- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η “υπόκλιση” του ΕΣΑΚΕ στη μαεστρική εμφάνιση του Σκάιλερ Μπόουλιν

Η ανάρτηση του ΕΣΑΚΕ για τον Αμερικανό πλέι μέικερ:

Από τα χέρια του Σκάιλερ Μπόουλιν έφυγαν 12 από τις 22 ασίστ του Ηρακλή στο σημερινό παιχνίδι με τον Ιωνικό Hellenic Coin. Ο Αμερικανός σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των οχτώ που είχε ο Κεν Μπράουν στο ματς της Λάρισας Bread Factory κόντρα στην ΑΕΚ. Το σημαντικότερό όμως είναι ότι ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του Ηρακλή στη Stoiximan Basket League. Έμεινε μία ασίστ μακριά από το απόλυτο ρεκόρ που κρατάει ο Λευτέρης Κακιούσης από τις 5 Φεβρουαρίου 1994 όταν μοίρασε 13 τελικές πάσες στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Δάφνη (86-55).

Αναλυτικά οι 11 διψήφιες επιδόσεις στην ιστορία του Ηρακλή στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα…

Ακόμη…

*Με τη 292η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μπήκε στην πρώτη 50άδα της σχετικής λίστας. Ο διεθνής φόργουορντ ξεπέρασε τον Γιάννη Γκαγκαλούδη και τον Ντούσαν Σάκοτα.

Παράλληλα ο Τσαϊρέλης έχοντας 4/7 δίποντα, ξεπέρασε τα 600 εύστοχα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έχει 603/1.138 (52,98%).

*Όλα τα ριμπάουντ του Βασίλη Καββαδά ήταν αμυντικά. Μάζεψε έξι και με αυτά ξεπέρασε τα 400 στο 196ο παιχνίδι του στην κατηγορία.

*Τα 100 εύστοχα δίποντα ξεπέρασε ο Σκοτ Σαγκς. Είχε σήμερα 4/8 και με αυτά μετράει πλέον 102/203 (50,24%) σε 28 εμφανίσεις στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ηρακλής περιόρισε σημαντικά τα λάθη του αφού έμεινε στα οχτώ, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League. Οχτώ είχε και η ΑΕΚ στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τη Λάρισα Bread Factory.

*Είναι ενδιαφέρον στατιστικά το γεγονός ότι ο Ηρακλής έφτασε στην επικράτηση και με 10 πόντους, παρότι είχε 14 λιγότερες κατοχές από τον αντίπαλο του. Είχε 73, δύο περισσότερες από εκείνες του Κολοσσού H Hotels κόντρα στο Μεσολόγγι Baxi που παραμένει το αρνητικό ρεκόρ περιόδου.