Στόχος ο Καμίλ Μπάρανεκ

Το μόνο σίγουρο, πλέον, είναι ότι ο Ηρακλής αναμένεται (από μέρα σε μέρα) να ανακοινώσει την απόκτηση δύο ξένων ακραίων, ενός ξένου κεντρικού και ενός …

Ηρακλής

Το μόνο σίγουρο, πλέον, είναι ότι ο Ηρακλής αναμένεται (από μέρα σε μέρα) να ανακοινώσει την απόκτηση δύο ξένων ακραίων, ενός ξένου κεντρικού και ενός ξένου διαγωνίου. Αυτά, από τη στιγμή κατά την οποία η πάσα θα κλείσει με Έλληνα διεθνή (φημολογείται καιρό του Προύσαλη) και η θέση του λίμπερο με τον Λάμπη Μπαμπαλιούτα. Ξένα δημοσιεύματα (και ιδίως τσέχικα) αναφέρουν ότι την θέση του ενός ακραίου στον Ηρακλή της περιόδου 2009-2010 θα καλύψει ένας ικανότατος διεθνής Τσέχος, ο 26χρονος Καμίλ Μπάρανεκ.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά έμπειρο παίκτη, παρά το σχετικά μικρό της ηλικίας του (26 ετών, γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1983), καθώς διακρίθηκε στη λίγκα της πατρίδας του και γρήγορα πήρε την άγουσα για το εξωτερικό και μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Τα πρώτα βήματά του στο βόλεϊ τα έκανε στα τμήματα υποδομής της Τατράν Πόστορνα. Εντάχθηκε σε ηλικία 17 ετών, το 2000, στην πρώτη ομάδα της Ούνις Μπρνο και δύο χρόνια μετά παίρνει μεταγραφή στην Φάτρα Ζλιν.

Το εντυπωσιακό ταλέντο του εκτιμάται και σε ηλικία 21 ετών, το 2004, κάνει το άλμα και μεταγράφεται στην ιταλική Φορλί, όπου μένει για μία αγωνιστική περίοδο και συνεχίζει την ανοδική πορεία του, καθώς γοητεύει τους Ιταλούς με τις επιδόσεις του. Η (…κακή της ώρα) πρωταθλήτρια Ευρώπης Τρεντίνο τον αποκτά το 2005 και τον εντάσσει στο δυναμικό της. Ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική χρονιά η γαλλική Πουατιέ, στην οποία παρέμεινε για τρεις αγωνιστικές περιόδους, μέχρι δηλαδή και τη χρονιά, που μόλις τελείωσε.

Είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τσεχίας, έχει καλό ύψος για ακραίος (1.98) και θεωρείται ικανότατος αμυντικός και υποδοχέας και εξαιρετικός επιθετικός, χρησιμοποιώντας δυνατά κτυπήματα για να καταβάλλει την αντίπαλη άμυνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χάρι Μπρόκινγκ τον έχει εντοπίσει (μόνο άγνωστος δεν είναι στο ευρωπαϊκό στερέωμα, μιας και έχει προταθεί σε μεγάλες ομάδες της ηπείρου) και φέρεται να τον έχει προεπιλέξει.

 

Σχετικά Άρθρα

Μιχαέλα Κράβαρικ: “Ο Ηρακλής είναι ταυτόσημος με τον Κράβαρικ…” (pics)

Βόλει

Back to Top