Ζιάγκος: “Η ψυχραιμία, μας έδωσε τη νίκη”

Οι δηλώσεις του “κυανόλευκου” κόουτς, μετά το τέλος του αγώνα στο Μεσολόγγι.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η συνολική τοποθέτηση του Βαγγέλη Ζιάγκου:

«Το παιχνίδι ανέδειξε την ομορφιά του μπάσκετ, επιβεβαίωσε ότι φέτος θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, αποδείχθηκε ότι καθόλου τυχαία το είχαμε χαρακτηρίσει ως το δυσκολότερο παιχνίδι που έχει δώσει η ομάδα ως τώρα, έπρεπε να περιορίσει η ομάδα τον ενθουσιασμό και το μακρινό σουτ του Μεσολογγίου.

Είχαμε την απώλεια του Βασίλη, κλήθηκε η ομάδα να το προσανατολίσει το παιχνίδι στο 100% σε καταστάσεις χωρίς τον Βασίλη. Ένα μεγάλο μέρος της επιθετικής λειτουργίας περνάει από τον Βασίλη στα ριμπάουντ δε φάνηκε τόσο η απουσία, ο Τσαϊρέλης κλήθηκε να παίξει σε μία θέση κατά συνθήκη, ανταποκρίθηκε σε ένα βαθμό να καλύψει το κενό, φάνηκε και ο Γιώργος Γκιουζέλης και ανταποκρίθηκε στο έπακρο.

Δε ματσάραμε την ενέργεια όσο θα θέλαμε, δώσαμε κάποια εύκολα καλάθια, στα τελευταία δευτερόλεπτα, εκεί πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, στοχεύσαμε στον Χάνλαν και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Το κομβικό σημείο ήταν η ψυχραιμία των παιδιών όταν χάσαμε το μομέντουμ, με καθοριστικές και στοχευμένες επιθέσεις και το πείσμα των παιδιών να επιβιώσει η ομάδα και να πάρει μια δύσκολη νίκη χωρίς τον Βασίλη. Το πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο, είμαστε ευτυχείς χαρούμενοι που είμαστε όλοι υγιείς.

Δεν παίζουν ρόλο το μπάτζετ, ούτε οι φανέλες, η ομάδα έκανε σήμερα αλλαγή, πρόσθεσε τον Χάτσερ στο ρόστερ, ο Βασίλης γύρισε από την Εθνική με έναν τραυματισμό και τον αφήσαμε έξω για προληπτικούς λόγους».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top