- Bluearena - https://bluearena.gr -

Iraklis Club Kalamaria: “Η μεγάλη ευκαιρία για τη Μίκρα”

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Iraklis Club Kalamaria:

“Αγαπητοί συνοπαδοί είναι γεγονός ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου μας διανύει τις χειρότερες στιγμές της τεράστιας ιστορίας του. Πλήρως εξαφανισμένο από τον ποδοσφαιρικό χάρτη και παντελώς περιθωριοποιημένο από ένα σύστημα που μεθόδευσε τρις την εξόντωση του σύρεται ασταμάτητα σε ένα μονοπάτι διασυρμού και εξευτελισμού με την ευθύνη πια να βαραίνει και εμάς τους ίδιους τους φιλάθλους και οπαδούς του Ηρακλή.

Βρισκόμαστε εν ολίγοις στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του συλλόγου όπου αμφισβητείται έντονα ακόμη και η ίδια η βιωσιμότητα του. Το παράδοξο είναι ότι αυτή ακριβώς την περίοδο η απρόσμενη κρίση της πανδημίας του κορονοϊού πέρα από τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε μας φέρνει ίσως την μεγαλύτερη ευκαιρία ολικής ανάκαμψης και πραγματικής γιγάντωσης του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. Και εξηγούμε: Στις 21/7/2020 ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνει μετά από την τετραήμερη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου πακέτο 70 δις ευρώ για την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οικονομικής ζημίας που επέφερε ο covid-19. Από αυτά τα χρήματα περίπου 40 δις αφορούν σε πολύ μεγάλο βαθμό ΕΣΠΑ κονδύλια τα οποία αν δεν αξιοποιηθούν μέσα στην επόμενη επταετία θα επιστραφούν στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και ουσιαστικά θα χαθούν.

Το ελληνικό κράτος λοιπόν, θα πρέπει να απορροφά το δυσθεώρητο για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 5.7 δις ευρώ ετησίως για τα επόμενα επτά χρόνια. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αδιαμφησβήτητη φιλοεπενδυτική πολιτική της κυβέρνησης, είναι σαφές ότι τα επόμενα χρόνια πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός έργων και επενδύσεων από συστάσεως του νεοτέρου ελληνικού κράτους.

Και ερχόμαστε στις 20/11/2020 όπου Κυβέρνηση, Δήμος Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ερασιτέχνης ΠΑΟ και τράπεζες υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας για να προχωρήσει το project της Διπλής Ανάπλασης το οποίο περιλαμβάνει υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό ακόμη και νέο γήπεδο μπάσκετ. Ένα project που θα κοστίσει συνολικά 163.5 εκ. (72 εκ των οποίων αφορούν την ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου) μαζί την παραχώρηση στρεμμάτων εκτιμώμενης αξίας 40 εκ. από τον Δήμο για τον σκοπό αυτό. Σε αντάλλαγμα, ο σύλλογος του Παναθηναϊκού θα παραχωρήσει στο κράτος το οικόπεδο που βρίσκεται το σημερινό του γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (αρμοδιότητα του οποίου και τα ΕΣΠΑ) διά στόματος υπουργού Αδώνιδος Γεωργιάδου έχει εξασφαλίσει ήδη τα χρήματα και θα καλύψει αυτό το κόστος της επένδυσης. Προφανώς από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

Και ερχόμαστε στο διά ταύτα αγαπητοί συνοπαδοί. Καλούμε τους φορείς του συλλόγου σε συνεργασία με τoν κυανόλευκων αισθημάτων υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, καθώς και τους οικονομικά ισχυρούς ενεργούς παράγοντες όπως ο κ. Δρακόπουλος ο οποίος αποδεδειγμένα έχει παράξει έργο και αποτελεί πρόσωπο κοινής αποδοχής να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ τις απαραίτητες επαφές με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Περιφέρεια και τα δημαρχεία Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός αντίστοιχου project για τον Ηρακλή.

Η Μίκρα κυρίες και κύριοι, μπορεί να αποτελέσει για την κυβέρνηση ένα νέο «Ελληνικό», στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά και έτσι ακριβώς πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μία επένδυση η οποία θα εξασφαλίσει πλήθος θέσεων εργασίας, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και πόλο έλξης περαιτέρω επενδύσεων στην εν λόγω περιοχή. Τηρεί με λίγα λόγια όλα τα εχέγγυα να αποτελέσει την επόμενη μεγάλη επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα, την επένδυση που θα αναβαθμίσει την πόλη συνολικά και θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε αντάλλαγμα της ενδεχόμενης παραχωρήσεως της εκτάσεως της Μίκρας από τον Γ.Σ. θα προχωρήσει η ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Ηρακλή(υπόσχεση του ελληνικού κράτους στο σύλλογο από το 1953 όταν και κατασχέθηκε το τότε γήπεδό του για τις ανάγκες του ΑΠΘ) είτε στους Χορτατζήδες -κατά προτίμηση- είτε στον χώρο της Μίκρας. Πρόκειται εν ολίγοις για μία ‘’win-win situation’’ οπού σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει ασυγκίνητη μια κυβέρνηση που έχει κάνει σημαία την αναγκαιότητα για προσέλκυση και πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων επενδύσεων.

Μία κατάσταση που αλυσιδωτά θα φέρει ουσιαστικές λύσεις στον σύλλογο, καθώς μιας και θα υπάρχει τόσο μεγάλο οικονομικό συμφέρον και φυσικά πολιτική βούληση θα είναι θέμα χρόνου το ξεμπλοκάρισμα του ΑΦΜ του Γ.Σ. (ούτος η άλλως ‘’ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος’’) αλλά και η άμεση διευκόλυνση της ανέγερσης γηπέδου στους Χορτατζήδες-στην ιστορική περιοχή του Ηρακλή- αν αυτό χρειαστεί. Παράλληλα ένα νέο γήπεδο θα καταστήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή πολύ πιο ελκυστικό σε σοβαρούς και αξιόπιστους επενδυτές δίνοντας την ευκαιρία στο τμήμα να επιστρέψει στις παλιές του δόξες. Το κόστος του project είναι προφανές ότι θα καλυφτεί κατά αντιστοιχία με την περίπτωση του Παναθηναϊκού.

Κλείνοντας αγαπητοί συνοπαδοί, τονίζουμε τη σημασία της ΑΜΕΣΗΣ κινητοποίησης των φορέων του συλλόγου αλλά και του φίλαθλου κόσμου του Ηρακλή προς αυτήν την κατεύθυνση η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μοναδική ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ -και πιστέψτε μας ΕΦΙΚΤΗ- λύση για τον Σύλλογο. Ενδεχόμενη απραξία θα οδηγήσει στην κατασπατάληση αυτής της τεράστιας ευκαιρίας που όμοιά της μόνο με θαύμα θα υπάρξει στο μέλλον. Και δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση κύριοι θα είμαστε υπόλογοι έναντι της ιστορίας του Ηρακλή, καθώς θα τον έχουμε παραδώσει πολύ μικρότερο από ότι τον παραλάβαμε….

Θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες με συγκεκριμένη πρόταση επένδυσης και αξιοποίησης της περιουσίας του Γ.Σ.

IRAKLIS KALAMARIA GROUP”.