- Bluearena - https://bluearena.gr -

Γ΄ Εθνική: Με υγειονομικό πρωτόκολλο από την ΕΠΟ η επανέναρξη

Η ανακοίνωση από πλευράς της ΕΠΟ για το θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής:

«Ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα, με συμμετοχή του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Διακοφώτη, του προέδρου του ΠΣΑΠ κ. Γιώργου Μπαντή, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά, του μέλους της ιατρικής επιτροπής της Γ.Γ.Α. κ. Οδυσσέα Παξινού και εκπροσώπων των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Αντικείμενό της ήταν η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και η έναρξη του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Γυναικών, εντός του πλαισίου που καθορίζει η εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας του COVID-19.

Δεδομένης της κοινής επιθυμίας για επιστροφή στα γήπεδα, εκφράστηκε η βούληση όλων των πλευρών για αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η υποβολή, εκ μέρους της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΟ, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., προς έγκριση, υγειονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τα 9 προαπαιτούμενα που ισχύουν για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε -τηρουμένων των οδηγιών του πρωτοκόλλου-  να επαναρχίσουν οι προπονήσεις».

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δια του Γιώργου Μαυρωτά διεμήνυσε πως θα αποστείλει έγγραφο προς την ΕΠΟ για το πρωτόκολλο για τη Γ’ Εθνική, με υποχρεωτικά τεστ κάθε εβδομάδα πριν τους αγώνες. Ο Μαυρωτάς ανέλυσε όλα τα δεδομένα και τις συνθήκες για την επανεκκίνηση στη Γ΄ Εθνική, ενώ στα rapid tests αναμένεται να είναι αρωγοί οι κατά τόπους Δήμοι και οι Περιφέρειες. Για να υλοποιηθεί το σχέδιο επανόδου στη δράση, θα πρέπει εγγυημένα να μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το πρωτόκολλο ασφαλείας.

«Η Super league 2 ξεκινά στις 9 Ιανουαρίου. Βούληση της Πολιτείας είναι να αρχίσει στη συνέχεια και η Football League, μαζί με την Γ’ Εθνική. Μας ενδιαφέρει η επανέναρξη ειδικά του λεγόμενου ερασιτεχνικού αθλητισμού, με αυστηρούς υγειονομικούς πάντα βέβαια κανόνες. Η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει μετά τις 10 Γενάρη. Ο αθλητισμός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει» ανέφερε προς τους παίκτες ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Ένα άλλο φλέγον θέμα είναι η διάρκεια και η έγκαιρη λήξη των πρωταθλημάτων, καθώς οδεύουμε στο 2021. 

Έτσι, τονίστηκε ότι αναμένονται αλλαγές στις προκηρύξεις, μετά τη Σούπερ Λιγκ 2, τόσο στη Φούτμπολ Λιγκ, όσο και στη Γ΄ Εθνική και τα τοπικά, αλλά όλα θα κριθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. 

Δεν αρκεί προφανώς η δεδομένη πρόθεση επανεκκίνησης από τους αρμόδιους, αφού πρέπει να ανάψουν το «πράσινο φως» επιστήμονες και Λοιμωξιολόγοι, με μείωση κρουσμάτων και κυρίως με εγγυήσεις για την πιστή και πειθαρχημένη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ανεξαιρέτως και χωρίς παρεκκλίσεις. 

Ένα βήμα έγινε, αλλά απομένουν αρκετά ακόμα, με τις ομάδες να παραμένουν αμετακίνητες ως προς τις αξιώσεις τους για τη δωρεάν εξασφάλιση των rapid tests…”.