AΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 2015: “Προτείναμε λύση για Α1 χωρίς χρέη, αλλά από τον ΓΣ επελέγη η Β΄ Εθνική”

Μακροσκελής ανακοίνωση του ιδρυτικού σωματείου του “κυανόλευκου” βόλεϊ για το χρονικό, που οδήγησε στην ανάγκη για επανεκκίνηση…

Βόλει, Ηρακλής

Η ανακοίνωση του ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 2015:

 

Με την παρούσα τοποθέτηση μας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο του Ηρακλή για το τι πραγματικά συνέβη τον τελευταίο χρόνο της λειτουργίας του τμήματος βόλεϊ αφού πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος σιωπής από μέρους μας μιας και όλα έχουν τελειώσει.

 

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ακριβώς τέτοια εποχή πέρυσι μόλις είχε τελειώσει το πρωτάθλημα της VolleyLeague. Την επόμενη κι όλας ημέρα δηλώσαμε με επίσημη ανακοίνωση μας ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να διοικούμε το τμήμα κάνοντας για πολλοστή φορά πρόσκληση ενδιαφέροντος για να έρθει κάποιος να αναλάβει την ομάδα. Όπως κάθε φορά δεν εμφανίστηκε ΚΑΝΕΝΑΣ. Αφού παραιτήθηκε όλο το διοικητικό συμβούλιο κάναμε δύο εκλογικές διαδικασίες ώστε αν βρισκόταν κάποιος να αλλάξει η διοίκηση μέσα από σωστές και νόμιμες αρχαιρεσίες όπως ταιριάζει στον Ηρακλή μας.

 

Πάλι δεν εμφανίζεται ΚΑΝΕΝΑΣ. Μαθαίνουμε μέσω κάποιων φορέων, υπάρχει ένας επιχειρηματίας ο οποίος έχοντας μπροσταρη τον Αντρέι Κράβαρικ θέλει να πάρει την ομάδα. Γίνονται δύο διαδοχικές συναντήσεις, μια με τον Κράβαρικ και μια με ανθρώπους των φορέων. Μετά από δύο μέρες μας πληροφόρησαν ότι ο χρηματοδότης – επιχειρηματίας το μετάνιωσε και ότι δεν ισχύει η πρόταση.

 

Μετά από αυτή την εξέλιξη καλούμε με δημόσια ανακοίνωση σε συνάντηση με όλους τους φορείς προκειμένου όλοι μαζί να πάρουμε μία απόφαση για το μέλλον του βολεϊκού Ηρακλή αφού ο κίνδυνος να μη συμμετέχει η ομάδα στο επόμενο πρωτάθλημα ήταν ορατός όσο ποτέ.

Δεν εμφανίζεται ΚΑΝΕΝΑΣ και δεν εμφανίζεται για να μην χρεωθεί την πτώση της ομάδος. Όλα αυτά οποίος θέλει μπορεί να τα ψάξει και να τα βρει στο διαδίκτυο.

Αποφασίζουμε να κάνουμε την ύστατη προσπάθεια και επιδιώκοντας μαζί με την ομοσπονδία και την ΕΣΑΠ να πείσουμε τον ΠΑΣΑΠ να διακανονίσει τα χρέη των παλιών παικτών σε εκατό δόσεις ώστε να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα. Μια εβδομάδα πριν η ομάδα περάσει την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού για να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα ο ΠΑΣΑΠ παρά τις διαβεβαιώσεις αρνείται να προχωρήσει σε διακανονισμούς και κάπου εκεί τελειώνουν όλα.

 

Στην ύστατη προσπάθεια να παίξει η ομάδα εμφανίζεται ο κ. Σαχραντζε μέσω του κ. Τσιπίδη για να αναλάβει το τμήμα. Κατηγορηθήκαμε γι’  αυτό θαρρείς και περιμένανε άλλοι δέκα  στη σειρά και εμείς δώσαμε την ομάδα στον Τσιπίδη. Γνωρίζαμε και εμείς το  ποιόν του κ. Τσιπίδη αλλά μπρος στον κίνδυνο να μην παίξει η ομάδα εκείνη την στιγμή φάνταζε ως η μόνη λύση. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους, η ομάδα αποσύρθηκε και δηλώθηκε σε αναστολή έτσι ώστε αν κάποιος ήθελε να την πάρει φέτος να μπορεί να ξεκινήσει μια κατηγορία κάτω δηλαδή από την PreLeague.

 

Ταυτόχρονα σε συνεννόηση με την διοίκηση του Νέου Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλή ιδρύσαμε τον Οκτώβριο τμήμα βόλεϊ στον ΝΓΣ το οποίο αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ένα πρωτάθλημα που σταμάτησε μετά από δύο αγωνιστικές λόγω κορονοϊου. Πείσαμε μάλιστα την ομοσπονδία να καταργήσει το Α’ τοπικό μεταφέροντας τις ομάδες που υπήρχαν εκεί μαζί με εμάς στην Β’ Εθνική γλιτώνοντας ένα χρόνο σε προσπάθεια επανεκκίνησης του ΝΓΣ από την πιο χαμηλή κατηγορία. Έξι μήνες τώρα ακούσαμε τα εξ αμάξης.

 

Κάποιοι μας φέρθηκαν χειρότερα από ότι θα φερόντουσαν σε οπαδούς αντίπαλης ομάδας, ενώ οι μάνες μας, οι γυναίκες μας και τα παιδιά μας γινόταν βοράς στις  ορέξεις του κάθε πικραμένου στο διαδίκτυο ξεχνώντας βέβαια όλοι ότι από το 2012 δεν θα υπήρχε βόλεϊ αν δεν υπήρχαμε εμείς να βάλουμε μπροστά τα στήθια μας και την υπογραφή μας. Μια υπογραφή που θα μας σέρνει στα δικαστήρια για τα επόμενα δέκα χρόνια για χρέη τα οποία δεν κάναμε εμείς αλλά κληρονομήσαμε από τον αμαρτωλό ΓΣ Ηρακλή.

Και ερχόμαστε τώρα στα φρέσκα κουλούρια. Τρεις μέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας η οποία ελευθέρωνε τον Νέο Γυμναστικό σύλλογο Ηρακλή ζητήσαμε συνάντηση δια μέσου του προέδρου με όλους τους φορείς προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις λύσεις που υπάρχουν και για τις προθέσεις μας.

 

Ο κ. Θέος μας ενημέρωσε μετά από τρεις μέρες ότι οι φορείς αρνούνται να βρεθούν μαζί μας και ως εκ τούτου πραγματοποιήθηκε συνάντηση δική μας με το συμβούλιο του Νέου ΓΣ ώστε να μεταφερθούν όλα όσα ειπωθούν στους υπόλοιπους φορείς. Αφού ξεκαθαρίσαμε την θέση μας, ότι εμείς τελειώσαμε παραγοντικα στον Ηρακλή και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουμε ξανά σε οτιδήποτε νέο επιχειρήσει προτείναμε τις δύο και μοναδικές λύσεις που υπήρχαν.

Λύση 1) Να βρεθούν κάποιοι οι οποίοι θα έπαιρναν τον ΑΣ ΗΡΑΚΛΗ ολοκληρωτικά ξεκινώντας απ’ την PreLeague. Μάλιστα εγγυηθήκαμε ότι θα κάναμε τα πάντα ώστε η ομάδα μέσω wildcard  να παίξει στην Α1 παίρνοντας βέβαια και τα χρέη που έχουν απομείνει.

Λύση 2) Προτείναμε να βρεθούν κάποιοι οι οποίοι θα ξεκινούσαν το τμήμα απ’ την Β’ Εθνική. Η μόνη ένσταση μας εδώ ήταν να παραμείνει ανοιχτός ο 2015 κρατώντας μόνο το γυναικείο τμήμα ώστε να μην υπήρχε καμία περίπτωση σύνδεσης χρεών όταν η ομάδα ανέβαινε στην VolleyLeague.

Μάλιστα εξηγήσαμε ότι τα πρώτα δύο χρόνια η ομάδα δεν θα χρειαζόταν σχεδόν καθόλου χρήματα και το μπάτζετ της θα καλυπτόταν από τις ακαδημίες και τις υποδομές τις οποίες θα παραδίδαμε έτοιμες. Σε αυτές τις δύο προτάσεις μας δώσαμε ένα χρονικό περιθώριο ενάμιση μήνα ως της 20 Απριλίου προκειμένου ο Νέος Γυμναστικός σύλλογος να βρει τους ενδιαφερόμενους για το πρώτο ή το δεύτερο πλάνο. Σε καθημερινή σχεδόν επαφή περνάμε την ίδια απάντηση. Δεν ενδιαφέρεται ΚΑΝΕΝΑΣ. Πριν από δέκα μέρες ενημερώσαμε τον πρόεδρο του ΝΓΣ ότι είχαμε μετά από προσωπικές προσπάθειες μια εξέλιξη η οποία θα άλλαζε όλη την επανεκκίνηση. Κάναμε όλες εκείνες τις ενέργειες οι οποίες θα εξασφάλιζαν την συμμετοχή του ΝΓΣ μέσω wildcard κατευθείαν στην Α1 με μηδέν χρέος με έναν όρο. Να βρεθούν τρεις άνθρωποι οι οποίοι θα σχημάτιζαν το νέο ΤΑΑ και θα χρηματοδοτούσαν την προσπάθεια. Όλα αυτά του ζητήσαμε να τα μεταφέρει στους φορείς ώστε να τα γνωρίζουν όλοι. Βέβαια για να μην παρεξηγηθούμε ξεκαθαρίσαμε για άλλη μια φορά ότι κανένας από εμάς δεν θα συμμετέχει στο καινούριο εγχείρημα.

Μετά λύπης μας εχθές σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Νέο ΓΣ πληροφορηθήκαμε ούτε σε αυτό το εγχείρημα βρέθηκε κάποιος να πάρει το τμήμα και να το τρέξει καθαρό χωρίς χρέη στην Α1. Ως εκ τούτου το συμβούλιο του Νέου ΓΣ Ηρακλή αποφάσισε την επανεκκίνηση του τμήματος από την Β’ Εθνική με μπροστάρη τον Αντρέι Κράβαρικ.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ενημερώνουμε τον κόσμο του Ηρακλή ότι ο ΑΣ 2015 θα συνεχίσει την λειτουργία του περίπου ως της 15 Ιουλίου προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα των αναπτυξιακών τμημάτων ( γιατί τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα). Παράλληλα αυτό το διάστημα θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαγραφούν τα τμήματα ποδοσφαίρου- ράγκμπι- κρίκετ τα οποία αγωνιζόταν με το ΑΦΜ του ΑΣ ΗΡΑΚΛΗ 2015.

 

ΥΓ 1) Πέντε χρόνια ΑΣ ΗΡΑΚΛΗ 2015, αμέτρητα ξενύχτια, ατελείωτο καθημερινό άγχος για την επιβίωση αλλά τεράστια περηφάνια και ούτε βήμα πίσω ποτέ και πουθενά. 8 πρωταθλήματα στα αναπτυξιακά τμήματα, 1 πρωτάθλημα Ελλάδος στο μπιτς βόλεϊ Α1 ανδρών, 1 συμμετοχή σε ένα final 4 Leaguecup, 2 τελικούς κυπέλλου και έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη. 200 Ηρακλάκια στις ακαδημίες και τις υποδομές.

 

ΥΓ 2) Παραλάβαμε το 2015, 870.000€ χιλιάδες χρέη και σήμερα το αφήνουμε λίγο κάτω απ’ το μισό. Τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να τα ελέγξει. Άλλωστε απ’ την πρώτη μέρα λειτουργίας του ΑΣ ΗΡΑΚΛΗ 2015 κρατιόταν ημερήσιο ταμείο σε χειρόγραφη και ηλεκτρονική μορφή όπου φαίνεται το κάθε ευρώ που μπήκε και βγήκε στο σύλλογό.

 

ΥΓ 3) Επειδή ακόμη και σήμερα κάποιοι κατηγορούν ότι είμαστε απατεώνες και ότι  καταχραστήκαμε τα χρήματα από τα διαρκείας να ξεκαθαρίσουμε ότι τα χρήματα που μαζεύτηκαν δόθηκαν σε υποχρεώσεις της ομάδας. Συγκεκριμένα δόθηκαν 64 διαρκείας, τα 30 αγοράστηκαν από τα μέλη της διοίκησης. Απ’ τα υπόλοιπα 34 τα 14 αγοράστηκαν από τον Όμιλο 1899 δια χειρός του κ. Μαναβή και ευχαριστούμε τον Όμιλο για την στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια. Όποιος λοιπόν από τους κατόχους των υπολοίπων 20 διαρκείας πιστεύει ότι είμαστε απατεώνες  και ότι καταχραστήκαμε το τεράστιο ποσό που αντιστοιχεί στα 20 διαρκείας μπορεί από Δευτέρα 10 Μαϊου έως την Παρασκευή 14 Μαϊου να περάσει απ’ το Κατσάνειο και να του επιστρέψουμε το αντίτιμο του εισιτηρίου προσκομίζοντας την απόδειξη.

Όποιος πιστεύει ότι στα όσα είπαμε ως τώρα υπάρχει κάπου ίχνος ψέματος τον καλούμε να βγει σε δημόσια αντιπαράθεση μαζί μας έχοντας όμως στοιχεία, αλλιώς ας συνεχίσει να μας λασπολογεί στο Facebook.

 

ΥΓ 4) Από την στιγμή που η διοίκηση του Νέου ΓΣ αποφάσισε το συγκεκριμένο τρόπο επανεκκίνησης πρέπει όλοι να το σεβαστούμε και να το στηρίξουμε μακριά από προσωπικές αντιπαλότητες και μισοί. Μόνο μέσα από ενότητα και στήριξη θα μπορέσει να επιτευχθεί η επανεκκίνηση. Άλλωστε το τεράστιο όνομα του αρχηγού Αντρέι Κράβαρικ αλλά και του Μιχάλη Κυριακού από μόνα τους αποτελούν εγγύηση. Εμείς προσωπικά γνωρίζουμε τι έχουν κάνει και οι δύο για τον σύλλογο και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα τους πιστοί στρατιώτες.

Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια, στους χορηγούς μας, στους αθλητές, τους προπονητές και το υπαλληλικό προσωπικό που συνεργάστηκε μαζί μας αλλά και στον κόσμο του Ηρακλή οργανωμένο και μη που ήταν μαζί μας απ’ την αρχή ως το τέλος.

Καλή Ανάσταση σε όλους

Και ευχόμαστε η ανάσταση του Κυρίου να φέρει την ανάσταση του Ηρακλή μας.

Σχετικά Άρθρα

“Ο καθένας μας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του – Συγγνώμη από τον κόσμο…”

Βόλει

Back to Top