Οι μεγάλες μεταγραφές, δημιουργούν νέες υποχρεώσεις στη διοίκηση

Είναι δεδομένο ότι ο άκρως επιτυχημένος στον χώρο του, Αντώνης Ρέμος, αδυνατεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι διοικεί μία κακή ομάδα που στο χορτάρι …

Είναι δεδομένο ότι ο άκρως επιτυχημένος στον χώρο του, Αντώνης Ρέμος, αδυνατεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι διοικεί μία κακή ομάδα που στο χορτάρι προκαλεί προβληματισμό. Διότι κακά τα ψέματα, ο Ηρακλής της τελευταίας διετίας ήταν μία κακή ομάδα. Αναγκαστικά, θα πείτε πολλοί και θα συμφωνήσουμε, λόγω των τεράστιων χρεών που κληρονόμησε από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Τα χρέη όμως ελαχιστοποιήθηκαν, με τιτάνιο αγώνα όλων όσων συμμετείχαν στην προσπάθεια από το καλοκαίρι του 2007 και πλέον η διοίκηση καλείται να πετύχει και στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Ο Ρέμος φρόντισε από τον Μάιο να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι οι μετριότητες δεν έχουν θέση στο νέο Ηρακλή.

Κάτι που φάνηκε από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις (Ντίκα, Όπερ) και φανεί ακόμη πιο ξεκάθαρα από τη γνωστοποίηση της -περίφημης- μαύρης λίστας του Όλεγκ Προτάσοφ. Το ρόστερ που θα δημιουργηθεί, θα είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογο, με ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας. Αυτό όμως γεννά και νέες υποχρεώσεις στη διοίκηση, αφού καλείται με πράξεις, να αλλάξει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα από την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε φέτος στην καταβολή των δεδουλευμένων. Μπορεί το συγκεκριμένο ζήτημα να μην παρουσιάστηκε στις πραγματικές του διαστάσεις και να διογκώθηκε από ορισμένους που μονίμως ασχολούνται μόνο με τα αρνητικά του Ηρακλή, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι υπήρχε πρόβλημα. 

Ο Ηλίας Πουρσανίδης δείχνει ότι έχει την ικανότητα να πείθει ποδοσφαιριστές του διαμετρήματος Ντίκα και Όπερ να υπογράφουν από τις αρχές Μαΐου, συμβόλαιο συνεργασίας με μία ομάδα που τερματίζει την τελευταία τριετία λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Και το πιο σημαντικό, με λιγότερα χρήματα από αυτά που εισέπραξαν φέτος. Για να μπορεί όμως ο Ηρακλής να συζητάει και το επόμενο καλοκαίρι με -ανάλογης ποιότητας- ποδοσφαιριστές, ή και καλύτερους, θα πρέπει η διοίκηση κατά τη διάρκεια της περιόδου να είναι τυπικότατη στις υποχρεώσεις της.

  

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top