Αφιέρωμα στον αρχηγό…

Ένα περιεκτικό αφιέρωμα στον Τάσο Κατσαμπή, με τη μεγάλη και τιμητική “κυανόλευκη” θητεία…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο ποδοσφαιρικός λογαριασμός στα κοινωνικά δίκτυα “Κάθε Κυριακή” καταγράφει ένα σύντομο αφιέρωμα για τον εμβληματικό αρχηγό του ποδοσφαιρικού Ημίθεου:

“Μέχρι το 1994 αγωνιζόταν σαν επιθετικός μέσος, η μετακίνηση όμως από τον Πανιώνιο στον Αχαρναϊκό εκτός από ότι τον ανέβασε επίπεδο του έδωσε και νέο αγωνιστικό ρόλο, καθώς μετατοπίστηκε αρχικά στη μεσοαμυντική γραμμή, πριν καθιερωθεί μόνιμα ως κεντρικός αμυντικός λόγω του ύψους του από τον Άγγελο Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ.

Ο Τάσος Κατσαμπής συγκαταλέγεται σε μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία 25 χρόνια. Η υπεραριθμία όμως των Ελλήνων αμυντικών και ο τεράστιος ανταγωνισμός κατά την περίοδο που αγωνιζόταν στάθηκαν εμπόδιο σε μια ενδεχομένως μεγαλύτερη ανέλιξή αλλά και στη διεκδίκηση μιας θέσης στην εθνική ομάδα, συμπληρώνοντας μόλις 9 συμμετοχές από το 1999 έως το 2001.

Η ομάδα με την οποία ταυτίστηκε περισσότερο είναι χωρίς αμφισβήτηση ο Ηρακλής, με τον οποίο βίωσε και ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα. Για μια δεκαετία αποτέλεσε ηγετική φυσιογνωμία του Γηραιού. Κρατάμε δύο αντιπροσωπευτικά highlight της θητείας του αυτής, χαρακτηριστικά δείγματα της προσφοράς του αλλά και της αναγνώρισης από τον κόσμο.

Στις 13 Μαΐου του 2007 σκοράρει μες στην Ξάνθη το νικητήριο γκολ που έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τον υποβιβασμό. Στις 10 Απριλίου του 2011 πραγματοποιεί την τελευταία του εμφάνιση, στο Καυτατζόγλειο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, με τους οπαδούς και των δύο ομάδων να τον αποθεώνουν όταν αντικαταστάθηκε στο 71ο λεπτό”.

 

Μέχρι το 1994 αγωνιζόταν σαν επιθετικός μέσος, η μετακίνηση όμως από τον Πανιώνιο στον Αχαρναϊκό εκτός από ότι τον…

Δημοσιεύτηκε από Κάθε Κυριακή στις Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

 

Σχετικά Άρθρα

“Πρόθυμος για τη διαδοχή μου, χωρίς τελεσίγραφα και επικοινωνιακά τεχνάσματα”

Ποδόσφαιρο

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top