Χωρίς συνοδό

Όταν ανακοινώνονται οι αποστολές για τις εκάστοτε εθνικές ομάδες που πρόκειται να λάβουν μέρος σε ένα Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο πρωτάθλημα στον κατάλογο των ατόμων, πολύ …

Άλλα αθλήματα

Όταν ανακοινώνονται οι αποστολές για τις εκάστοτε εθνικές ομάδες που πρόκειται να λάβουν μέρος σε ένα Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο πρωτάθλημα στον κατάλογο των ατόμων, πολύ σωστά, βλέπουμε ονόματα γιατρών, φυσιοθεραπευτών και συνοδών που προσφέρουν πραγματική βοήθεια στους αθλητές και στις αθλήτριες  κατά την διάρκεια των αγώνων.Αυτό όμως όσο περίεργο και αν φαίνεται δεν ισχύει στις αποστολές των ατόμων με αναπηρίες.

Πολλοί είναι οι αθλητές που παρά την αναπηρία τους δεν δικαιούνται να έχουν συνοδό μαζί τους στην αποστολή ή έστω τον προπονητή τους που θα αναλάβει την συνοδεία των αθλητών. Είναι πραγματικά περίεργο το γεγονός ότι  υπάρχουν αθλητές με περιορισμένη όραση που χρήζουν ανάγκης συνοδού και ταξιδεύουν σε μια μεγάλη διοργάνωση χωρίς να έχουν μαζί τους κάποιο συνοδό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κολυμβητή  Νικόλαου Τσότρα που εκπροσωπεί την χώρα μας σε  μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκά κ Παγκόσμια Πρωταθλήματα) αλλά ποτέ δεν είχε μαζί του την προπονήτρια του, η οποία προκείμενου να βρεθεί δίπλα στον αθλητή της πληρώνει τα δικά της έξοδα.

Η  πολιτεία και η ομοσπονδία των ατόμων με αναπηρίες πρέπει να βρουν λύσεις για αυτά τα προβλήματα, καθώς η ομάδα των ατόμων με αναπηρίες μας κάνει περιφανούς. Να μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν 24 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο , αριθμός που ξεπερνάει τα 20 μετάλλια που είχαν πάρει πριν από τέσσερα χρόνια στην Aθήνα.

Back to Top