Θέος: “Ενότητα και απόλυτη αξιοποίηση της περιουσίας του Συλλόγου”

“Για το ποδόσφαιρο θα προτιμηθεί η λύση, η οποία θα αρμόζει στην ιστορία του Ηρακλή” – Τα μηνύματα της ολικής επανεκκίνησης από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη.

Ερασιτέχνης

Η συνέντευξη του Φώτη Θέου στην εφημερίδα Karfitsa:

– Δύο μήνες μετά την απόφαση-σταθμό σχετικά με τον ΓΣ Ηρακλής ποια είναι η καθημερινότητα του συλλόγου;

«Η νέα καθημερινότητα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση που πήρε η Ολομέλεια της Βουλής με την ψήφιση της τροπολογίας, χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το πρώτο είναι των αθλητικών δραστηριοτήτων που παραμένουν «παγωμένες» εξαιτίας της πανδημίας. Όπως όλοι έτσι και εμείς περιμένουμε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να ανοίξουν και πάλι οι ακαδημίες. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει την οργάνωση του συλλόγου. Βρισκόμαστε εν αναμονή της ΚΥΑ η οποία τυπικά θα επικυρώνει την τροπολογία που ψηφίστηκε για να πάμε στην επόμενη ημέρα. Εμείς για να είμαστε έτοιμοι ήδη ετοιμάζουμε όλα τα γραφειοκρατικά θέματα που έχουν να κάνουν με το πέρασμα της ακίνητης περιουσίας, των τμημάτων παλιών και νέων, στον νέο σύλλογο που δημιουργείται».

– Πόσο έχει απλοποιηθεί το δικό σας έργο με απελευθέρωση των εγκαταστάσεων του συλλόγου;

«Ο ΓΣ Ηρακλής πλέον λειτουργεί. Κάτι που αδυνατούσε να κάνει το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε ενημερότητες, ανοικτό τραπεζικό λογαριασμό και μπορούμε να καταστρώσουμε όλο το πλάνο μας πάνω σε υγιείς βάσεις χωρίς να αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Αυτή την στιγμή και χορηγίες μπορούν να έρθουν και να τρέξουμε το στρατηγικό μας πλάνο και να αναπτύξουμε περαιτέρω τον αθλητικό μας σχεδιασμό. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι πως ο σύλλογος θα εκτοξευθεί».

 – Όλο αυτό το διάστημα «τρέχει» μία μεγάλη εκστρατεία για την εγγραφή νέων μελών στον σύλλογο. Σε τι φάση βρίσκεται το εγχείρημα αυτό και αν είστε ικανοποιημένος με την συνεισφορά του κόσμου;

«Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό και είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος του Ηρακλή έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή. Μη ξεχνάμε πως βρισκόμαστε μέχρι και σήμερα σε ένα παρατεταμένο lockdown έξι μηνών που δυσκολεύει τις μετακινήσεις. Ακόμα και έτσι, ο κόσμος όπως και όταν μπορεί έρχεται κάνει την εγγραφή του και όλο αυτό για εμάς εκτός από τεράστια χαρά είναι και μία επιβράβευση των κόπων μας γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε πως όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχαν ενεργά μέλη, παρά ορισμένα κι αυτά για να μπορεί να παραμένει ανοιχτός ο σύλλογος βάσει του καταστατικού περί αθλητικών σωματείων».

– Υπάρχουν επενδυτές που να σας έχουν προσεγγίσει και να θέλουν να επενδύσουν στον σύλλογο;

«Όχι. Και δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Με την αγορά και την κοινωνία κλειστή κανείς δεν μπορεί να έρθει να επενδύσει. Το σημαντικότερο είναι πως πλέον ο ΓΣ Ηρακλής έχει και τα εχέγγυα και τις συνθήκες για να προσεγγίσει επενδυτές και είμαστε αισιόδοξοι πως θα γίνει κι αυτό».

 – «Φάκελος νέο γήπεδο». Τελευταία ολοένα και ακούγεται πιο έντονα το σενάριο για δημιουργία του στην περιοχή των Χορτατζήδων. Πόσο ρεαλιστικά είναι αυτά;

«Και μόνο που έχει ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση είναι πολύ σημαντικό. Όντως υπάρχουν διεργασίες, αναζητούμε και ψάχνουμε τρόπους για το πως μπορεί να γίνει. Το όνειρο των χιλιάδων φίλων του Ηρακλή είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και η τεράστια ακίνητη περιουσία του συλλόγου μας δίνει πλέον την ιδανική ευκαιρία για να συμβεί αυτό. Θα είναι ολέθριο λάθος να μην την αξιοποιήσουμε και να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Αυτή την στιγμή ο ΓΣ Ηρακλής δεν χρωστάει πουθενά ούτε ένα ευρώ, έχει στην κατοχή του τροπολογίες για οικοδόμηση υπόγειου πάρκινγκ στους Χορτατζήδες και λοιπές εμπορικές χρήσεις. Αυτές τις αποφάσεις που έχουμε στην κατοχή μας πρέπει να τις αξιοποιήσουμε. Με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και μόνο ο Ηρακλής στο 80-90% θα είναι αυτόνομος οικονομικά».

– Πόσο ρεαλιστικό σενάριο είναι αυτή τη στιγμή να μιλάμε για ανέγερση νέου γηπέδου;

«Ήδη έχει υπάρξει μία τεχνική εργασία και γίνονται όλες οι απαραίτητες μελέτες για να δούμε τι μπορεί να γίνει και πως στους Χορτατζήδες. Δεν είναι κάτι εύκολο ή απλό όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Το θέμα αυτό συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχαμε το προηγούμενο διάστημα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης που είναι υπέρ του να βοηθήσει και να τρέξει τις διαδικασίες για να δούμε όλες τις λεπτομέρειες (συντελεστές δόμησης κλπ)».

– Ποδοσφαιρικό τμήμα και συνεργασία με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων. Τι γίνεται με την υπόθεση αυτή;

«Υπάρχει μία στάσιμη κατάσταση. Τα ρεαλιστικά σενάρια για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Ηρακλή είναι δύο. Το πρώτο είναι μέσω της αγοράς ΑΦΜ ή της συνεργασίας με κάποιον άλλον σύλλογο. Το δεύτερο μέσω της επανεκκίνησης από το ερασιτεχνικό κάτι που ουδείς όμως θέλει και προτιμά. Τη δεδομένη χρονική στιγμή βολιδοσκοπούνται κάποιες περιπτώσεις, όμως βασικός γνώμονας για να προχωρήσει το οτιδήποτε είναι η λύση που θα επιλεχθεί να αρμόζει στην ιστορία του Ηρακλή. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με τον ΓΣ, δεν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο που να εξηγεί το ποια είναι η επόμενη ημέρα. Αυτός ήταν και ο σκοπός που βγάλαμε επίσημη ανακοίνωση γιατί δεν μπορεί να σέρνεται το όνομα του Ηρακλή δεξιά και αριστερά. Ας ξεκαθαρίσουν οι άνθρωποι που τρέχουν το πρότζεκτ των Αμπελοκήπων το τοπίο και εμείς είμαστε εδώ να συζητήσουμε για όλα».

– Μετά από πολλά χρόνια που ασκούσατε διοίκηση σε έναν σύλλογο που ουσιαστικά δεν λειτουργούσε, ποιοι είναι πλέον οι πρώτοι στόχοι που έχετε θέσει;

«Οι στόχοι είναι ρεαλιστικοί. Να πατήσουμε στο πλεονέκτημά μας. Είμαστε καθαροί, ξεκινάμε από το μηδέν και δεν υπάρχει τίποτα που να είναι απαισιόδοξο. Πρέπει ο κόσμος του Ηρακλή να έρθει δίπλα στην ομάδα να βοηθήσει από κάθε μετερίζι και να ναι σίγουροι πως τα επόμενα χρόνια τίποτα δεν θα θυμίζει όλα όσα ζήσαμε την προηγούμενη δεκαετία».

– Με το τέλος της πανδημίας θα επαναλειτουργήσουν και οι ακαδημίες. Πόσο παιδιά αριθμεί αυτή τη στιγμή ο σύλλογος και ποιος ο στόχος που έχετε θέσει ενόψει της νέας σεζόν μετά και τα τελευταία νέα που προέκυψαν;

«Οι ακαδημίες μας έκλεισαν από τις 4 Νοεμβρίου. Τότε είχαμε εγγεγραμμένα 2.200 παιδιά με δελτία. Στόχος με τα νέα αθλήματα που θα δημιουργηθούν είναι να διπλασιάσουμε τον αριθμό αυτό. Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε ολική αναδόμηση των τμημάτων, θα προσληφθούν προπονητές, αλλάζουν οι εγκαταστάσεις και όλα θα λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα».

– Πόσα και ποια τμήματα θα δημιουργηθούν;

«Ο αριθμός δεν είναι ξεκάθαρος. Νομίζω όμως πως σύντομα θα μπορούμε να έχουμε υπό την σκέπη μας νέο τμήμα ποδηλασίας, πάλης, χάντμπολ και ενδεχομένως κι άλλα».

– Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στον κόσμο του Ηρακλή;

«Το μήνυμα είναι να υπάρχει ενότητα. Η κατεύθυνση μας είναι η δημιουργία νέων τμημάτων και η αξιοποίηση της περιουσίας του συλλόγου. Ο Ηρακλής έχει βαριά ακίνητα στην κατοχή του. Πρέπει να μην μείνουν ανεκμετάλλευτα. Πλέον μετά την ιστορική απόφαση που πήρε η Ολομέλεια της Βουλής κι αυτό λέει πολλά έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε την ιστορία μας και θα το κάνουμε».

Back to Top