Το Τμήμα Ξιφασκίας του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ

Αφιέρωμα του Ερασιτέχνη στην “κυανόλευκη” ξιφασκία.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η ανάρτηση του Γυμναστικού Συλλόγου:

Ο Ζαφείρης Γερακούσης είναι ο έφορος του τμήματος ξιφασκίας του Γ.Σ Ηρακλής, μαθαίνοντας παράλληλα και τα μυστικά του αθλήματος στα νέα παιδιά και όχι μόνο. Το άθλημα δεν είναι ευρέως γνωστό στην χώρα μας, αλλά έχει φέρει διακρίσεις και μετάλλια στο παρελθόν.
Ο έφορος της του τμήματος αναφέρει τα μυστικά του αθλήματος αλλά και τους κανόνες του, όπως και τους στόχους που έχει βάλει το «κυανόλευκο» τμήμα.
«Η ξιφασκία είναι ένα σπορ αίθουσας που έχει να κάνει με την φιλοσοφία ενός αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου, προσπαθείς να αγγίξεις τον αντίπαλο χωρίς να του επιτρέπεις να σε αγγίξει. Η εκμάθησή της γίνεται σε κλειστή αίθουσα με ειδικό εξοπλισμό και υπό την καθοδήγηση προπονητή.
Προσπαθώντας να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος συμπλήρωσε:
«Η ξιφασκία βελτιώνει τις περισσότερες παραμέτρους της φυσικής κατάστασης, όπως , την ταχύτητα, τη δύναμη, την εκρηκτικότητα και τη συνεργασία χεριών και ποδιών. Ο συνδυασμός τεχνικής και τακτικής, ασκεί το πνεύμα αυξάνοντας την προσοχή και την ικανότητα συγκέντρωσης, εξασκεί τη γρήγορη σκέψη και την απόφαση αντίδρασης για το καλύτερο αποτέλεσμα, μέσα από μια ποικιλία επιλογών, μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης (reflex). ΄Έτσι χαρίζει ιδιαίτερη ικανοποίηση στον ασκούμενο-η».
Συνεχίζοντας ο Ζαφείρης Γεροκούσης συμπλήρωσε:

«Σήμερα η ξιφασκία είναι ένα ειρηνικό και απολύτως ασφαλές άθλημα. Θεωρείται ευγενές και αυτό ίσως είναι ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει κρατήσει – και της αξίζει άλλωστε – από τους προγόνους της. Στις μέρες μας έχει αποποιηθεί και το χαρακτηρισμό του αθλήματος των βασιλέων και των ηγεμόνων, αφού όλο και περισσότερα παιδιά κατακλύζουν τους συλλόγους – που δεν είναι πια κλειστές λέσχες. Απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά από 7 χρονών».
Οι κανόνες ασφαλείας που διέπουν τον εξοπλισμό των αθλητών εκμηδενίζουν τις πιθανότητες τραυματισμού :
Οι στολές των αθλητών κατασκευάζονται από συνθετικό ανθεκτικό υλικό κέβλαρ (το υλικό που χρησιμοποιείται στις θωρακίσεις αυτοκινήτων και στην κατασκευή αλεξίσφαιρων γιλέκων).
Οι μάσκες που καλύπτουν το πρόσωπο διαθέτουν ενισχυμένο μεταλλικό πλέγμα και fiberglass με μεγαλύτερο θώρακα για το λαιμό.
Τα ξίφη κατασκευάζονται από ειδικά κατεργασμένο άθραυστο ατσάλι.
Οι στόχοι του τμήματος
1) ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ
2)ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ,ΣΕΒΑΣΜ0 ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ
3)ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
4)ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και παπούτσια

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο που λέει "ΓΙΝΕ ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ! Πάρε μέρος σε ένα συναρπαστικό ταξίδι όπου θα κερδίσεις τα πάντα με το σπαθί σου! Οι εγγραφές αρχίζουν τώρα! τηλ: 2310 207715 Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ Τμήμο Ξιφασκίας IPAKIMA 美 908"

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΤΜΗΜΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908"

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Μπέρι, στα μπουζούκια, για την πρόκριση στο πρωταθλητριών! (vid)

Μπάσκετ

Back to Top