Εφηβικό: Σωρεία κρουσμάτων κορωνοϊού, μετά το Final 4!

Πολλά κρούσματα και στις υπόλοιπες ομάδες, που συμμετείχαν στη διοργάνωση…

Ακαδημία, Μπάσκετ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του basketplus.gr:

Πάνω από δέκα κρούσματα κορονοϊού έχουν διαγνωστεί ήδη σε παίκτες, προπονητές, συνοδούς ακόμη και… φωτογράφους που συμμετείχαν στο πρόσφατο Final Four Εφήβων της ΕΚΑΣΘ που έγινε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. 

Οι πληροφορίες του Basketplus.gr αναφέρουν ότι υπάρχουν κρούσματα τόσο στον Ηρακλή (τουλάχιστον έξι παιδιά, προπονητές και συνοδοί), στη ΧΑΝΘ (παίκτες και προπονητές), στην πρωταθλήτρια ΔΕΚΑ (αρκετά παιδιά, τουλάχιστον τρία, λένε οι πληροφορίες) αλλά και πιθανόν και στον ΠΑΟΚ (αν και τονίστηκε ότι δεν υπάρχει εκεί κανένα κρούσμα).

Το θέμα είναι γνωστό στην ΕΚΑΣΘ, που τη Δευτέρα μέλος της διοίκησης επικοινώνησε με αρμοδίους όλων των ομάδων, ενώ σε επικοινωνία μας επιβεβαιώθηκε η διασπορά στο τουρνουά, αλλά τονίστηκε ότι όλες οι ομάδες παρουσίασαν κανονικά ελέγχους αντί-Covid και τεστ, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. 

Το θέμα αποκαλύφθηκε από τον υπογράφοντα στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον “Λίμπερο 107.4” την Τρίτη, όμως φαίνεται πως δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, ούτε προφανώς ήθελαν οι ομάδες και η ΕΚΑΣΘ να δώσουν συνέχεια, κρατώντας “μυστικό” κάτι που ήξερε και ξέρει όλη η μπασκετική πιάτσα της πόλης. Προφανώς και κάποιος δεν τήρησε τα μέτρα, προφανώς και οι έλεγχοι δεν ήταν τόσο συχνοί ή αυστηροί όσο θα έπρεπε, προφανώς και κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για εφήβους!

Το κοινό μυστικό της μπασκετικής Θεσσαλονίκης, που αποκαλύπτει χάριν της δημόσιας υγείας το BasketPlus.Gr, είναι άλλωστε γνωστό παντού και ήδη τα παιδιά – ευτυχώς όλοι χωρίς συνέπειες και οι περισσότεροι ασυμπτωματικοί – είναι σε καραντίνα (άγνωστο αν έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, όπως ορίζει το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις και τι συστάσεις έχει κάνει) όπως και οι ενήλικες, ενώ κάποιοι που είναι διεθνείς ή έχουν υποχρεώσεις κινδυνεύουν να απουσιάσουν. 

Πλέον το ζήτημα είναι να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα και ιδίως η τήρησή τους στο επερχόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων που πιθανόν να γίνει στη Θεσσαλονίκη και στο κλειστό της ΧΑΝΘ. Ας φροντίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να μην υπάρξει συνέχεια…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top