Γιοβάνοβιτς: “Πάλι το ίδιο θα έκανα…”

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που πήρε το Πρωτάθλημα στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ. Ο πρώην παίκτης και τεχνικός του Ηρακλή …

Ηρακλής

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που πήρε το Πρωτάθλημα στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ. Ο πρώην παίκτης και τεχνικός του Ηρακλή έχει ήδη περάσει αρκετές φορές από τη Μίκρα μιας και οι δυο του γιοι, ο 15χρονος, Νεμάνια και ο 12χρονος, Νικόλα παίζουν στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε δηλώσεις στο «Αθλητικό Metropolis» (19/5) και στην εφημερίδα «Εξέδρα».

Στο ραδιόφωνο, μεταξύ άλλων, είπε: «Ο Ηρακλής πιστεύω να βρει σύντομα έναν διαφορετικό δρόμο. Αυτοί που ανέλαβαν την ομάδα είχαν ένα δύσκολο ρόλο και χρειάζεται υπομονή από όλους για να βρεθεί ο Ηρακλής εκεί όπου ήταν πριν από την κρίση. Χρειάζεται χρόνος για να διορθωθούν όλα αυτά τα άσχημα όλων των εποχών. Χρειάζεται στήριξη από τους φιλάθλους. Οι τελευταίες χρονιές είναι ασυνήθιστες για τους στόχους και την ιστορία της ομάδας. Κάθε καινούριος χρόνος φέρνει ελπίδες για κάτι καλύτερο. Ο Ηρακλής είναι ιστορική ομάδα και θα βρει τον δρόμο που έχει περπατήσει πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια».

Αναφέρθηκε στον ρόλο του Σάββα Κωφίδη ως τεχνικού υπεύθυνου της Ακαδημίας. «Ο Σάββας αναλαμβάνει έναν δύσκολο ρόλο,  αυτόν στις Ακαδημίες. Αγαπάει την ομάδα και έχει ικανότητες αλλά πρωτεύει η βασική ομάδα. Χρειάζεται μια χρονιά χωρίς άγχος. Να έχει ποιότητα στο ποδόσφαιρό του κάτι που είχε πάντα ο Ηρακλής και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση ως ομάδα. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν δύσκολα, δεν είναι εύκολο να σταθεροποιήσεις μια ομάδα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κόσμος έχει μάθει διαφορετικά για αυτό και υπάρχει γκρίνια».

Ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη (21/05) που παραχώρησε στην «Εξέδρα» δημοσιεύουμε παρακάτω. Είπε ότι τα συναισθήματα που είχε στο παιχνίδι με την Ξάνθη (σ.σ. την τελευταία αγωνιστική στα «Πηγάδια») είναι κάτι το διαφορετικό με τα συναισθήματα από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ. «Δεν μπορείς να συγκρίνεις τη μια στιγμή με την άλλη. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι εκείνη η στιγμή με τον Ηρακλή, συναισθηματικά, δεν την αλλάζεις με κάτι. Και το λέω αυτό γιατί ουσιαστικά έμεινε η ομάδα στην κατηγορία και νομίζω ότι αν υποβιβαζόταν σήμερα, με τα χρέη που είχε τότε, δεν θα υπήρχε».
Κι όμως. Μετά, έρχεστε και πάλι στον Ηρακλή και λίγο πριν τα μέσα της σεζόν αποχωρείτε…
«Δεν θα ήθελα να μιλήσουμε πολύ για τα παλιά γιατί δεν υπάρχει και λόγος. Γνωρίζετε όμως ότι την εμπλοκή ενός ανθρώπου στα δρώμενα του Ηρακλή (σ.σ. αναφέρεται στον Μανέλ Φερέρ που είχε φέρει τον Φερνάντο Μαρκές ενώ ο Γιοβάνοβιτς ήθελε πρώτα να δοκιμάσει τον παίκτη) που ήθελε να γίνει κάποια μεταγραφή με έναν τρόπο που δεν μπορούσα να δεχτώ».
Αν τώρα σας τύχαινε πάλι αυτή η περίπτωση το ίδιο θα κάνατε;
«Ναι, σε ό,τι αφορά στο περιβάλλον του Ηρακλή. Πίστευα ότι αυτό δεν ήταν ένα μοντέλο που πήγαινε στην ομάδα. Δεν χρειαζόταν ένας τρίτος άνθρωπος να οργανώσει την ομάδα. Ισως είναι καλύτερο να αποχωρήσεις παρά μετά να συμβιβάζεσαι».
Η διοίκηση όμως ήθελε να μείνετε.
«Ναι και θα πρέπει να πω κάτι σε αυτό. Αυτή η διοίκηση που και τότε ανέλαβε, είχε και έχει πολύ δύσκολο έργο με τα αγωνιστικά και οικονομικά ζητήματα. Ηθελε να μείνω πραγματικά και μου του είπε. Απλώς καταλάβαινα ότι ήθελε και τη συνεργασία μαζί μου και τη συνεργασία με έναν εγνωσμένης αξίας μάνατζερ που μπορεί να έφερνε μια μεγαλύτερη προοπτική. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να είμαι εμπόδιο. Προτίμησα λοιπόν να αποχωρήσω, ίσως και για να τους διευκολύνω. Αυτή η διοίκηση όμως που πήρε μεγάλο ρίσκο όταν ανέλαβε, βοηθάει πολύ τον Ηρακλή, κάνει τα πάντα για την ομάδα και έχει την καλύτερη δυνατή διάθεση».
Ο Ηρακλής τι είναι για σας;
«Ο Ηρακλής είναι πάντα στην καρδιά μου. Από τον Ηρακλή πήρα πάρα πολλά, πιστεύω ότι έδωσα και πολλά και είμαι πάντα ευγνώμων για αυτό. Είναι τιμή μου που ήμουν και παίκτης και προπονητής σε αυτή την ομάδα».
Εκτιμάτε ότι το κεφάλαιο Ηρακλής έχει κλείσει;
« Ποτέ δεν λες ποτέ. Αυτή τη στιγμή όμως είναι κάτι που δεν είναι σε ένα κοντινό μέλλον».
Τι χρειάζεται ο Ηρακλής;
«Χρόνο, υπομονή και λιγότερη γκρίνια. Γνωρίζω ότι και ο κόσμος είναι απαιτητικός και όλα αυτά τα χρόνια έκανε πολλή υπομονή. Δεν μπορεί όμως από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνουν όλα. Ο Ηρακλής είναι ιστορική ομάδα έχει μεγάλο μπακ γκράουντ πίσω της και θα βρει τον δρόμο της»

Σχετικά Άρθρα

Ο ΓΣ απορρίπτει τη λογική του… “μεταξύ μας… Μεταξά”…

Ποδόσφαιρο

Καράογλου στην Επιτροπή της Βουλής: “Αποκαταστήστε τον Ηρακλή!”

Ποδόσφαιρο

Καλαϊτζίδης: “Το σύστημα της Αθήνας εκτέλεσε τον Ηρακλή-Θα βρει λύση ο ΓΣ”

Ποδόσφαιρο

Back to Top