Προτάσεις ΕΟΠΕ προς την CEV

Υπό την προεδρία του προέδρου της ΕΟΠΕ, Στέλιου Προσαλίκα, έγινε την Τετάρτη (27/05), προγραμματισμένη σύσκεψη με θέμα τις προτάσεις που πρέπει να καταθέσουν οι ελληνικές …

Διάφορα

Υπό την προεδρία του προέδρου της ΕΟΠΕ, Στέλιου Προσαλίκα, έγινε την Τετάρτη (27/05), προγραμματισμένη σύσκεψη με θέμα τις προτάσεις που πρέπει να καταθέσουν οι ελληνικές ομάδες μέχρι την 1η Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CEV) για την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας και την ομαλή διεξαγωγή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Ηρακλή, Γιώργος Μανωλόπουλος του Ολυμπιακού, Παντελής Ταρνατώρος, του Παναθηναϊκού, Τάσος Τεντζέρης και της ΕΑ Πατρών, Ανδρέας Συνοδινός και Θέμης Πατρινός.

Αποφασίστηκε να σταλεί κοινό υπόμνημα της ΕΟΠΕ και των ελληνικών ομάδων στη CEV, τα κυριότερα σημεία του οποίου είναι:
– Να αυξηθεί κατά 50% η ιδιωτική ομάδα security στους αγώνες των ευρωπαϊκών Κυπέλλων και παράλληλα να υπάρχει ομάδα περιφρούρησης από εθελοντές και εκπροσώπους των οργανώμενων φιλάθλων.

– Να λειτουργεί το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, εφόσον υπάρχει υποδομή στην εγκατάσταση και να υπάρχει μέριμνα να τοποθετηθεί στα υπόλοιπα γήπεδα, όπου θα φιλοξενηθούν διοργανώσεις της CEV.

– Να καθορισθεί από κάθε ομάδα ο υπεύθυνος ασφαλείας των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων.
– Να γίνει κάθε δυνατή ενημέρωση στους φιλάθλους με τη βοήθεια των ΜΜΕ, με συνεντεύξεις Τύπου που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της βίας, πριν από τους σημαντικότερους αγώνες.

– Να υπάρχει προστασία των διαφημιστικών πινακίδων και απαγόρευση ανάρτησης πανό πάνω σε αυτές.
Οι εκπρόσωποι των ομάδων και η ΕΟΠΕ συμφώνησαν να δρουν από κοινού, ώστε να μην επαναληφθούν κάποια μεμονωμένα γεγονότα της φετινής περιόδου. Επίσης, είναι διατεθειμένοι να λάβουν όποια επιπρόσθετα μέτρα κριθούν ως αναγκαία.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top