- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο ταλαντούχος Νίκος Δημαλής, που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα (vids)

Ο Νίκος Δημαλής προωθήθηκε από το Εφηβικό του Ηρακλή στην πρώτη ομάδα και ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα των προπονήσεών της, καθώς η τεχνική ηγεσία κρίνει ότι διαθέτει, όχι μόνο σημαντικά προσόντα (2,07), αλλά και σπουδαίες προοπτικές αγωνιστικής εξέλιξης.

Ας δούμε τι αναφέρει το report αυτών που ασχολούνται με το αντικείμενο (“Basketball New Generation”) για το αγωνιστικό προφίλ του 16χρονου ψηλού των “κυανολεύκων”:

“Είναι ξεκάθαρα από τους ελπιδοφόρους νεαρούς που έχουν όλα τα φόντα να ξεχωρίσουν τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος για τον Νίκο Δημαλή, ο οποίος είναι γεννημένος το 2004 και έχει ύψος 2.07. Αγωνίζεται στις θέσεις “4”-‘5″ και διαθέτει πολύ καλή σωματοδομή. 

Επιθετικά, ο Δημαλής -που έχει κληθεί στην Εθνική Παίδων- είναι ικανός να “πληγώσει” τον αντίπαλο με διάφορους τρόπους. Μπορεί να ποστάρει… καλά, να “κόψει” προς το καλάθι αλλά και να σκοράρει από μέση απόσταση (ή και από τα 6.75) μιας και έχει ιδιαίτερα καλό σουτ. Γενικώς, ο νεαρός… ξέρει να “τελειώνει” αποτελεσματικά τις φάσεις. Αρκετές φορές θα τον δείτε να το κάνει αυτό με κάρφωμα δεδομένου πως είναι ιδιαίτερα δυνατός, κάτι που αποτελεί “ατού” του έναντι των αθλητών που θα βρεθούν μπροστά του.

Επιπλέον, τα μακριά άκρα που έχει, τον βοηθούν να “κατεβάσει” ριμπάουντ και να βάλει… στοπ σε επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων του, βοηθώντας έτσι και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, πέραν της όποιας επιθετικής προσφοράς του. Με λίγα λόγια, ο Δημαλής -ο οποίος την σεζόν 2019-20 έχει αγωνιστεί τόσο στο παιδικό όσο και στο εφηβικό τμήμα του Ηρακλή- είναι πολύ εξελίξιμος και διαθέτει τις δυνατότητες να γίνει ένας ιδιαίτερα “μοντέρνος” ψηλός, αποτελώντας ήδη ένα μεγάλο πρότζεκτ για το μέλλον!”.

Ας τον παρακολουθήσουμε και εν δράσει: