Επιστολή απόγνωσης των προπονητών της Γ΄ Εθνικής

Ζητούν την επανέναρξη του πρωταθλήματος από τους αρμόδιους φορείς.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Επιστολή – έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς απέστειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου, την οποία υπογράφουν 79 προπονητές της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και έχει ως αντικείμενο την ανάγκη επανέναρξης του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Το κείμενο της επιστολής αναφέρει τα εξής:

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου (Π.ΕΠ.Π.) στην πρωτοφανή κρίση που βιώνει ο αθλητισμός, λόγω του COVID-19, που έχει ως αποτέλεσμα την αποχή σε όλα τα αθλήματα αλλά και σε πολλά επαγγέλματα που συνυπάρχουν με τον αθλητισμό, επιθυμεί να εκφράσει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της σε όλους τους συνάδελφους προπονητές.

Παράλληλα με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE, για την οποία έχουμε ενημερωθεί, θα θέλαμε να εκφράσουμε την επιθυμία μας για την εύρεση λύσης με σκοπό την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας τηρώντας πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για όλους τους συμμετέχοντες.

Στην Κατηγορία αυτή που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του ερασιτεχνικού με το επαγγελματικού ποδοσφαίρου, συμμετέχουν 138 σωματεία από όλη την Ελλάδα με περίπου 300 προπονητές (τεχνικό επιτελείο) και 3.500 περίπου ποδοσφαιριστές, που εκπροσωπούν νομούς και κωμοπόλεις.

Καθότι Αθλητισμός και Πολιτισμός αποτελούν έννοιες ταυτόσημες, πρώτη η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι κατάλληλες συνθήκες επανέναρξης των πρωταθλημάτων, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των σωματείων, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ερασιτεχνικά σωματεία.

Την ώρα που το ποσοστό των αθλούμενων της χώρας που απασχολείται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αγγίζει το 80%, όλοι οι αθλούμενοι βιώνουν καθημερινά την ψυχολογική και οικονομική εξαθλίωση όσο μένουν μακριά από τα γήπεδα. Αξίζει, λοιπόν, σε όλους όσοι ασχολούνται με αυτόν, οι οποίοι όλο αυτό τον καιρό έχουν τηρήσει ευλαβικά όλα τα μέτρα της πολιτείας, να επανέλθουν στην κανονικότητα. Ήρθε η ώρα να επιδείξουμε όλοι την ανάλογη υπευθυνότητα έτσι ώστε να επιστρέψουμε στα γήπεδα

Έπειτα από επικοινωνία με μεγάλο αριθμό προπονητών ανά την επικράτεια, οι οποίοι εκφράζουν την επιθυμία τους για επανεκκίνηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, σας παραθέτουμε την λίστα με τα ονόματα των προπονητών της Γ’ Εθνικής που συναινούν με την επιστολή αυτή αναμένοντας τις ανάλογες ενέργειες από μέρους σας».

Σχετικά Άρθρα

Περίτρανη δικαίωση για Ηρακλή: Εκτός υποψιών για παράνομο στοιχηματισμό!

Ποδόσφαιρο

Back to Top