Σαρωσαν τους τίτλους οι “κυανόλευκοι” πιτσιρικάδες

Σαρωτική επιτυχία για την «κυανόλευκη» υποδομή, καθώς και τα τρία τμήματα της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ηρακλή, που μετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ κατέκτησαν τα τρόπαια …

Ακαδημία

Σαρωτική επιτυχία για την «κυανόλευκη» υποδομή, καθώς και τα τρία τμήματα της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ηρακλή, που μετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ κατέκτησαν τα τρόπαια στους τελικούς των διοργανώσεων, σήμερα (16/05).

Συγκεκριμένα, το Εφηβικό (1992-1993) αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα του Αχιλλέα Τριανδρίας, την οποία – μετά από καταιγιστική εμφάνιση – κατατρόπωσε με 5-1, κατακτώντας το τρόπαιο.

Το Παιδικό Α΄ (1994) είχε να αντιμετωπίσει ένα τοπικό ντέρμπι, καθώς απέναντί του ήταν η ομάδα του ΠΑΟΚ. Αυτό, στα χαρτιά, καθώς η πραγματικότητα στον αγωνιστικό χώρο ήταν τελείως διαφορετική. Οι «γαλάζιοι» πιτσιρικάδες, αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, έφτασαν στην άνετη επικράτηση με τελικό σκορ 2-0 και στέφθηκαν τροπαιούχοι δικαιότατα.

Το Προπαιδικό Α΄ (1996) «ρίχθηκε» και αυτό στην μάχη των τελικών της ΕΠΣΜ, αντιμετωπίζοντας το συγκρότημα των Μπέμπηδων 2000. Δόθηκε σκληρή μάχη, καθώς ο αγώνας έληξε ισόπαλος με 0-0 και ο τίτλος κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, όπου οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή φάνηκαν πιο ικανοί, νικώντας με 4-2.

Τους αγώνες παρακολούθησε (με έκδηλο ενδιαφέρον) ο νέος Τεχνικός Υπεύθυνος Υποδομής και Σύμβουλος Σκάουτινγκ της ΠΑΕ, Σάββας Κωφίδης, ο οποίος μιλώντας στη “BLUEARENA”, επεσήμανε: «Ήταν μια γιορτή για το μέλλον του ποδοσφαίρου, που εκπροσωπούν αυτά τα παιδιά, αυτές οι αγωνιστικές ηλικίες. Το χάρηκαν όλα τα παιδιά και αυτό είναι το βασικό. Να νιώσουν, να βιώσουν τη χαρά του ποδοσφαίρου από αυτές τις κρίσιμες στην αγωνιστική ανάπτυξή τους ηλικίες. Σε αυτή τη φάση τα αποτελέσματα και οι τίτλοι δεν αποτελούν αυτοσκοπό κι αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Σημασία έχει η κατάκτηση των βάσεων για τη σωστή ποδοσφαιρική συμπεριφορά και εξέλιξη των αθλητών. Σίγουρα τα δικά μας παιδιά το χάρηκαν περισσότερο»… μας είπε χαμογελώντας με νόημα και συνέχισε: «όπως και να το κάνουμε το να φτάνεις στην πρωτιά είναι βάλσαμο για τις παιδικές ψυχές, που αγωνίζονται. Το χάρηκαν τα παιδιά του Ηρακλή, χαμογελάσαμε και εμείς μαζί τους. Όμως, μέχρι εκεί. Έχουμε πολλή και σημαντική δουλειά μπροστά μας, πέρα από επιτυχίες ή αποτυχίες», κατέληξε ο Σάββας.

Σχετικά Άρθρα

Όσο θα υπάρχουν τέτοια Ηρακλάκια, ο Ηρακλής θα γιγαντώνεται… (vid)

Ποδόσφαιρο

Back to Top