Aντωνίου: Τα σενάρια επανέναρξης της Γ΄ Εθνικής

Η ανάλυση της κατάστασης από τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Στέργιο Αντωνίου.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Όσα ανέφερε ο Στέργιος Αντωνίου στο Metropolis 95,5:

«Έγινε μία μεγάλη προεργασία για να ξεκινήσουν όλα τα Πρωταθλήματα. Αύριο πρέπει να ανοίξουν και τα παιδικά Πρωταθλήματα γιατί είναι άδικο να βλέπουμε 30 παιδιά κλεισμένα σε μια αίθουσα σχολείου και να μην μπορούν να παίζουν σε ανοιχτά γήπεδα. Είμαστε σε συζητήσεις με τις Περιφέρειες και τους Δήμους ώστε να καλύψουν το κόστος από τα έξοδα των rapid tests ώστε να βοηθηθούν οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής. Όσες ομάδες δεν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία, απλώς θα υποβιβάζονται, ούτε πρόστιμο θα τους επιβάλλεται, ούτε αφαίρεση βαθμών. Αν κατέβουν όλες οι ομάδες, να γίνει ο πρώτος γύρος γιατί έτσι θα διευκολύνουμε τις ομάδες και θα μπορεί η διαιτησία να είναι από έναν Νομό κι έτσι θα πετύχουμε να μειώσουμε το κόστος της διαιτησίας. 

Η άλλη εκδοχή είναι να συνεχιστεί όπως είναι άλλα είναι απίθανο για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα. Για μένα πρέπει να γίνουν καινούργιοι όμιλοι γιατί είναι το πιο δίκαιο για όλους. Είναι κάποιες σκέψεις που μένει να δούμε ποια θα υλοποιήσουμε για το συμφέρον όλων. Εμένα η πρότασή μου είναι να στείλουμε μια επιστολή σε όλες τις ομάδες για τη σκέψη μας να γίνουν οκτώ όμιλοι και αν επικρατήσει αυτή η άποψη, τη Δευτέρα να κάνουμε τους ομίλους για να προχωρήσουμε. Απ΄ ότι φαίνεται η Γ΄ Εθνική θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου και ο στόχος είναι να τελειώσει μέχρι τέλος Ιουνίου. Θα περιορίσουμε και τα μπαράζ γιατί του χρόνου θα έχουμε δυο επαγγελματικές κατηγορίες. 

Αν ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα δεν μπορείς να κάνεις μετά την τροποποίηση. Σε δυο προσκλήσεις δεν ήρθε ο υφυπουργός για να συζητήσουμε το θέμα των εκλογών της ΕΠΟ, αλλά και το θέμα με το μητρώο των ομάδων. Η Λίγκα δεν έχει κανέναν λόγο να παρέμβει αυτό. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ξεκινήσουν τα παιδικά που δεν χρειάζονται και rapid tests. Μόλις βγάλουμε άκρη με την Γ΄ Εθνική, θα ασχοληθούμε και με τα τοπικά Πρωταθλήματα».

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top