Ο… Άχρεμ του Μπρόκινγκ

Ποιο είναι το παλικαράκι της φωτογραφίας, που μας χαιρετά χαμογελώντας; Είναι ο «Άχρεμ του Μπρόκινγκ», η σωστή απάντηση. Τι σημαίνει αυτό; Αμάν, κυριακάτικα, όλο αινίγματα …

Ηρακλής

Ποιο είναι το παλικαράκι της φωτογραφίας, που μας χαιρετά χαμογελώντας; Είναι ο «Άχρεμ του Μπρόκινγκ», η σωστή απάντηση. Τι σημαίνει αυτό; Αμάν, κυριακάτικα, όλο αινίγματα είμαστε… Απλούστατα, η ικανότητα του νέου κόουτς της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή στον τομέα του σκάουτινγκ τον έκανε να ανακαλύψει ένα «λαβράκι», που ξεπήδησε μέσα από την μεγάλη σχολή της πρώην σοβιετικής ένωσης και συγκεκριμένα από τη Λιθουανία. Το όνομά του, Άρβιντας Μισέικις. Είναι μόλις 22 ετών (γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1987, τότε, που τελείωνε για εμάς εκείνο το κουραστικό και μελαγχολικό καλοκαίρι μετά τον χαμένο τελικό του ΟΑΚΑ) και διακρίθηκε από πολύ μικρός στο άθλημα, που επέλεξε.

Βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και είναι ένας από τους πιο φερέλπιδες διαγώνιους στον ευρωπαϊκό χώρο. Άρχισε την καριέρα του από την Έργκα Στράτας της πατρίδας του, όπου είχε ρόλο στην πρώτη ομάδα από τα 16 του. Σε ηλικία 19 ετών κέντρισε το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ και η περίοδος 2006-2007 τον βρίσκει στο κυπριακό πρωτάθλημα. Η αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδος τον βρίσκει να κάνει το βήμα παραπάνω, καθώς τον αποκτά η Ντουβέλ του Βελγίου, με την οποία κατακτά την 5η θέση της βελγικής Λίγκας και αναδεικνύεται 9ος σκόρερ και 11ος σέρβερ του πρωταθλήματος. Πέρσι έφτασε στο φάιναλ φορ του Challenge Cup με την Κονστάντα από τη Ρουμανία (αντιμετώπισε την ΕΑΠ Πατρών).

Ο Μισέικις είναι μανιώδης παίκτης του Beach Volley, με πολλές διακρίσεις (έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 18 στην Ιταλία το 2004), ενώ στη Λιθουανία θεωρείται κορυφαίο ταλέντο, μιας και σε ηλικία 19 ετών (περίοδος 2005-2006) αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ο Χάρι Μπρόκινγκ μελετά σοβαρά την περίπτωσή του νεαρού Άρβιντας, αλλά έχει στο νου του τη σίγουρη λύση του Κάρλος Τεχέδα, στην περίπτωση που ο Νίλσον εξαργυρώσει – με τη σειρά του και αυτός – την υπεραξία, που απέκτησε μέσα από την παρουσία του στους «κυανολεύκους» και κλείσει στην ιταλική Μόντενα. Ο Ολλανδός τεχνικός θα κληθεί να απαντήσει σε ένα σημαντικό δίλημμα: εμπειρία ή ενθουσιασμός; Ίδωμεν…

 

Σχετικά Άρθρα

Μιχαέλα Κράβαρικ: “Ο Ηρακλής είναι ταυτόσημος με τον Κράβαρικ…” (pics)

Βόλει

Back to Top