Καράογλου: “Το μέγεθος του Ηρακλή θα προσελκύσει επενδύσεις”

Ο Ηρακλειδέας πολιτικός αναλύει την επόμενη μέρα, υπό τα νέα δεδομένα του Γυμναστικού Συλλόγου.

Ερασιτέχνης

Οι τοποθετήσεις του Θόδωρου Καράογλου στον Focus 103,6:

«Είμαι 18 χρόνια στην Βουλή, δεν θυμάμαι ποτέ να έχει πάρει ομόφωνη απόφαση και μάλιστα ακόμα και το ΚΚΕ που είναι στο «όχι» σε όλα, ψήφισε υπέρ. Είναι πρωτοφανής και ιστορική αυτή η απόφαση και κυρίως η ομοφωνία. Αυτό δείχνει δυο πράγματα. Πρώτον το μέγεθος του Ηρακλή που όλοι σέβονται και τιμούν ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης και δεύτερον το ότι πείσαμε μέσα από την δουλειά που κάναμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο για να καταλάβουν ότι δεν κάνουν χάρη στον Ηρακλή αλλά δίνουν μια ανάσα, ένα φιλί της ζωής σε έναν ιστορικό σύλλογο. Θεωρώ την 4η Φεβρουαρίου μια μέρα αναγέννησης του Ηρακλή, αλλά κυρίως είναι καλύτερα και για το δημόσιο. Με αυτό τον τρόπο, όλα περνάνε στην νομιμότητα και την διαφάνεια, αυτό είναι προς όφελος και της κοινωνίας και της οικονομίας.

Τα παιδιά του Γ.Σ Ηρακλή πραγματικά καταβάλλαν κάθε προσπάθεια. Όταν μιλάω για τον Ηρακλή δεν κάνω πολιτική και το έχω πει, όταν μιλάω για τον Ηρακλή καταθέτω την ψυχή μου. Δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε υποσχέσεις και δεν έκανε κάτι. Από τον Ιούλιο του 2019 που ανέλαβε πρωθυπουργός ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης και εγώ υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, είδατε ότι πέρασε 1,5 χρόνος για να φτάσουνε εδώ. Βέβαια μας καθυστέρησε και η πανδημία, αλλά κάτι που δεν πίστευε κανείς τελείωσε και στην αρχή δεν το πίστευε κανένας. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι συλλογική δουλειά, δεν είναι ατομικό θέμα. Βοήθησαν πολλοί παράγοντες και ο Φώτης ο Θέος τους ευχαρίστησε όλους στην συνέντευξη Τύπου.

Είναι μια ιστορική μέρα η 4η Φεβρουαρίου στην ιστορία του Ηρακλή, σημαίνει την αναγέννηση του συλλόγου και μας απελευθερώνει από τα βάρη του παρελθόντος και μας στέλνει μήνυμα για να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον. Πρέπει να είμαστε συνεπείς και νοικοκύρηδες και πλέον μπορούν να γίνουν επενδύσεις για τα ακίνητα του Ηρακλή που είναι φιλέτα. Ειδικά οι Χορτατζήδες που είναι μια έκταση 28 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, μπροστά έχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, δίπλα είναι το ΑΧΕΠΑ που είναι το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην χώρα, από την πίσω πλευρά υπάρχει μια ολόκληρη συνοικία.

Αν είχα χρήματα, θα επιδίωκα ήδη μια επαφή με τους ανθρώπους του Γ.Σ Ηρακλή για να υπήρχε ένα modus Vivendi συνεργασίας, έτσι ώστε να αξιοποιήσω το φιλέτο αυτό, ειδικά αυτό που βρίσκεται επί της Αγίου Δημητρίου.

Πριν από χρόνια, το 2012-2014, όταν ήμουν και πάλι υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, η πρώτη επίσκεψη που δέχτηκα ήταν από έναν Τούρκο επιχειρηματία, τον Γιασάρ Ακσίογλου που ήταν ο άνθρωπος που έβαζε χρήματα στην Τραμπζονσπόρ. Ποντιακής καταγωγής από την Τραπεζούντα και ενδιαφέρονταν για κάτι που δεν μπορούσε να προχωρήσει. Ήθελε την γωνία Εγνατία με Αγγελάκη, να την πάρει ως αντιπαρόχη για να χτίσει τέσσερις ουρανοξύστες και τα υπόλοιπα στρέμματα να τα κάνει παρκο μητροπολιτικό με υπόγειο πάρκινγκ. Του εξήγησα ότι είναι μια δύσκολη διαδικασία, ότι θέλει διεθνή διαγωνισμό. Τον πήγα να δει τις εγκαταστάσεις του Γ.Σ στους Χορτατζήδες και του άρεσε πάρα πολύ γιατί έχει μπροστά ένα πολύ δυναμικό κοινό που μπορεί να αξιοποιηθεί και κοντά σε αυτόν να επιβιώσει όλο το οικοδόμημα του Ηρακλή.

Είναι και κάποιοι που δεν καταλάβουν, θα θυμίσω ότι το 2012 έδωσα αυτή την μάχη γιατί υπήρχε ενδιαφερόμενος από την οικογένεια του Ηρακλή που έκανε μελέτη για υπόγειο πάρκινγκ με εμπορικό κέντρο, να γκρεμιστούν το Ιβανώφειο και το Κατσάνειο και στην πίσω πλευρά να φτιάχνει ένα κλειστό γήπεδο 5000 που θα ήταν για μπάσκετ και βόλεϊ. Την μελέτη την έχω ακόμα, τότε υπήρχε ότι δεν υπήρχαν οι εμπορικές χρήσεις και αναφέρομαι συγκεκριμένα. Αν είχα τα λεφτά θα το έκανα, αξίζει αυτή η επένδυση γιατί είναι μια έκταση στο κέντρο της πόλης».

Back to Top