Η πεντάδα προϋποθέτει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα

Την πρώτη χρονιά μίλησε για σωτηρία. Τη δεύτερη για άνετη εξασφάλιση της παραμονής. Μετά κόπων και βασάνων, οι στόχοι που είχε θέσει ο Αντώνης Ρέμος …

Την πρώτη χρονιά μίλησε για σωτηρία. Τη δεύτερη για άνετη εξασφάλιση της παραμονής. Μετά κόπων και βασάνων, οι στόχοι που είχε θέσει ο Αντώνης Ρέμος για τον Ηρακλή, σε αγωνιστικό επίπεδο, επιτεύχθηκαν. Αυτή τη φορά τοποθέτησε τον πήχη αρκετά ψηλά για τα δεδομένα που ίσχυαν την τελευταία τριετία. Μίλησε για πεντάδα, για κύπελλο και γνωστοποίησε ότι εάν και φέτος η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα είναι το ίδιο κακή με αυτή των τριών τελευταίων ετών, θα εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αγωνιστική αποτυχία.

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι οι τρεις από τις πέντε θέσεις είναι κατειλημμένες εδώ και δεκαετίες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ο Ηρακλής καλείται να ξεπεράσει ομάδες όπως είναι ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η Λάρισα. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Αλλαγές που δεν εντοπίζονται μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, όπου ακόμη και ο αδαής μπορεί να αντιληφθεί ότι χωρίς την προσθήκη έξι-επτά ποιοτικών ποδοσφαιριστών, η νέα περίοδος δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τις τρεις προηγούμενες.

Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα δείγματα γραφής είναι άκρως ενθαρρυντικά. Νικολάε Ντίκα και Αντρές Όπερ, είναι ποδοσφαιριστές που –βάσει βιογραφικού και ικανοτήτων- μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Δεν αρκούν όμως μόνο αυτοί. Όταν η διοίκηση φέρει στο Καυταντζόγλειο άλλους… τέσσερις-πέντε Ντίκα και διατηρήσει στο δυναμικό τους ποδοσφαιριστές που αποδειγμένα μπορούν να σταθούν στον Ηρακλή που όλοι ονειρευόμαστε, θα έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί ότι ο στόχος της πεντάδας είναι εφικτός.

Αλλαγές θα πρέπει όμως να γίνουν σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο. Ελλείψει –κυρίως- χρημάτων, η ΠΑΕ στηρίζεται στην (καλώς εννοούμενη) τρέλα δύο-τριών ανθρώπων που ξημεροβραδιάζονται στη Μίκρα και στον ηρωισμό κάποιων υπαλλήλων. Αν ρίξει κανείς μία ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, θα διαπιστώσει ότι το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από οκτώ άτομα συν τον Ρέμο. Στα γραφεία της Μίκρας όμως έχουν καθημερινή παρουσία και ασχολούνται με ζητήματα της εταιρίας μόνο οι δύο (Πολύκαρπος, Χαΐτογλου). Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ή θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και οι υπόλοιποι πέντε ή να αναζητηθούν άλλα πρόσωπα για να διοικήσουν την εταιρία. Πρόσωπα που θα βάλουν το «εγώ» τους κάτω από τον Ηρακλή και δεν θα λένε δημοσίως ότι έκανε λάθος ο Ρέμος που μπήκε μπροστά για να σώσει την ομάδα της καρδιάς του από την καταστροφή.

Ο μεγαλομέτοχος έχει το μαχαίρι και το καρπούζι, η τελευταία διετία του δίδαξε πολλά και από τη στιγμή που χαρακτήρισε καθοριστική για το μέλλον του στην ΠΑΕ, τη φετινή περίοδο, οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός σε κάθε του επιλογή.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top