Η θρυλική υποδοχή στον Σινιόρι (vid)

Το “κυανόλευκο” κανάλι, “Ηρακλής και Σινεμά”, μας γυρίζει πίσω, σε μία πολύ σημαντική μεταγραφή του Ημίθεου, που έμεινε – δυστυχώς – στις εντυπώσεις…

Blue Moments

Το βίντεο συνοδεύεται από το ενδιαφέρον σχόλιο του διαχειριστή του καναλιού, Βασίλη Οικονόμου:

Από την Μπολόνια όπου μετρούσε μια σπουδαία πορεία παίζοντας 6 χρόνια και σκοράροντας 67 φορές, ήρθε στον Ηρακλή σε ηλικία 36 χρονών, με σκοπό να συνδράμει επιθετικά με την εμπειρία του αλλά και να κάνει μεταγραφικό θόρυβο. Το συμβόλαιο ήταν για 1+1 χρόνο Στη σαιζόν 2004-05 με ένα υποσχόμενο ρόστερ, προπονητή τον έμπειρο στην Ελλάδα, Μαρκαριάν και την επιστροφή στο Καυτατζόγλειο μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αρχικά σε διάφορα φιλικά ματς αλλά και στους πρώτους αγώνες κυπέλλου, είχε μια καλή παρουσία και τα πρώτα γκολ. Στο πρωτάθλημα όμως ο Σέρχιο Μαρκαριάν έδειξε να τον θεωρεί ανέτοιμο, ενώ και η χημεία με τον έτερο επιθετικό Μίετσελ, έδειχνε προβληματική. Το βασικότερο πρόβλημα όπως αποδείχθηκε ήταν τελικά η προβληματική οικονομική διαχείρηση της ΠΑΕ από τον Γιώργο Σπανουδάκη, τον επίσημο συνεχιστή του έργου του Βαγγέλη Μυτιληναίου.

Από φθινοπωρινό ρεπορτάζ του 2004, μετά το διωγμό του Σινίορι και του Μαρκαριάν, ο Μπέπε δήλωνε: «Νιώθω απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η συνεργασία μου. O ερχομός μου εδώ συνοδεύθηκε από ενθουσιασμό, όρεξη, πολλά σχέδια και φιλοδοξίες, αλλά δυστυχώς όλα αυτά ήταν ψέματα. Αισθάνομαι πικραμένος γιατί γνώρισα ανθρώπους που μου συμπεριφέρθηκαν διαφορετικά απ’ ό,τι μου έδειξαν στην αρχή. Ενιωσα σαν να είμαι πρωταγωνιστής σε εκπομπή που κάνουν πλάκα», τόνισε χαρακτηριστικά και δεν ξέχασε τον πρώην προπονητή της ομάδας: «Σε 20 χρόνια καριέρας, δεν αισθάνθηκα ποτέ τέτοια κακομεταχείριση σε ανθρώπινο επίπεδο. Ξεκινώντας από τον προπονητή, τον κ. Μαρκαριάν, με τον οποίο είχα πρόβλημα πριν από δύο μήνες. Μου επιτέθηκε με τρόπο που με έφερε σε δύσκολη θέση. Δεν χρειαζόμουν να πάω σε δημοσιογράφο για να μεταφέρω ότι πρέπει να παίζω οπωσδήποτε. Χάρηκα ιδιαίτερα που μετά ένα διάστημα με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε συγγνώμη μπροστά στον κ. Σπανουδάκη. Τουλάχιστον έδειξε ωριμότητα και κατάλαβε το λάθος του. Δεν κρίνω τον προπονητή για τις επιλογές του. Τον κρίνω σαν άνθρωπο». «Στον Ηρακλή δεν υπάρχει οργάνωση. Πρέπει να στηθεί άγαλμα για τους ποδοσφαιριστές που μένουν απλήρωτοι για 5-6 μήνες. Χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές να βγουν και να μιλήσουν διότι επί της ουσίας κάνουν ένα επάγγελμα για το οποίο πρέπει να πληρώνονται».

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που του οφείλονται από την ΠΑΕ Ηρακλής και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες ήταν ξεκάθαρος: «Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλο του Ηρακλή με μάρτυρες παρόντες, στην οποία έλεγα σε αυτό το άτομο να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο και να του μεταφέρει ότι από τη στιγμή που δεν θα με πλήρωναν ένα ποσό μέχρι την τάδε ημερομηνία θα έκανα την προσφυγή στη ΦΙΦΑ, οπότε ο Ηρακλής θα αναγκαζόταν να πληρώσει επιπλέον χρήματα από αυτά που είχαμε συμφωνήσει να πληρώσει. Δεν ήταν απειλή η τοποθέτησή μου, αλλά συμβουλή για να πληρώσει ο Ηρακλής αυτά που έπρεπε και όχι περισσότερα. Δεν είχα λόγο να απειλήσω κανένα. Εφτασα σε ένα σημείο που μου είπαν δεν σε χρειαζόμαστε και δεν θα σε πληρώσουμε. Αυτή ήταν η μοναδική αιτία της όλης υπόθεσης. Και ίσως να μην υπήρχαν τα χρήματα. Υπήρχε και η συμφωνία με τους χορηγούς που έπρεπε να υπογράψω, αλλά φαίνεται ότι ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε».

Ο Μπέπε Σινιόρι, όμως, δεν είχε μόνο «δηλητήριο» για τους ανθρώπους του Ηρακλή. Ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές που ήταν δίπλα του και συγκεκριμένα τους Πουρσανίδη, Καρσαμπή και Δηλμπέρη, αλλά και τον κ. Σαρηκεχαγιά για τον οποίο τόνισε: «Ηταν μοναδικός και δυσαρεστημένος γι’ αυτό το αντίο και ήταν ο μόνος που με βοήθησε αυτό το διάστημα». … για να φτάσουμε στο Σεπτέμβρη του 2007 όταν και η νέα διοίκηση του Αντώνη Ρέμου προσπάθησε να συνάψει εμπορική συμφωνία, με τον πλέον εξοφλημένο οικονομικά, Ιταλό, ο οποίος δήλωνε: «Ήρθα με πολλά όνειρα τα οποία δυστυχώς δεν έγιναν πραγματικότητα. Η προηγούμενη διοίκηση είχε προβλήματα, τα οποία με επηρέασαν και δεν μπορούσα να έχω την ζωή που ήθελα, να συγκεντρωθώ στο ποδόσφαιρο. Η νέα διοίκηση όμως βοήθησε στο να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα μου, θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να οδηγήσουν ψηλά τον Ηρακλή, να έχει μία καλή πορεία. Ένας παίκτης που πάει σε μία ξένη χώρα, χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Δυστυχώς αυτό δεν το είχα, κανένας δεν ήταν κοντά μου, ήταν όλοι εχθροί μου και έκαναν τα πάντα για να δυσκολεύουν την ζωή μου. Ήταν και το οικονομικό πρόβλημα αλλά και το αγωνιστικό. Ήμουν βασικός και είχα πετύχει γκολ σε αρκετά παιχνίδια, φιλικά αλλά και στο Κύπελλο. Μετά μου είπαν ότι έχουν οικονομικά προβλήματα, μου έκαναν πόλεμο για να φύγω. Οι φίλαθλοι ήταν πάντα δίπλα μου όπως και οι συμπαίκτες μου. Με βοήθησαν σημαντικά και θέλω σύντομα να είμαι κοντά τους προκειμένου να τους ξαναδώ». …

Τον Ιούνιο του 2011 συνελήφθη μαζί με άλλα 15 άτομα για συμμετοχή σε οργάνωση με εν ενεργεία ποδοσφαιριστές που καθόριζαν αποτελέσματα σε αναμετρήσεις της Serie B και της Pro League! Καταδικάστηκε με αποκλεισμό απ΄τη συμμετοχή του στο ποδόσφαιρο για 5 χρόνια, μέχρι την απαλλαγή του το 2021.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top