Συγκεντρώθηκε η Εθνική Ανδρών

Την πρώτη της προπόνηση με απαρτία έκανε τη Δευτέρα (11/05) η Εθνική Ανδρών στο «Σπίτι του βόλεϊ» στην Παιανία, υπό τις οδηγίες των ομοσπονδιακών τεχνικών, …

Διάφορα

Την πρώτη της προπόνηση με απαρτία έκανε τη Δευτέρα (11/05) η Εθνική Ανδρών στο «Σπίτι του βόλεϊ» στην Παιανία, υπό τις οδηγίες των ομοσπονδιακών τεχνικών, Κώστα Αρσενιάδη και Δημήτρη Καζάζη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συνεχίσει την προετοιμασία του με καθημερινές διπλές προπονήσεις στην Παιανία, ενώ στις 19, 20 και 21 Μαΐου θα υποδεχθεί την Εθνική Σερβίας για μία σειρά φιλικών παιχνιδιών. Στις 25 Μαΐου διεθνείς και τεχνική ηγεσία θα αναχωρήσουν για την Πορτογαλία, όπου από τις 27 έως τις 31 του μήνα θα διεξαχθεί η προ-προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2010.

«Αρχίζει μία δύσκολη περίοδος για την Εθνική ομάδα, μας περιμένει ένα γεμάτο από υποχρεώσεις καλοκαίρι», τόνισε ο Κώστας Αρσενιάδης και πρόσθεσε: «Με το καλημέρα έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη διοργάνωση, τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και έπειτα ακολουθούν το Ευρωπαϊκό Λιγκ και οι Μεσογειακοί Αγώνες. Σε αυτόν τον λίγο χρόνο θα προετοιμαστούμε όσο μπορούμε περισσότερο, με την ελπίδα όλοι οι παίκτες να είναι υγιείς για να δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Στην εναρκτήρια συγκέντρωση της Εθνικής ανδρών, που έγινε στο «σπίτι του βόλεϊ» στην Παιανία, παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Στέλιος Προσαλίκας ως επικεφαλής της επιτροπής Εθνικών ομάδων. Ευχήθηκε στους διεθνείς καλή τύχη, με την προσδοκία να είναι οι περισσότεροι από αυτούς παρόντες και στο κλείσιμο του Ολυμπιακού κύκλου το 2012.

Ευχαρίστησε μάλιστα τον Δημήτρη Τζούριτς, για την παρουσία του και τη βοήθειά του στην Εθνική Εφήβων στα προκριματικά της Φινλανδίας. Διευκρίνισε όμως ότι ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού δεν θα μπορέσει να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των εφήβων στην Κροατία, αφού πρέπει να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί με την Εθνική ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2010. Κατέστησε σαφές ότι η Ομοσπονδία, επί τρεις μήνες, οργανώνεται για την αξιοπρεπή προετοιμασία των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, παρά την οικονομική στενότητα.
Οι διεθνείς παίκτες, τόνισαν ότι επιθυμία τους είναι να υπάρχει καλό κλίμα και υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου η Εθνική να έχει καλύτερη εικόνα στις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι διεθνείς, όμως ζήτησαν από τον Στέλιο Προσαλίκα να εισπράξουν το πριμ των 70.000 ευρώ που υποσχέθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2009 και τη στήριξή του στο θέμα των ξένων και τη μείωση τους σε τρεις από την επόμενη αγωνιστική σεζόν (2009-10).

Σχετικά Άρθρα

Back to Top