Νταβί Ντε Φο: “Ο Όπερ ξέρει να σκοράρει”

Ο αρχηγός της Ρόντα, Νταβί Ντε Φο μίλησε στην “BLUEARENA” για τον Αντρές Όπερ. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σκιαγραφήσεις έναν παίκτη είναι …

Συνεντεύξεις

Ο αρχηγός της Ρόντα, Νταβί Ντε Φο μίλησε στην “BLUEARENA” για τον Αντρές Όπερ. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σκιαγραφήσεις έναν παίκτη είναι να μιλήσεις και με τους συμπαίκτες του. Για αυτό και απευθυνθήκαμε στον Βέλγο που είναι τρίτη σεζόν στη Ρόντα, άρα, τρεις σεζόν, μαζί με τον Όπερ.

Ο 28χρονος, Νταβί Ντε Φο είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Όπερ. Κι όχι από… υποχρέωση. Τα εννοούσε. Το μόνο που του ήταν δύσκολο, ήταν λίγο τα αγγλικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συνεννοηθήκαμε. Και πολύ καλά μάλιστα. Ο Ντε Φο κάνει ακόμη μία γεμάτη σεζόν, με 30, μέχρι τώρα, συμμετοχές. Στις άλλες δύο του σεζόν στη Ρόντα είχε από 33. Λέει για τον Όπερ. «Είναι ένας έξυπνος παίκτης. Και έμπειρος. Αυτό που λες για αυτόν είναι ότι ξέρει να σκοράρει. Είναι γκολτζής». Του λέμε για το ενδιαφέρον που υπάρχει από τον Ηρακλή. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που επικοινωνήσαμε μαζί του. «Ναι, το ξέρω. Το ξέρω γιατί το διάβασα εδώ στις εφημερίδες. Για το συγκεκριμένο πάντως θα ήταν καλύτερα να μιλήσετε μαζί του».

Ο Νταβί Ντε Φο δικαίωσε αυτό που συνοδεύει αρκετούς παίκτες στο εξωτερικό. Την ευγένεια δηλαδή. Η πρώτη μας κλήση στο κινητό του ήταν αναπάντητη. Μια μέρα μετά, μας πήρε ο ίδιος πίσω. Του ζητήσαμε να μιλήσουμε, μας είπε ότι σε 10 λεπτά αρχίζει την προπόνηση, οπότε θα ήταν καλύτερο να τον πάρουμε σε κανά τρίωρο. Αυτό και έγινε. Το σήκωσε (καμία διάθεση να μας αποφύγει) και μιλήσαμε μαζί του. Η συζήτηση κάποια στιγμή πήγε σε πια καθαρά αγωνιστικά ζητήματα. «Εμείς περισσότερο παίζουμε 4-4-2 και ο Όπερ παίζει πάντα στην κορυφή. Όταν βρίσκεται στη μεγάλη περιοχή γνωρίζει πολύ καλά πού βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει».

Είναι αυτό για τον οποίον τον θέλει ο Ηρακλής. Παίκτης περιοχής που να μπορεί όμως με τις κινήσεις του να ανοίγει διαδρόμους για να έχουν και οι συμπαίκτες του περισσότερο χώρο δράσης. Και είναι κάτι που μας περιγράψανε για τον Εσθονό και Ολλανδοί και Εσθονοί δημοσιογράφοι που μιλήσαμε μαζί τους. Ο Νταβί Ντε Φο που πριν πάει στη Ρόντα, έπαιζε στη Σπάρτα Ρότερνταμ, είπε ακόμη για τον Όπερ ότι… «δίνει το 100% από αυτό που μπορεί σε κάθε παιχνίδι» και συζητήσαμε και για τον χαρακτήρα του. «Είναι πολύ καλό παιδί και επαγγελματίας. Ποτέ δεν δημιουργεί προβλήματα».

Στο θέμα του Αντρές Όπερ, όπως προκύπτει και από την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ της ΠΑΕ και του παίκτη, όταν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του στην Ολλανδία, θα έρθει στην Ελλάδα για να επικυρώσει τη συνεργασία με τον Ηρακλή.

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top