Στις 28 Μαρτίου επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής!

Οριστικά, το πρωτάθλημα αρχίζει, μετά την αγωνιστική κατά την οποία διακόπηκε.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Τη συνέχιση της δράσης σε Γ’ Εθνική και Football League αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Την απόφαση να συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματα σε Γ’ Εθνική και Football League πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην συνεδρίαση της Παρασκευής (5/3).

Παρά τα νέα μέτρα με την αναστολή των προπονήσεων στις περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο το οποίο προκάλεσε και το μπέρδεμα των λοιμωξιολόγων και το«λουκέτο» στον αθλητισμό, η Ομοσπονδία θέλει να ολοκληρωθούν κανονικά οι διοργανώσεις.

Η επανεκκίνηση της Γ’ Εθνικής και της FL ορίστηκε για τις 28 Μαρτίου, ενώ για την Γ’ Εθνική η έναρξη θα γίνει από εκεί που σταμάτησε η δράση.

Έτσι θα συνεχιστεί η Γ’ Εθνική

Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στη Γ’ Εθνική είναι το εξής: Με την ολοκλήρωση ενός γύρου του πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν 2 όμιλοι των 5 ομάδων (σύνολο 10 ομάδες) με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς: Όμιλοι 1-5 – Νότος: Όμιλοι 6-10) κι από εκεί θα βγουν 2 από κάθε όμιλο (σύνολο 4 ομάδες) που θα πάρουν και την άνοδο.

Συνολικά για την επανέναρξη δήλωσαν 129 ομάδες συμμετοχή και θα ισχύσει ότι αναφέρει η προκήρυξη για προβιβασμό και υποβιβασμό.

Η μόνη διαφοροποίηση που θα υπάρξει αφορά στο άρθρο 15.4 παράγραφος III το οποίο αναφέρει: «Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο».

Οι αγώνες του «ειδικού πρωταθλήματος» δεν θα είναι διπλοί αλλά μονοί. Για κάθε ομάδα, δηλαδή, που θα παίξει στο «ειδικό πρωτάθλημα» των 2 ομίλων αντιστοιχούν 4 μονά ματς, κάτι που θα επισημοποιηθεί στη επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΟ.

Προς ανατροπή μετά το… μπέρδεμα

Θυμίζουμε ότι προέκυψε τεράστιο θέμα με τους ειδικούς που μπερδεύτηκαν με τα κρούσματα στην πρόσφατη έκτακτη σύσκεψη, γεγονός που εφερε και το κλείσιμο του (ερασιτεχνικού) αθλητισμού λίγες ημέρες μετά την απόφαση της ίδιας επιτροπής για άνοιγμα των προπονήσεων.

Από πλευράς ΓΓΑ υπάρχει εκνευρισμός για το ζήτημα αυτο και έχει ήδη κατατεθεί αιτημα το οποίο θα σημάνει και την επαναφορά των προπονήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στην εβδομαδιαία ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά και εν όψει της σχετικής ΚΥΑ που εκτός απροόπτου θα διαμορφωθεί αναλόγως.

Πηγή: mikriliga.com

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top