Η… “12άρα” και η πανηγυρική επιστροφή – απάντηση στο κατεστημένο…

Ο εμφατικός τρόπος με τον οποίο ο Ηρακλής “απάντησε” στην αδικία του ’80 και επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία, όπου ανήκει και δεν έπεσε ποτέ αγωνιστικά…

Blue Moments

Η τελευταία αγωνιστική εκείνης της περιόδου, με το 12-0 επί του Εδεσσαϊκού στο Χαριλάου και το αφιέρωμα του Ποδοσφαιρικού Μουσείου Ηρακλή Θεσσαλονίκης:

31 Μαΐου 1981

Πρωτάθλημα Β! εθνικής κατηγορίας

Γήπεδο Χαριλάου : Ηρακλής – Εδεσσαικός 12-0

Ηταν ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος όπου ο Ηρακλής πέτυχε 12 γκολ εναντίον του Εδεσσαικού φτάνοντας τα 99 στο πρωτάθλημα.

Αγωνίστηκε στη Β! εθνική κατηγορία αφού τιμωρήθηκε με υποβιβασμό μετά από καταγγελία του τότε προέδρου του ΠΑΟΚ Παντελάκη για δωροδοκία του ποδοσφαιριστή Πέλλιου.

Αρχικά ο πρόεδρος του Ηρακλή Κ. Περτσινιδης τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης και στέρηση της φιλάθλου ιδιότητος, όμως στη δευτεροβάθμια δικαιώθηκε και αυτός αλλά και ο Ηρακλής.

Έτσι ο Ηρακλής επέστρεψε στη φυσική του θέση αφού τα συνεργαζόμενα Σωματεία δεν μπόρεσαν να κλέψουν ΚΑΝΈΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΉ παρ’ ότι προσπάθησαν αρκετά. (Χατζηπαναγής, Ξανθόπουλος, Παπαϊωάννου, Χατζηελευθερίου κλπ) ήταν στη πρώτη σειρά των αρπακτικών.

Έτσι τελείωσε το πρώτο από τα τρία αστέρια.

80-11-17

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top