Ανακοινώθηκε: Τι ισχύει για το δεύτερο lockdown, στο οποίο μπαίνει η χώρα

Σε καραντίνα, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η ελληνική επικράτεια…

Επικαιρότητα

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown που παρέμειναν κλειστές, εξειδίκευσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανακοίνωσε ένα νέο οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στη χώρα.

Όπως είπε, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής, συμπεριλαμβανομένων των γυμνασίων και λυκείων, θα λειτουργήσουν δια ζώσης.

Αντιθέτως, κλείνουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, που θα λειτουργήσουν με εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα, κατά το νέο lockdown επανέρχεται η αποστολή των πενταψήφιων sms, παραμένουν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, οι δομές υγείας και η διανομή φαγητού.

Ερωτηθείς για τα σχολεία ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αρχική βούληση της κυβέρνησης τα σχολεία να κλείσουν τελευταία και να είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν επανέλθει η μερική κανονικότητα. Ως προς τους λόγους που έκλεισαν τα γυμνάσια και τα λύκεια ο πρωθυπουργός ανέφερε πως τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν τη δική τους κοινωνική ζωή, με αποτέλεσμα να μπορούν να μεταδώσουν πιο εύκολα τον ιό, σε αντίθεση με τα μικρά παιδιά που τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως είναι λιγότερο μεταδοτικά.

Παράλληλα τόνισε πως η τηλεκπαίδευση δουλεύει καλύτερα σε μεγαλύτερα παιδιά, σε αντίθεση με τα μικρότερα. «Κρατήσαμε ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, αντιλαμβανόμενοι τις ψυχολογικές επιπτώσεις των παιδιών αλλά και τις επιβαρύνσεις για τα τους γονείς» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως η επιτροπή διχάστηκε για το θέμα των σχολείων. Σημείωσε πως τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν δείχνουν μεγάλη διασπορά στο μαθητικό περιβάλλον και πως η συμβολή στη μεταδοτικότητα του ιού στην κοινότητα αυξάνει κλιμακωτά μετά την ηλικία των 10-12 δηλαδή μετά τα δημοτικά. «Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα δούμε κρούσματα και σε μικρά παιδιά» τόνισε ο καθηγητής.

Πηγή: voria.gr

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθεροι οι δύο 20χρονοι, που αφαίρεσαν μπλούζα 16χρονου Ηρακλειδέα…

Διάφορα

Zέρβας: “Όχι στους ανεγκέφαλους ροπαλοφόρους – Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν!”

Διάφορα

Back to Top