Κράβαρικ: “Να βρούμε οικονομικούς υποστηρικτές και να ξαναρχίσουμε”

Οι σκέψεις του εμβληματικού αρχηγού του “κυανόλευκου” βόλεϊ για το αύριο της ομάδας.

Βόλει, Ηρακλής

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Αντρέι Κράβαρικ στον καλό συνάδελφο Γιάννη Σαλεπάκη και στο sdna.gr, σημειώνοντας:

«Τον Ηρακλή τον χωρίζω σε τρία κομμάτια. Το πρώτο πράγμα είναι όταν οι άνθρωποι της ομάδας και ο λαός αποφάσισαν να κάνουν κάτι μεγάλο. Το 1999 εγώ ήρθα από την Ιταλία και ο Ηρακλής άρχιζε να χτίζει μια ομάδα που θα πηγαίνει για μεγάλα πράγματα και όντως τα καταφέραμε. Το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία μας και το αμέσως μετά το πρωτάθλημα ήταν από τις καλύτερες στιγμές.

Φυσικά μετά άνοιξε η όρεξη και κάνοντας σπουδαίες μεταγραφές, φτάσαμε σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς. Εκεί ήρθαν τα δυσάρεστα γιατί σε τρεις τελικούς δεν μπορέσαμε να πάρουμε έναν τίτλο. Ήρθαν πολύ καλές στιγμές στη συνέχεια αλλά αυτά σίγουρα ξεχωρίζουν. Ήταν μια τεράστια επιτυχία κόντρα σε ομάδες μεγαθήρια είχαμε τεράστιες επιτυχίες».

«Είχα μια φιλοσοφία ότι σε αυτό το επίπεδο δεν παίζεις μόνος σου για τον εαυτό σου. Παίζεις για τους συμπαίκτες σου την ομάδα, τον προπονητή αλλά κυρίως για τον κόσμο που απολαμβάνει αυτό που κάνεις. Με γέμιζε ότι ο κόσμος τρελαινόταν όταν κέρδιζε η ομάδα ήμουν τυχερός που ήμουν αρχηγός της ομάδας και σε όλους τους τίτλους που έχει πάρει ο Ηρακλής. Ότι έχω δώσει για τον εαυτό μου το έχω δώσει και για τους υπόλοιπους. Φυσικά ο κόσμος απέναντι μου ήταν το κάτι ξεχωριστό και αυτό μου μένει για πάντα. Έτσι έχει δημιουργηθεί μια δέσμευση για εμένα και τον Ηρακλή».

– Ποια είναι η ευχή σας για τον Ηρακλή: 

«Κάποια στιγμή ο Ηρακλής πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. Η ομάδα έπαιζε με τα ζόρια στην πρώτη κατηγορία. Θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί η βάση από την αρχή οι ακαδημίες να λειτουργούν σωστά. Θέλει πολλή δουλειά αρκετό κόσμο δίπλα στην ομάδα. Να βρεθούν χορηγοί και επενδυτές, χωρίς λεφτά δεν θα μπορέσει ο Ηρακλή να κάνει τίποτα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Υπάρχει μια τραγική κατάσταση με την πανδημία, αλλά χωρίς λεφτά οι ομάδες δεν θα μπορέσουν να λειτουργούν.

Φτιάχνοντας μια ομάδα από την αρχή θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα δυνατή για να κερδίζει ανόδους και σιγά σιγά να έρθουν χορηγοί που θα ανεβάσουν την ομάδα στην πρώτη κατηγορία».

– Στο μέλλον θα επιστρέφατε στον Ηρακλή;

«Όλα είναι πιθανά, έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις για την φετινή χρονιά. Αλλά για να μπορέσω και εγώ να κάνω κάτι θα πρέπει να έχω από πίσω μου ανθρώπους που θα στηρίξουν και να κάνουν τον Ηρακλή αυτό που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Την τελευταία μου χρονιά έμεινα με λίγους ανθρώπους δίπλα μου. Τότε ήταν πρόεδρος ο συγχωρεμένος Κώστας Τσιργογιάννης, είχαμε λίγους ανθρώπους που μας βοήθησαν και σωθήκαμε αγωνιστικά αλλά υποβιβαστήκαμε εξωαγωνιστικά. Αυτό όμως δεν έφτανε θα πρέπει να έρθουν δυνατοί παράγοντες στο οικονομικό κομμάτι και φυσικά κάποιοι που να θέλουν να είναι δίπλα στην ομάδα. Αν θα πάμε τώρα με τους συνεργάτες του μου δεν θα καταφέρουμε κάτι, πρώτα πρέπει να βρεθούν άνθρωποι που θα στηρίξουν οικονομικά».

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: Δράση κοινωνικής ενσυναίσθησης και μέσω της ομάδας βόλεϊ! (pics)

Ερασιτέχνης

Back to Top