίας τριετίας. Πεντάδα και κύπελλο. Από μόνοι τους δηλαδή οι διοικούντες ξεκαθάρισαν -εμμέσως πλην σαφώς- ότι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία αν εμφανιστούν τα σημαντικότερα φετινά προβλήματα, που δεν ήταν άλλα από την οικονομική δυσχέρεια και την αγωνιστική μετριότητα (ή ακόμη και ανυπαρξία).

Στο κομμάτι της αγωνιστικής βελτίωσης, ήδη έχουν γίνει βήματα προόδου, τα οποία κάλλιστα θα μπορούν να χαρακτηριστούν άλματα, όταν επιτευχθεί οριστική συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις η ΠΑΕ Ηρακλής. Και δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη σε κανένα, αν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, η ομάδα έχει ολοκληρώσει σε ποσοστό 85% το ρόστερ της νέας χρόνιας. Ακόμη και σε μία χρονιά οικονομικής ανέχειας, κάποιοι στη Μίκρα δούλευαν σκληρά για να είναι η ομάδα έτοιμη το καλοκαίρι.

Πάμε τώρα στο οικονομικό, που καλώς ή κακώς αποτελεί το θεμέλιο λίθο μίας επιτυχημένης χρονιάς (οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Το φαινόμενο που εμφανίστηκε φέτος με τις καθυστερήσεις μηνών στην καταβολή των δόσεων, θα είναι εγκληματικό αν παρουσιαστεί και τη νέα περίοδο. Τελείωσε η χρονιά και η διοίκηση στηρίζεται στη διάθεση ή μη των ποδοσφαιριστών να διεκδικήσουν δικαστικά την ελευθερία τους. Και αν οι Έλληνες είναι μαθημένοι στις… κακουχίες, δεν ισχύει το ίδιο με τους ξένους.

Το τελευταίο πρόβλημα που εμφανίστηκε ήταν ο Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι, το οποίο δόθηκε η υπόσχεση ότι θα τακτοποιηθεί τη Δευτέρα. Παράλληλα, οφείλουν να βρουν τρόπο να διαγράψουν και την παραμικρή πιθανότητα απώλειας του Επστάιν. Διότι αυτοί οι δύο, ο Ντιέ και ο Μάρτος κρίνονται απαραίτητοι για τη νέα περίοδο (ο Γκαρσία είναι μία διαφορετική περίπτωση, ενώ ο Μαρκές έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί κανείς να στηριχθεί πάνω του).

Αυτές οι καθυστερήσεις δικαιολογούνται μέχρι ενός σημείου, λόγω των τεράστιων χρεών που έπρεπε να τακτοποιήσει η διοίκηση. Από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η εξυγίανση, η έγκαιρη καταβολή των δόσεων, θα πρέπει να αποτελέσει ένα θέμα εξίσου σημαντικό με την καταβολή των δόσεων της ρύθμισης στην Εφορία. Διότι το νέο ρόστερ θα στελεχωθεί με ποδοσφαιριστές που είναι μαθημένοι διαφορετικά και κανείς δεν γνωρίζει αν θα αντέξουν να μείνουν έστω και ένα μήνα απλήρωτοι.

Αν καταφέρει η διοίκηση να είναι τυπική έναντι των υποχρεώσεών της, θα κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα, εξίσου σημαντικό με την επιτυχή έκβαση της νέας προσπάθειας. Θα επανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της. Διότι κακά τα ψέματα, στην ποδοσφαιρική πιάτσα, η ΠΑΕ Ηρακλής θεωρείται αφερέγγυα. Και με αυτό το επιχείρημα προσπάθησαν αρκετοί να χαλάσουν την τεράστια μεταγραφή του Νικολάε Ντίκα.

Υ.Γ.1 Στον επίλογο του θέματος που παρουσίασε η BLUEARENA για το Καυταντζόγλειο [1], υπήρχε η υποσημείωση του Γιάννη Πάγκου ότι… «βεβαίως και θα επανέρθουμε». Ελπίζουμε να μην χρειαστεί, και ο καθένας, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Ιωαννίδη, να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες που του αναλογούν. Και το σημαντικότερο, να δείξει η ΠΑΕ Ηρακλής ποιος είναι το αφεντικό του σταδίου. Γιατί με μία διοργάνωση στίβου το χρόνο, όσο σημαντική και αν είναι και μία-δύο συναυλίες, το Καυταντζόγλειο δεν συντηρείται.

Υ.Γ.2 Μία υπενθύμιση προς όλους όσους ασχολούνται με το θέμα της τοποθέτησης των πλεξιγκλάς. Η έλλειψη αυτών των προστατευτικών, ήταν ένας από τους λόγους που λίγους μήνες νωρίτερα ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του. Τι είναι αλήθεια πιο σημαντικό. Η ανθρώπινη ζωή ή η καλαισθησία ενός σταδίου που το χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός;