Τσιάρας: “Κτίζουμε τη νοοτροπία του νικητή”

Ο Team Manager του Ηρακλή αναφέρεται στις προοπτικές της ομάδας, μέσα από την προσπάθεια στο Ντεν Μπος.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Οι τοποθετήσεις του Γιώργου Τσιάρα στο Libero 107,4:

Για το συναίσθημα μετά τη χθεσινη νίκη: «Για όλους μας είναι ωραίο. Πρέπει να μάθουμε να χτίζουμε τη νοοτροπία του νικητή. Αυτά τα παιχνίδια μας κάνουν πολύ καλό. Ο κόσμος του Ηρακλή έχει να γευτεί ευρωπαϊκά παιχνίδια 16 χρόνια και η ομάδα δείχνει ότι κάνει βήματα μπροστά».

Για τη Ρέτζιο Εμίλια: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, που έχει κλείσει θέση στο Final 8 του Κυπέλλου Ιταλίας. Ξεκίνησε με προβλήματα λόγω κορωνοϊού, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει βρει ρυθμό. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και η δική μας ομάδα, δείχνει σημάδια βελτίωσης σε κάθε παιχνίδι. Δείχνουμε ότι γίνεται κάτι καλύτερο».

Για τον Ίμπανκς: «Όλοι περιμένουμε να τον δούμε. Η ποιότητά του είναι τεράστια. Κάποιο διάστημα προπονούταν σε ατομικό επίπεδο και εκτός από το ότι δεν έχει μπει ακόμα στο ρυθμό της ομάδας, πρέπει όλα να γίνουν με μια ασφάλεια. Αν μπει τώρα χωρίς να ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι και τραυματιστεί, μετά θα πάμε όλοι μας πίσω. Αυτό προσπαθούμε να διαφυλάξουμε».

Για τους στόχους από εδώ και πέρα: «Εχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια. Αυτό που κοιτάμε είναι να πηγαίνουμε προπόνηση με προπόνηση. Τώρα μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι της Παρασκευής, με τη Μονς. Δε μπορούμε να λέμε ότι θα πάμε στο Final 4 του Europe Cup. Αν σκεφτούμε έτσι, θα χάσουμε την ουσία, που είναι να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα».

Για την ηγετική παρουσία Χάνλαν και Καββαδά: «Ο Χάνλαν και ο Καββαδάς είναι οι ηγέτες της ομάδας μας. Εξαρτάται πολύ το παιχνίδι μας από αυτούς τους δύο. Κάθε φορά που παίζουν καλά, η ομάδα είναι πάντα ανταγωνιστική. Έκαναν τεράστια προσπάθεια αι στα δύο παιχνίδια, ,έκαναν το βήμα μπροστά. Θεωρώ ότι τα συνεχόμενα παιχνίδια, είναι πολύ καλό για όλους. Αυτήν τη βδομάδα, χτίζουμε μια νοοτροπία νικητή, που χτίζεται μέσα από τα παιχνίδια. Με ένα παιχνίδι τη βδομάδα, δεν είναι και τόσο καλό για τον παίκτη. Η κούραση είναι στο πρόγραμμα. Το ξέραμε από την αρχή, το ροτέισον έχει πάει πολύ καλά. Ήρθαμε με 14 παίκτες στο Ντεν Μπος, ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί κάποιος κι έχουμε λύσεις».

Για τη διοργάνωση στην Ολλανδία: «Είμαστε σε μια «φούσκα». Δε μπορούμε να βγούμε από το ξενοδοχείο, πέρα από το γήπεδο. Είναι σε πολύ καλό επίπεδο η διοργάνωση. Σε όλα είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν. Μας έχει κάνει εντύπωση που εδώ, δε φορούν μάσκες έξω. Το δεύτερο βράδυ που ήρθαμε, έγιναν κάποια επεισόδια εδώ, λόγω lockdown και μου κάνει εντύπωση, γιατί στη χώρα έχουν 6.000 κρούσματα την ημέρα».

Για το στόχο στο Europe Cup: «Άποψη μας είναι ότι δεν κοιτάμε αν προκριθήκαμε ή όχι. Πάμε μόνο για τη νίκη και αυτό είναι για όλους στην ομάδα. Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι, ότι οι έξι πρώτοι και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι μπαίνουν σε ένα γκρουπ ισχυρών και για τους υπόλοιπους οκτώ, θα γίνει κλήρωση, χωρίς να μπορούμε να παίξουμε με ομάδας που αντιμετωπίσαμε στον όμιλο και με τους άλλους πρώτους, αν βγούμε εμείς πρώτοι».

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top