- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η ιστορική αναδρομή στις αναμετρήσεις με τον Ιωνικό (pics+docs)

Το αφιέρωμα της σελίδας Η Ιστορία του Ηρακλή στο Μπάσκετ:

O Ιωνικός ήταν ο τελευταίος αντίπαλος που είδε ο κόσμος του Ηρακλή στο Ιβανώφειο πριν την πρώτη καραντίνα! Συνολικά 29 φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ο Ιωνικός Νικαίας και ο Ηρακλής (οι 23 στην Α΄Εθνική) με τον Ηρακλή να έχει 19 νίκες (14-9 στην Α Έθνική). Εκτός έδρας ο Ηρακλής έχει παίξει σε 13 αγώνες με τον Ιωνικό και έχει κερδίσει τους 4. Στην Α’ Εθνική το σκορ είναι 3-8 υπέρ του Ιωνικού.

Η μεγαλύτερη νίκη του Ηρακλή στη Νίκαια έγινε στις 31/1/1987 όταν και το σύνολο του Μιχάλη Γιαννουζάκου διέλυσε τον Ιωνικό με 96-115. Τα δεκάλεπτα ήταν 17-26, 43-65, 61-90, 96-115. Στον αγώνα αυτό ο Ηρακλής αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Πιλαφίδη αλλά με τους Γκιουζέλη και Παπαδόπουλο να είναι κυρίαρχοι κάτω απ’ τα καλάθια και τους Τουκμενίδη και Τσουμή να σκοράρουν με άνεση ο Ηρακλής έφτασε τους 65 πόντους στο ημίχρονο! Οι προσπάθειες του Ιωνικού έπεσαν στο κενό και στο 2ο ημίχρονο καθώς ο Μάντης άντεξε την πίεση σ’ όλο το γήπεδο ενώ πολύ θετική εμφάνιση έκανε και ο Παναγιωτίδης. Με τη νίκη αυτή, ο Ηρακλής αντί να τον φτάσει ο Ιωνικός στη βαθμολογία αποσπάστηκε 2 βαθμούς απ’ την ομάδα της Νίκαιας και παρέμεινε στην 4η θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Ιωνικός (Μπολάτογλου): Αλεξανδρίδης 15, Αντωνίου 10 (1), Μπίλιας 16, Πετρίδης 22 (1), Λαουτάρης, Περτέσης 18 (1), Καλαφατάκης 10, Κατσικάρης 3 (1), Λαζάρου 2, Μπαρμπαγιάννης.

Ηρακλής (Γιαννουζάκος): Δ. Παπαδόπουλος 22, Τουκμενίδης 30, Τσουμής 24, Αλεξανδρής, Γκιουζέλης 15, Παναγιωτίδης 13, Μάντης 10 (2), Κουματσιώτης, Τζάμος 1, Κανδυλιάρης.

Ο αγώνας αυτός ήταν και η τελευταία φορά που έπαιξε ο Ηρακλής στο κλειστό του Πλάτωνα στα πλαίσια της Α’ Εθνικής. Στο ρόστερ των 2 ομάδων διακρίνουμε πολλούς μετέπειτα προπονητές όπως οι Καλαφατάκης, Κατσικάρης και Αλεξανδρής ενώ στον Ηρακλή έπαιζε ο πατέρας του τωρινού μας αθλητή Γιώργου Γκιουζέλη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.