- Bluearena - https://bluearena.gr -

“Θα ενισχυθούμε μεταγραφικά – Συζητούμε για επιστροφή του κόσμου”

Οι τοποθετήσεις του Γιάννη Ζαντόπουλου στο soccerpractor.blogspot.gr:

«Είναι ένας τρόπος για να τελειώσει το πρωτάθλημα, νωρίτερα και με δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Αλλιώς δεν προλαβαίνουμε, δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Ακόμα και αν παίζουμε σερί, με εμβόλιμες Τετάρτη-Κυριακή. Είναι πολλά ματς ακόμα, 34 σύνολο για παράδειγμα για τον πρωταθλητή του ομίλου μας, αν μετά παίξει στα μπαράζ ανόδου, 26 συν 8 αγώνες. Με την πρόταση που κάνουμε, να παίξουμε τον πρώτο γύρο και μετά η πρώτη πεντάδα του ομίλου να παίξει πλέι οφ, δυο φορές όλοι με όλους, είναι λιγότερα ματς, κατά 7 παιχνίδια. Δεν είναι λίγα. Έντεκα αγώνες για το φινάλε του πρώτου γύρου, συν 8 ματς στη συνέχεια, σύνολο 19 αντί για 26. Μεγάλη διαφορά και λιγότερη επιβάρυνση».



«ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΔΕΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΣΜ Η΄ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ»

Για να συνεχίσει ο Γιάννης Ζαντόπουλος:

«Αποτελεί μια ιδέα του Ηρακλή, την οποία σκεφτήκαμε εμείς και τη ρίχνουμε στο τραπέζι ως εφικτή λύση, με πλεονεκτήματα. Τη μετέφερα στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας με την ΕΠΣΜ και τις άλλες 7 ομάδες του νομού στη Γ΄ Εθνική. Θα την καταθέσει πιθανότατα προς συζήτηση η ΕΠΣΜ στην Ομοσπονδία, είπε ότι την κρατά ο πρόεδρος κ. Σάββας Δημητριάδης και θα τη μεταφέρει για αξιολόγηση. Η΄ αλλιώς εμείς, ενδεχομένως και οι δυο. Ενεργοποιήσαμε την Ένωση. Ωστόσο, υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις στο σχέδιό μας. Για παράδειγμα, Εθνικός Σοχού και ΠΑΟ Κουφαλίων είναι αντίθετοι στην επανεκκίνηση, προτιμούν να μπει παύλα, επικαλούμενοι ζητήματα όπως οικονομικό, χρονική στενότητα και γενικές δυσκολίες για το πότε θα γυρίσουν οι ομάδες στο γήπεδο και με ποιο τρόπο. Αν αρχίσουμε προπονήσεις 6-7 Γενάρη όμως, καλύπτεται. Έγιναν και κάποιες προτάσεις μη ρεαλιστικές, κατά την άποψή μας. Όπως του κ. Γουμάγια από τον Μακεδονικό, για να λαμβάνει 550 ευρώ ως μηνιαίο επίδομα κάθε παίκτης. Αρμόδιοι για τις αποφάσεις είναι στην ΕΠΟ, με το ίδιο σκεπτικό των πλέι οφ, μπορεί αναλογικά να γίνει κάτι και για πλέι άουτ και υποβιβασμό, κατευθείαν δηλαδή με το πέρας του πρώτου γύρου και χωρίς να γίνει ο δεύτερος, αλλά με γνώμονα τη βαθμολογία τη δεδομένη στιγμή».

 

Όσο για τους τρόπους ενίσχυσης και ελάφρυνσης των σωματείων στα «φορτωμένα» εξοδολόγια; «Τέθηκε το θέμα επιχορήγησης από ΕΠΟ ή ΕΟΔΥ για τα τεστ κορωνοϊού, ή από Δήμους και Περιφέρειες. Το εξοδολόγιο μπορεί να μειωθεί και με κάλυψη διαιτησίας. Ήταν μια ωραία πρόταση της ΕΠΣΜ, για τις μετακινήσεις των διαιτητών. Εκτός από την αμοιβή τους δηλαδή, αντί για 0.70 το χιλιόμετρο για το ταξί, να κοστίζει προς 0.30 το χιλιόμετρο η μεταφορά με δικό τους μέσο. Ή οι παρατηρητές και γιατροί αγώνων να είναι από ίδια Ένωση».



«Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Αναφορά έγινε και στο θέμα επαναφοράς του κόσμου στα γήπεδα: «Μακάρι να ξεκινήσουμε, θα αλλάξει η ψυχολογία μας. Εύχομαι σε όλους υγεία, καλές γιορτές και επάνοδο στις ομαδικές προπονήσεις. Στην τηλεδιάσκεψη συζητήσαμε και για ενδεχόμενο παρουσίας κόσμου στην κερκίδα. Αν δεν είναι εφικτό το 30%, ας είναι της τάξης του 20%, πάλι είναι προτιμότερο».



ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Σε ερώτηση για το χειμερινό σχεδιασμό για το ρόστερ, ο πρόεδρος των «κυανόλευκων» ανέφερε: «Ο προπονητής μας, Σπύρος Μπαξεβάνος, μελετά την ομάδα, μέσω αγώνων που έδωσε. Περιμένει τις προπονήσεις για να μπορέσει να σχηματίσει έστω μια μικρή άποψη για το ρόστερ. Δική του, έστω και χωρίς αγώνες. Τότε νομίζω όταν έχει προσωπική εικόνα, ίσως γίνουν περισσότερα για τα μεταγραφικά. Θεωρώ δεδομένο ότι θα γίνουν τουλάχιστον 2-3 μεταγραφές, ειδικά στην επίθεση. Μια προσθήκη σέντερ φορ, ενός εξτρέμ και βλέπουμε