Ο Αλέξης Σπυρόπουλος για Νικολάε Ντίκα

Μεταφέρουμε στο “BLUEARENA” το σχόλιο του καταξιωμένου δημοσιογράφου, Αλέξη Σπυρόπουλου, στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” (6/5) για την έλευση του Νικολάε Ντίκα… “Ως και ένα καλοκαίρι πίσω, το …

Ηρακλής

Μεταφέρουμε στο “BLUEARENA” το σχόλιο του καταξιωμένου δημοσιογράφου, Αλέξη Σπυρόπουλου, στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” (6/5) για την έλευση του Νικολάε Ντίκα…

“Ως και ένα καλοκαίρι πίσω, το πιο πολύ που μπορούσε να διεκδικήσει (και ρεαλιστικά να προσδοκά) ένα κλαμπ επιπέδου Ηρακλή από έναν παίκτη επιπέδου Νικολάε Ντίκα θα ήταν, μάλλον, ένα αυτόγραφό του. Και, πάντως, όχι την υπογραφή του σε συμφωνία, δανεισμού έστω, σαν κι αυτή που φαίνεται να έχει τώρα δρομολογηθεί απ’ τον «γηραιό» με τους Σιτσιλιάνους στην Κατάνια. Ο Τζίτζι Μπεκάλι τότε, το αφεντικό της Στεάουα, έλεγε πως δεν τον έδινε με λιγότερα από οκτώ εκατομμύρια.

Ο Ρουμάνος, με το καλό να κοπιάσει πρώτα στη Σούπερ Λίγκα, φέρει τις προδιαγραφές να γίνει τακτικός στα tendex του Κώστα Γαλάνη. Ενα αυθεντικό δεκάρι που βλέπει το τέρμα και σκοράρει όσο (ή και περισσότερο απ’ όσο) βλέπει το γήπεδο και πασάρει, που δεν είναι απ’ τη φύση γρήγορος και που ερχόμενος απ’ το Πιτέστι δεν θα μπορούσε να έχει και την υποδομή για να μπορεί ν’ αντεπεξέλθει σε τέμπο top λίγκας στη Δυτική Ευρώπη, αλλά πάλι, τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα του, ο μοναδικός που έχει σπάσει τη ρουτίνα ν’ αναδεικνύεται Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς ο Μούτου.

Ο Ντίκα είναι η κατάλληλη επιλογή για να υποδέχεται την όποια ενέργεια θα παράγει το παιχνίδι του Ηρακλή και να της βρει το κανάλι να τη διοχετεύσει, να την οργανώσει δηλαδή, για να τη μετατρέψει σε απτή ουσία. Ενας επιθετικός χαφ που δεν θ’ ανατρέψει καμία ισορροπία στους συσχετισμούς ολόκληρου του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλ’ είναι ικανός να φέρει τα κάτω πάνω μες στον ίδιο τον μικρόκοσμο του μετρίως μέτριου την παρελθούσα διετία της οικονομικής τακτοποίησης Ηρακλή.

Ο Προτάσοφ έχει μες στο μυαλό του, απ’ τη δική του θητεία στη Ρουμανία, ακριβώς τι να περιμένει απ’ τον Ντίκα και τι όχι. Ο Ουκρανός ξεκινά την ανοικοδόμηση των Μπλε του Βορρά μ’ έναν μέσο επάνω στον οποίο «μετά λόγου» χτίζεις. Η ευκαιρία δόθηκε στον Ηρακλή απ’ την καταστροφική, πρώτη στη Serie Α, σεζόν του Ντίκα, που και εκεί, στη Σικελία, βασίστηκε σ’ έναν παλαιό γνώριμο απ’ το ρουμανικό πρωτάθλημα, τον προπονητή του Βάλτερ Τζένγκα, αλλ’ αυτό αποδείχθηκε πως δεν έφτανε.

Στον Ηρακλή, πλέον, ο Ντίκα βρίσκει ένα άριστο κλαμπ δεύτερης ευκαιρίας. Στον Ντίκα ο Ηρακλής βρίσκει έναν άξιο να φορά τη φανέλα με το δέκα μπαλαδόρο”.

Σχετικά Άρθρα

Ο ΓΣ απορρίπτει τη λογική του… “μεταξύ μας… Μεταξά”…

Ποδόσφαιρο

Καράογλου στην Επιτροπή της Βουλής: “Αποκαταστήστε τον Ηρακλή!”

Ποδόσφαιρο

Καλαϊτζίδης: “Το σύστημα της Αθήνας εκτέλεσε τον Ηρακλή-Θα βρει λύση ο ΓΣ”

Ποδόσφαιρο

Back to Top