Ξάνθη: Προτάσεις για τη Σούπερ Λίγκα

Πρόταση για τη διαφοροποίηση της διαδικασίας των πλέι οφς, αλλά και για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες από τη μεθεπόμενη περίοδο, κατέθεσε η …

Διάφορα

Πρόταση για τη διαφοροποίηση της διαδικασίας των πλέι οφς, αλλά και για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες από τη μεθεπόμενη περίοδο, κατέθεσε η ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη.

A’ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ PLAY OFFS KAI PLAY OUTS ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ (16 ΟΜΑΔΕΣ)

PLAY OFFS

*O 1ος αναμφισβήτητα είναι και ο Πρωταθλητής Ελλάδος παίζει στο Champions League.

*Προκειμένου για τη 2η θέση που οδηγεί στο Champions League, θα γίνεται ένα αγώνας μεταξύ του 2ου και του 3ου στην έδρα του 2ου. Ο νικητής θα είναι η 2η ομάδα για το Champions League. Ο ηττημένος θα είναι η 1η ομάδα που θα πηγαίνει απ’ευθείας στο UEFA.

*O 4ος στη βαθμολογία της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, με τον 7ο θα δίνουν ένα αγώνα μεταξύ τους στην έδρα του 4ου. Ο νικητής είναι η 2η ομάδα που θα συμμετέχει στο UEFA.

*O 5ος στη βαθμολογία της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ με τον 6ο, θα δίνουν ένα αγώνα μεταξύ των στην έδρα του 5ου. Ο νικητής θα είναι η 3η ομάδα που θα συμμετέχει στο UEFA (αν ο νικητής του κυπέλλου δεν προέρχεται από την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, δεν διεξάγεται ο αγώνας αυτός)

PLAY OUTS

O 16ος υποβιβάζεται απ’ευθείας στη Β’ Εθνική.

Ο πρώτος της Β’ Εθνικής συμμετέχει στην ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Ο 15ος στη βαθμολογία της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ θα δίνει ένα αγώνα μπαράζ με τον 2ο στη βαθμολογία της Β΄ εθνικής στην έδρα της ομάδας της Β΄ Εθνικής. Ο νικητής θα είναι η ομάδα που θα συμμετέχει στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ.

Ο 14ος στη βαθμολογία της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ θα δίνει ένα αγώνα μπαράζ με τον 3ο στη βαθμολογία της Β΄ εθνικής στην έδρα της ομάδας της Β΄ Εθνικής. Ο νικητής θα είναι η ομάδα που θα συμμετέχει στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ.

Ο 13ος στη βαθμολογία της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ θα δίνει ένα αγώνα μπαράζ με τον 4ο στη βαθμολογία της Β΄ εθνικής στην έδρα της 13ης ομάδας της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ. Ο νικητής θα είναι η ομάδα που θα συμμετέχει στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ.

Θεωρούμε ότι με την ως άνω πρόταση το ενδιαφέρον και των 16 ομάδων, είτε για τα PLAY OFFS, είτε για τα PLAY OUTS, θα είναι αμείωτο καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, και παράλληλα θα δίδεται ευκαιρία σε ομάδα της Β’ Εθνικής να κάνει την υπέρβαση και να ανέβει από την 4η ομάδα της Β’ Εθνικής στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ.

Β’ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009 – 2010, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 – 2011 18 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

PLAY OFFS

Όσον αφορά στα Play offs της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 μένουν ακριβώς όπως στην Α’ Πρόταση.

PLAY OUTS

Όσον αφορά στα Play Outs, διαμορφώνονται ως εξής :

Από την Β Εθνική προβιβάζονται στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ τρεις ομάδες, η 1η, η 2η και η 3η ομάδα.

Από την ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ο 16ος υποβιβάζεται απευθείας στη Β’ Εθνική.

Ο 15ος στη βαθμολογία της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, θα δίνει έναν αγώνα μπαράζ με τον 4ο στη βαθμολογία της Β’ Εθνικής στην έδρα του 4ου της Β’ Εθνικής. Ο νικητής θα συμμετέχει την επόμενη χρονιά στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ.

Ο 14ος στη βαθμολογία της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ θα δίνει έναν αγώνα μπαράζ με τον 4ο της Β’ Εθνικής στην έδρα του 5ου της Β’ Εθνικής. Ο νικητής θα συμμετέχει την επόμενη χρονιά στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ.

ΕΤΟΣ 2010 – 2011 ΜΕ 18 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

PLAY OFFS

Τα Play Offs με τα σημερινά δεδομένα των βαθμών της Ελλάδος παραμένουν όπως στην πρόταση Α’.

PLAY OUTS

Ο 17ος και ο 18ος υποβιβάζονται απευθείας στη Β’ Εθνική.

Ο 16ος στη βαθμολογία της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ δίνει ένα αγώνα μπαράζ με την 3η ομάδα στη βαθμολογία της Β’ Εθνικής στην έδρα της ομάδας της Β’ Εθνικής. Ο νικητής είναι η ομάδα που θα συμμετέχει στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Ο 15ος στη βαθμολογία της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ δίνει ένα αγώνα μπαράζ με την 4η ομάδα στη βαθμολογία της Β’ Εθνικής στην έδρα της ομάδας της Β’ Εθνικής. Ο νικητής είναι η ομάδα που θα συμμετέχει στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Ο 14ος στη βαθμολογία της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ δίνει ένα αγώνα μπαράζ με την 5η ομάδα στη βαθμολογία της Β’ Εθνικής στην έδρα της 14ης ομάδας της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ. Ο νικητής είναι η ομάδα που θα συμμετέχει στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

 

Σχετικά Άρθρα

Κατσαμπής: “Ο Ιβάν αποχώρησε άδικα και άδοξα από τον Ηρακλή…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top