Γκόικο, έφυγες νωρίς…

Συμπληρώνονται 19 χρόνια από το τραγικό συμβάν της απώλειας του Γιόβαν Γκοΐκοβιτς…

Αφιερώματα

Είχε τρέλα με την ταχύτητα. Μία τρέλα όμως που του στοίχισε τη ζωή. Ήταν ξημερώματα Σαββάτου, 22 Δεκεμβρίου 2001. Επέστρεφε στο πατρικό του σπίτι, όταν το διθέσιο αυτοκίνητο που οδηγούσε καρφώθηκε σε κολώνα, πενήντα μέτρα πριν από τη γέφυρα Γκαζέλα του ποταμού Σάβα στα περίχωρα του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με τη σερβική αστυνομία, το αυτοκίνητό του κινούνταν με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα και η μηχανή εκσφενδονίστηκε σε απόσταση εκατό μέτρων. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Η γυναίκα του, Ξένια, πληροφορήθηκε την τραγική είδηση από τους Τέλη Μπατάκη και Βασίλη Παναγιωτάκη, οι οποίοι την επισκέφτηκαν με τη συνοδεία ψυχολόγου.

Στο πλευρό της βρέθηκαν λίγη ώρα αργότερα οι Βλάνταν Μιλόγεβιτς (ο Γκοΐκοβιτς τον θεωρούσε μεγάλο αδερφό), Αλντίν Χατζί και ο κολλητός του, Σλάτζαν Σπάσιτς.

Με τσάρτερ που ναύλωσε ο Βαγγέλης Μυτιληναίος, η Ξένια και η μικρή Νάντια μετέβησαν στη γενέτειρα του “Γκόικο”, Τσάτσακ, ενώ σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ παραβρέθηκε στην κηδεία.

Ο Γιόβαν Γκοϊκοβιτς γεννήθηκε στο Τσάσακ της Σερβίας. Έκανε τα πρώτα του βήματα παίζοντας στην ομάδα της γενέτειράς του, ΦΚ Τσάτσακ.

Το καλοκαίρι του 1995 μετακινήθηκε στην μεγαλύτερη ομάδα της πόλης, Μπόρατς Τσάτσακ, όπου παρουσίασε μεγάλη εξέλιξη και έγινε ένας ιδιαίτερα σημαντικός παίκτης. Το επόμενο καλοκαίρι μεταγράφηκε στην Τσουκαρίτσι του Βελιγραδίου.

Και εκεί έκατσε μία σεζόν, αφού το ταλέντο του κίνησε το ενδιαφέρον του μεγάλου Ερυθρού Αστέρα. Εκεί παρουσίασε ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο και κατάφερε να γίνει ο ηγέτης της ομάδας. Στον Ερυθρό Αστέρα παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2000, πραγματοποιώντας 75 συμμετοχές και σημειώνοντας 21 γκολ.

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε με τη φανέλα του Ηρακλή, όπου σε σε ενάμισι χρόνο συμπλήρωσε 29 εμφανίσεις και σκόραρε 3 φορές. Επίσης, υπήρξε για έναν αγώνα διεθνής με την ομάδα της Σερβίας.

Από το 2009, κάθε χρόνο διεξάγεται ποδοσφαιρικό τουρνουά με το όνομά του στην γενέτειρά του, το Τσάτσακ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες

Σχετικά Άρθρα

Back to Top