Τσίτας: “Ελπίζω να συνεχιστεί η σεζόν και να μη χάσει την ευκαιρία ανόδου ο Ηρακλής”

Ο σέντερ φορ των “κυανολεύκων” τοποθετείται αναλυτικά σχετικά με όλη αυτήν την αμήχανη κατάσταση, που βιώνει η ομάδα.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η συνέντευξη του Θωμά Τσίτα στο soccerpractor.blogspot.com:

-Θωμά, πως κυλά η καθημερινότητά σου με την προσαρμογή στο lockdown και την απραξία;

«Θέλει προσοχή, είναι δύσκολη κατάσταση για όλους η καραντίνα. Διαφωνώ με τα μέτρα για τον αθλητισμό. Δε γίνεται να παίζει μια κατηγορία και να μην παίζουν οι άλλες τρεις εθνικές, δυο επαγγελματικές και μια ερασιτεχνική. Έπρεπε να βρεθεί τρόπος για να παίζουμε ή όλοι ή κανείς. Είναι απόφαση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων του ποδοσφαίρου, παίκτες και ομάδες δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Κίνδυνοι από τον κορωνοϊό υπάρχουν παντού. Το θέμα είναι το πλαίσιο για την αντιμετώπισή τους. Όσο για μένα, κάνω ατομικές προπονήσεις βάσει οδηγιών, όπως όλοι άλλωστε και περιμένουμε να γυρίσουμε στο γήπεδο με ανυπομονησία».

-Πληθαίνουν οι «ψίθυροι» ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να μην παίξει ξανά για φέτος η Γ΄ Εθνική. Πως το εισπράττεις;

«Ελπίζω να παίξουμε ξανά, για να διεκδικήσει ο Ηρακλής το μεγάλο στόχο του. Είναι κακό αυτό που γίνεται, μας κούρασε πολύ ψυχολογικά για μήνες. Μακάρι να βρεθεί τρόπος, έστω και στην πορεία, μετά από εβδομάδες».

 

-Το καλοκαίρι απαρνήθηκες προτάσεις επαγγελματικών ομάδων, για να γυρίσεις στον Ηρακλή, μετά από σχεδόν 9 χρόνια. Τι διαφορές και τι ομοιότητες εντοπίζεις;

«Άλλες εποχές τότε, παίζαμε στην Α΄ Εθνική. Τώρα είναι πιο δύσκολη περίοδος συνολικά για το ποδόσφαιρο. Εγώ ήμουν περίπου 20 χρονών, στο ξεκίνημα. Τώρα γύρισα ως έμπειρος, έχουν άλλες απαιτήσεις από μένα. Πέφτει μεγαλύτερο βάρος και ευθύνη, μαζί με άλλες καταξιωμένες μονάδες που διαθέτουμε για να φέρουμε ψηλότερα τον Ηρακλή. Κοινή συνισταμένη με τότε, άσχετα με την κατηγορία, είναι το μεγάλο όνομα του Ηρακλή, η δυναμική και το βεληνεκές. Αυτό δε μπορεί να αλλάξει ποτέ. Επίσης, διακρίνω οργάνωση που δεν παραπέμπει στη Γ΄ Εθνική και δεν περίμενα κάτι διαφορετικό».

 

-Είναι αυτό το προσωπικό σου στοίχημα; Να παίξεις στις επαγγελματικές κατηγορίες και πάλι με τον Ηρακλή;

«Ναι, γι’ αυτό το στόχο γύρισα. Για να βοηθήσω φέτος να αλλάξουμε κατηγορία και όχι μόνο για φέτος, να είμαι μέλος της ομάδας και ψηλότερα. Μακάρι μια μέρα και στην Α΄ Εθνική. Όσο πιο σύντομα γίνεται και αν μας προκύψει, να είμαι εκεί και εγώ. Αυτό ακόμα βέβαια έχει δρόμο και χρειάζεται υπομονή, πίστη και στήριξη. Και φυσικά να… παίξουμε!».

-Άρχισες πριν τη διακοπή με 4 γκολ στις 4 πρώτες αγωνιστικές. Είναι το πιο παραγωγικό ξεκίνημα στην καριέρα σου, ως προς τις προσωπικές επιδόσεις στο σκοράρισμα;

«Ναι, είναι η πρώτη φορά».

-Είναι κάποιος παράγοντας που σε βοηθά να φτάνεις στο γκολ στον Ηρακλή;

«Με βοηθούσε ότι στο σύστημα της ομάδας μέχρι τη διακοπή υπήρχε και δεύτερος επιθετικός δίπλα μου. Πότε ο Πιπερτζής, πότε ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Είχα ένα στήριγμα ακόμα στην περιοχή. Γενικά παίζει επιθετικά ο Ηρακλής, φτάνει στη δημιουργία φάσεων και αυτό βοηθά τον επιθετικό στο να είναι αποτελεσματικός και να βρίσκει δίχτυα».

-Σε απασχολεί κάποια ατομική επίδοση, όπως πρώτος σκόρερ στην κατηγορία;

«Αρχικά με νοιάζει να παίξουμε ξανά και να πάρει την άνοδο ο Ηρακλής. Δευτερευόντως, στο δικό μου μυαλό είναι να πετύχω όσα παραπάνω γκολ μπορώ. Δεν υπολογίζω αριθμό. Αν βγω και πρώτος σκόρερ, στον όμιλο ή όλη την κατηγορία, αναμφίβολα θα είναι ακόμα καλύτερα για μένα. Αλλά σίγουρα όπως προείπα δεν είναι αυτό το πρωτεύον».

-Πρόσφατα άλλαξε ο προπονητής, με τον Γιώργο Ακριτόπουλο να αποχωρεί και τον Σπύρο Μπαξεβάνο να τον αντικαθιστά. Ένα σχόλιό σου;

«Περιμένουμε να μπούμε στο γήπεδο και να δούμε τις διαφοροποιήσεις έμπρακτα. Σε ομαδικές προπονήσεις και αγώνες. Συνήθως μια αλλαγή προπονητή από μόνη της δίνει ώθηση, τουλάχιστον ψυχολογικά. Κάθε προπονητής έχει άλλη φιλοσοφία και ζητά άλλα πράγματα. Μακάρι να είναι αλλαγή για το καλό του Ηρακλή».

-Είναι ο Ηρακλής το φαβορί στον 1ο όμιλο και ποιο είναι το ατού του;

«Νομίζω ότι είμαστε το φαβορί στον όμιλο και το μεγαλύτερο όνομα σε όλη τη Γ΄ Εθνική. Νιώθουμε φαβορί και από την αντιμετώπιση των άλλων, όταν παίζουν μαζί μας. Αισθανόμαστε ότι πιέζονται, έχουν διπλά κίνητρα, ενίοτε φοβούνται παραπάνω. Αλλά δεν αρκούν οι βαριές φανέλες, ούτε το καλό ρόστερ. Έχουμε δει αρκετές φορές ομάδες με αυτά τα δυο στοιχεία να μην πετυχαίνουν. Πρέπει να είμαστε καλά εμείς. Προς το παρόν, είμαστε μια οικογένεια, δεμένοι και θα παλέψουμε όλοι μαζί για το καλύτερο».

-Ποιο θα είναι το κλειδί για να έρθει η άνοδος, σε περίπτωση επανεκκίνησης στη Γ΄ Εθνική;

«Η αποφασιστικότητα και η θέληση. Το πείσμα για την επίτευξη του στόχου, κόντρα στις δυσκολίες που μπορεί να προκύπτουν στη διαδρομή».

 

-Ποιες άλλες ομάδες υπολογίζεις παραπάνω στον όμιλο και τις κρίνεις ως περισσότερο ανταγωνιστικές για την επίτευξη του στόχου;

«Δεν παίξαμε με πολλές ομάδες, 4 ματς έγιναν μόνο ως τη διακοπή. Αναμφίβολα υπάρχουν υπολογίσιμες και αξιόμαχες ομάδες. Εμείς δε στεκόμαστε σε ονόματα, πάντα τους βλέπουμε όλους το ίδιο. Με σεβασμό και ξεκάθαρο προσανατολισμό για τρίποντα».

 

-Που αποδίδεις τις δυο ήττες σε τέσσερα παιχνίδια για τον Ηρακλή; Ήταν κάποιος συγκεκριμένος παράγοντας ή άθροισμα αρνητικών συγκυριών;

«Είμαστε νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα. Δεν υπήρχε κορμός από πέρυσι και πολλές διαδικασίες έτρεξαν γρήγορα τους τελευταίους μήνες. Επίσης, θεωρώ σημαντικό ότι πολλές μονάδες του ρόστερ δεν ξέραμε καλά τη Γ΄ Εθνική, που ουσιαστικά είναι τέταρτη ιεραρχικά. Συνηθίσαμε να παίζουμε ψηλότερα. Πολλοί παίζουμε πρώτη φορά εδώ, ήρθαμε λόγω του Ηρακλή και για να υπηρετήσουμε το στόχο της ανόδου. Ίσως λοιπόν ήταν απαραίτητος κάποιος χρόνος προσαρμογής, σε διαφορετικά δεδομένα και στάνταρ, όπως το διαφορετικό ποδόσφαιρο, τα γήπεδα και οι αντίπαλοι, χωρίς όμως να το βλέπουμε ως δικαιολογία».

 

-Σε περίπτωση επανέναρξης, θα είναι αρνητικό η έλλειψη κόσμου;

«Ναι, αυτό υπήρχε και στα πρώτα παιχνίδια, αν και παίξαμε μόνο ένα εντός. Επηρεάζει πολύ η έλλειψη κόσμου, περιμέναμε να είναι δίπλα μας. Μακάρι να αρχίσει το πρωτάθλημα και στην πορεία να βελτιωθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό και να έχουμε έστω και συγκεκριμένους φιλάθλους, ας είναι και λιγότεροι συγκριτικά».

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top