Ο Σχίζας και το σχήμα με τους τρεις “κοντούς”….

Το εναλλακτικό πλάνο του Στέργιου Καλύβα, μετά την απώλεια του Σκοτ Σαγκς…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η τεχνική ηγεσία του Ηρακλή δεν μπορεί να υπολογίζει στο ένα από τα δύο “τριάρια” της ομάδας, καθώς ο Σκοτ Σαγκς δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στην ποδοκνημική και ετέθη εκτός μάχης για τον αγώνα με τον Προμηθέα.

Ο Στέργιος Καλύβας έχει ήδη έτοιμο το πλάνο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος, μέσα από δύο επιλογές.

Η πρώτη είναι και η προφανής: Θα στηριχθεί σε σημαντικό βαθμό στην παρουσία στην πεντάδα του Ημίθεου του ετέρου “τριαριού” του ρόστερ, του Σταύρου Σχίζα, ο οποίος διαθέτει την υψηλότερη αμυντική δυναμική στην ομάδα και δεν υπολείπεται σε επιθετικές επιδόσεις, τουλάχιστον όσον αφορά τον απόντα Αμερικανό γκαρντ – φόργουορντ.

Βεβαίως, επειδή δεν γίνεται ένας παίκτης να “βγάλει” ολόκληρο παιχνίδι, ο κόουτς των “κυανολεύκων” έχει έτοιμη και την εναλλακτική στρατηγική του, ήδη από τον αγώνα με τη Λάρισα…

Στο δεύτερο ημίχρονο του οποίου δοκιμάστηκε με επιτυχία και βοήθησε στη θετική για τον Ηρακλή ανατροπή δεδομένων το σχήμα με τους τρεις “κοντούς”, με Μπόουλιν, Χάτσερ και Χάνλαν στην πεντάδα.

Πράγματι, φάνηκε να “βγαίνει” το σχήμα, με τον ικανότατο οργανωτή και πασέρ, αλλά και αμυντικό Μπόουλιν στο “1”, τον Χάτσερ να… “θυμάται” στο “2” πόσο ικανός σκόρερ είναι και δίπλα του απελευθερωμένο και αφοσιωμένο στο σκοράρισμα τον Χάνλαν.

Είναι κάτι, που αναμένεται να δοκιμάσει και στην Πάτρα ο Στέργιος Καλύβας, με δεδομένο ότι στο σχήμα των τριών “κοντών”, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να μετάσχει και να συνεισφέρει και ο έμπειρος και ικανός, Δημήτρης Βεργίνης.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top