Ακριτόπουλος: “Η ομάδα έχει τη δυναμική για την άνοδο”

Οι δηλώσεις του πρώην προπονητή του Ηρακλή, για τη δική του υπόθεση, αλλά και την προοπτική των “κυανολεύκων”.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Όσα ανέφερε ο Γιώργος Ακριτόπουλος στο Metropolis 95,5:

Για το τι συνέβη και ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με τον Ηρακλή:

«Έγιναν πολλά. Ήταν ένας σχεδιασμός πολύ διαφορετικός από το καλοκαίρι. Έγιναν μεταγραφές για την Α1, η ομάδα τελικά ανέβηκε στη Γ’ Εθνική. Θέλαμε να πορευτούμε μόνοι μας, έπειτα εμφανίστηκε ο Ηρακλής και έγινε αργά το «πάντρεμα». Οι άνθρωποι που ήρθαν και η διοίκηση ήθελαν σε 15-20 ημέρες να πρωταγωνιστήσει η ομάδα. Δεν μπορώ να αναλύσω ως προπονητής, από τη μια στιγμή στην άλλη, πως εξελίσσεται το ποδόσφαιρο και μπορούμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα με παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο προετοιμασίας και εντάχθηκαν αργότερα στην ομάδα. Ήταν πολύ δύσκολο εγώ και οι συνεργάτες μου να κάνουμε αυτό που ήθελαν οι άνθρωποι, να μην χάσουμε κανένα ματς».

Για το αν νιώθει πως αδικήθηκε από τις αποφάσεις και τις εξελίξεις:

«Είναι καταφανέστατο. Αλλά αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Δοκάρι και μέσα είσαι καλός, δοκάρι και έξω όχι. Αυτό είναι στο ποδόσφαιρο. Έχω γνωρίσει πρόεδρους και προέδρους εδώ και 30 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παράγοντες που είναι ευέλικτοι, που τα γνωρίζουν όλα και υπάρχουν παράγοντες που εμπιστεύονται τους προπονητές και το έργο τους. Είναι πολύ δύσκολα πλέον τα πράγματα σ’ αυτό τον χώρο για να επιβιώσεις».

Για το αν είναι απαισιόδοξος για την προσπάθεια του Ηρακλή:

«Κάθε άλλο. Δουλέψαμε πολύ καλά με τα παιδιά. Δεν είχαμε τραυματισμούς. Έχουν τη δυναμική να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα τα παιδιά. Όποιος συνάδελφος κι αν έρθει και σέβομαι κάθε συνάδελφο, δεν υποσκάπτω κανέναν, θα χαρώ να μπορέσει μέσα από τα παιδιά που γνώρισα 2 μήνες που δουλέψουμε να υλοποιήσουν τον στόχο, την άνοδο. Μιλάμε για μια ομάδα με διαφορετικό όνομα στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα, ένα βαρύ όνομα πάρα πολύ σαν του Ηρακλή και δεν πρέπει σε μια ομάδα σαν τον Ηρακλή να είναι σ’ αυτές τις κατηγορίες».

Για το προφίλ που θεωρεί πως πρέπει να έχει ο διάδοχός του:

«Πιστεύετε ότι οι προπονητές που είναι στην Α’ Εθνική γνωρίζουν πολλά περισσότερα από προπονητές που είναι στην Α1; Σημασία έχει το βιογραφικό και όχι το… πάνω ράφι. Όποιο κι αν είναι το όνομα αυτού που θα έρθει στην ομάδα, θα αντιμετωπίσει μια διαφορετική εικόνα. Την πέρασε και ο Άρης και ο Ηρακλής παλαιότερα όταν έπαιξαν σε χαμηλότερες κατηγορίες. Κάθε ομάδα θα δώσει ότι έχει και δεν έχει να κερδίσει το μεγάλο όνομα και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτές τις ομάδες».

Για την επόμενη μέρα του ίδιου:

«Έγινε Lockdown, καταστράφηκε η χώρα… Ιανουάριο βλέπω να ξεκινούν τα Πρωταθλήματα για να δούμε τι θα γίνει. Είναι τραγικό. Θα περιμένουμε πολύ καιρό για να δούμε τι θα γίνει μ’ εμάς που ασχολούμαστε μ’ αυτό που αγαπάμε, το ποδόσφαιρο».

Σχετικά Άρθρα

Ο ΓΣ απορρίπτει τη λογική του… “μεταξύ μας… Μεταξά”…

Ποδόσφαιρο

Καράογλου στην Επιτροπή της Βουλής: “Αποκαταστήστε τον Ηρακλή!”

Ποδόσφαιρο

Καλαϊτζίδης: “Το σύστημα της Αθήνας εκτέλεσε τον Ηρακλή-Θα βρει λύση ο ΓΣ”

Ποδόσφαιρο

Back to Top