- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τσουμής: “Χρόνια Πολλά στον Ηρακλή μας!”

Στις 29 Νοεμβρίου 1908 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση ενός αμιγώς Ελληνικού αθλητικού σωματείου της Θεσσαλονίκης και ιδρύθηκε ο “Μακεδονικός Γυμναστικός Σύλλογος”.
Η ίδρυση του Σωματείου ήταν ενταγμένη στην προσπάθεια του ελληνισμού της περιοχής να επικρατήσει με ειρηνικά μέσα σε μια περίοδο ιδιαίτερα ταραγμένη.
Στην συνέχεια και πριν την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, το όνομα του Συλλόγου άλλαξε σε “Γυμναστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ο Ηρακλής”.
Για παραπάνω από έναν αιώνα λοιπόν ο “γηραιός” Ηρακλής πέραν των αθλητικών δραστηριοτήτων προσφέρει στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης μας και της χώρας μας, την οποία έχει προβάλλει και διεθνώς με τα επιτεύγματά του, με αμέτρητες επιτυχίες σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα.
Γεννήθηκα στους Χορτατζήδες, δίπλα στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας που νοιώθω σαν δεύτερο σπίτι μου.
Αγάπησα το μπάσκετ και φόρεσα την φανέλα της ομάδας για 18 χρόνια συνολικά (1971 έως 1989) και είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό.
Συνεχίζω να είμαι κοντά στον Σύλλογο και εύχομαι να ξεπεραστούν οι όποιες αγωνιστικές δυσκολίες των τμημάτων του, πολλές από τις οποίες προέκυψαν από άδικες αποφάσεις.

Χρόνια πολλά στον Ηρακλή μας, με αθλητικές επιτυχίες και προσφορά στην νεολαία και την κοινωνία! Χρόνια πολλά και στους εκλεκτούς φίλους του!

Γιάννης Τσουμής.