ΓΣ: “Ο Ηρακλής δεν ξεχνά τους ήρωές του”

Απόδοση τιμής από τον Σύλλογο στον Γεώργιο Κατσάνη, ανήμερα της θυσίας του για την πατρίδα.

Ερασιτέχνης

Η ανάρτηση του Ερασιτέχνη:

O ΗΡΑΚΛΗΣ δεν ξεχνάει την ιστορία του

Ξημερώματα στις 21 Ιουλίου 1974, πριν 47 χρόνια , ο ήρωας της Ελλάδας Γεώργιος Κατσάνης σκοτώνεται από τα εχθρικά πυρά στον Ιλαρίωνα.Στην πρώτη γραμμή της μάχης, ο αθλητής του ΗΡΑΚΛΗ, δεν μπόρεσε δυστυχώς να αποφύγει τον θανάσιμο τραυματισμό στην προσπάθεια του να αντισταθεί στις τουρκικές δυνάμεις. Ο Γεώργιος Κατσάνης, Διοικητής της 33ης Μ.Κ, αντιστάθηκε ηρωικά μαζί με τη μονάδα του και έπεσε στο καθήκον στον Άγιο Ιλαρίωνα, στις παρυφές του όρους Πενταδάκτυλος.

Η προσωπικότητα του Εθνικού ήρωα Γεωργίου Κατσάνη είναι τεράστια και από τις λίγες που άφησαν το στίγμα τους όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στη νεότερη ιστορία του ελληνικού Έθνους. Το αξιόμαχο του χαρακτήρα του δείχνει τον δρόμο της αντίστασης που πρέπει να διαβούμε.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν ξεχνάει του ΗΡΩΕΣ, που με την ίδια τους τη ζωή προστάτεψαν και πολέμησαν για τα ιδανικά της πατρίδας, για όλους εμάς. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν ξεχνάει την ιστορία του και το ίδιο θα πρέπει να πράξουν όλοι.Γι’ αυτό εκείνο που ζητούν από εμάς οι ήρωες, ως τελευταία και μοναδική τους επιθυμία, είναι η διατήρηση ζωντανής της θυσίας και της μορφής τους, για να ζουν πάντα ανάμεσά μας.

 

Back to Top