- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τσάμπιονς Λιγκ: Μονομαχία… νεόπλουτων υπερδυνάμεων

Πριν από ακριβώς 77 ημέρες, στις 19 Αυγούστου, Λειψία και Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκονταν αντιμέτωπες, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στον (μονό ελέω πανδημίας) ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα, δυόμισι μήνες αργότερα, θα συναντηθούν ξανά, αυτή τη φορά σε πιο… ταπεινές συνθήκες: στους ομίλους της διοργάνωσης. Και οι δύο θέλουν οπωσδήποτε αποτέλεσμα στο «Ρεντ Μπουλ Αρένα», στα ανατολικά της Γερμανίας, αφού φαίνεται μάχονται για μία θέση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό γιατί μπορεί να νίκησαν αμφότερες την πρωτάρα Μπασάκσεχιρ, όμως ηττήθηκαν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είναι πλέον αφεντικό στην υπόθεση «πρωτιά». Το αποψινό ματς θα κρίνει πολλά, αν και η Παρί Σεν Ζερμέν ταξίδεψε στη Γερμανία με την επίθεσή της αποδεκατισμένη, κάτι που επηρεάζει την ανάγνωση του παιχνιδιού για όσους ενδιαφέρονται για το στοίχημα. Ακολουθεί πλήρης στοιχηματική ανάλυση του ματς από την Kingbet [1].

 

Η Λειψία έφυγε ηττημένη με 1-0 από την έδρα της Γκλάντμπαχ στην προηγούμενη αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Χωρίς να έχει πρωτοβουλία ήταν πιο επικίνδυνη και πιο κοντά στο να σκοράρει στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Δεν το κατόρθωσε και στο δεύτερο μέρος, που αύξησε την κατοχή μπάλας, δέχτηκε το γκολ σε φάση που πιάστηκε «ανοιχτή» και μετά δεν είχε ακρίβεια στην τελική μεταβίβαση, δύσκολα έφτανε σε θέση βολής. Στις δύο καλές στιγμές της, δεν ευστόχησε.

 

Μετά από τη μεγαλοπρεπή «πεντάρα» στο Μάντσεστερ η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν έχασε και το αήττητό της στο πρωτάθλημα και την πρωτοπορία σε αυτό. Δεν ξέρουμε αν είναι και θέμα κόπωσης, αλλά σε αυτές τις δύο εμφανίσεις της το κύριο πρόβλημα ήταν επιθετικό. Μια χαρά την κυκλοφορεί την μπάλα, ως συνήθως, αλλά της λείπει η ουσία.

 

Προσθέστε παρακαλούμε και στη λίστα την έκτη διαφορετική διάταξη με την οποία άρχισε επίσημο παιχνίδι της στη σεζόν. Για πρώτη φορά την είδαμε με 4-4-2 και ρόμβο στα χαφ. Ο Νάγκελζμαν δοκιμάζει συνέχεια σχήματα, μέχρι το Μάντσεστερ όλα του έβγαιναν, οι τελευταίες δύο εμπνεύσεις του ωστόσο, δεν αποδείχτηκαν πετυχημένες στην πράξη.

 

«Ξέρουμε ότι είμαστε υπό πίεση. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι προκειμένου να μεταφέρουμε την πίεση στην Παρί για το παιχνίδι στο Παρίσι. Αν δεν το καταφέρουμε, στο Παρίσι θα είμαστε υπό τεράστια πίεση. Οπως και να έχει, πρέπει να νικήσουμε ένα από τα δύο παιχνίδια αν θέλουμε να προκριθούμε», σχολίασε ο τεχνικός της Λειψίας για το αποψινό παιχνίδι.

 

Στα αγωνιστικά νέα, ουδέν νέο πρόβλημα υπάρχει στο στρατόπεδο των Ταύρων. Πέμπτο παιχνίδι στη σειρά χάνει ο βασικός κεντρικός αμυντικός Κλόστερμαν, ενώ εδώ και μεγάλο διάστημα απουσιάζει ο λογιζόμενος ως βασικός αμυντικός χαφ Λάιμερ. Είναι διαθέσιμος μετά από απουσία δύο παιχνιδιών ο συχνά βασικός δεξιός μπακ Μουκιέλε. Ισως γυρίσει μετά από απουσία παιχνιδιού ο βασικός κεντρικός αμυντικός Χάλστενμπεργκ. Ισως γυρίσει μετά από απουσία τριών παιχνιδιών ο συχνά βασικός αμυντικός χαφ Ανταμς.

 

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-2-1): Γκούλασι – Ορμπαν, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ – Χένριχς, Ζάμπιτσερ, Καμπλ, Ανχελίνο – Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ – Πόουλσεν

Από τη μεριά της, η Παρί στρογγυλοκάθισε στην κορυφή της βαθμολογίας του Σαμπιονά μετά την έβδομη διαδοχική της νίκη, 3-0 στην έδρα της Ναντ. Τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και φέτος, πήρε τους τρεις βαθμούς με «σβηστές μηχανές». Η νίκη δεν ήρθε εύκολα παρ’ όλα αυτά. Σπατάλησε ένα ημίχρονο χωρίς ευκαιρίες, είχε την τύχη με το μέρος της όταν η αντίπαλός της έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 16’ σε σουτ προ κενής εστίας και τελικά όταν ανέβασε στροφές πήρε τους τρεις πόντους.

 

Κάτι παρόμοιο πέτυχε και την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, επικρατώντας με 2-0 της Μπασάκσεχιρ στην πρώτη της νίκη στους ομίλους. Δεν ήταν λίγες φορές που κινδύνευσε ακόμη και με ήττα, είχε «φύλακα-άγγελο» τον γκολκίπερ Νάβας που φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε. Για ένα ακόμη ματς έπαιξε καθοριστικό ρόλο το ατομικό ταλέντο των Μ’Μπαπέ και Ντι Μαρία. Σκόρερ και των δύο γκολ από ισάριθμες ασίστ (Μ’Μπαπέ) ο νεοαποκτηθείς φορ από την Εβερτον, Κιν. Ψάχνει χημεία ο Γερμανός κόουτς Τόμας Τούχελ που παίζει κάθε εβδομάδα και με διαφορετική 11άδα.

 

«Οι απουσίες των Νεϊμάρ και Μ’Μπαπέ είναι καθοριστικές, δεν το κρύβω. Θα παίξουμε ως ομάδα και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη, που είναι πάντα συλλογική προσπάθεια. Εχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας ανεξαρτήτως αντιπάλου», δήλωσε ο κόουτς Τούχελ.

 

Και αφού μιλήσαμε για τις απουσίες των δύο, τα βάσανα δεν έχουν τελειωμό για τον Γερμανό τεχνικό Τόμας Τούχελ, που δεν έχει δει την ομάδα του πλήρη από την αρχή της σεζόν. Στις ήδη γνωστές απουσίες λόγω τραυματισμών του επιθετικών Νεϊμάρ και Ικάρντι, του εξτρέμ Ντράξλερ και των Παρέδες και Βεράτι ήρθε να προστεθεί και το σοκ του αποκλεισμού του πιο φορμαρισμένου παίκτη της, Κιλιάν Μ’Μπαπέ. Ο Γάλλος σταρ ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε (74’) στο ματς κόντρα στη Ναντ, προϊόν κόπωσης (11 ματς σε ενάμιση μήνα). Στο 4-3-3 προσανατολίζεται ο Γερμανός με μοναδικές επιθετικές επιλογές τους Σαράμπια, Κιν και Ντι Μαρία.

 

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Νάβας – Φλορέντσι, Ντανίλο, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά – Ερέρα, Μαρκίνιος, Γκεΐγ – Σαράμπια, Κιν, Ντι Μαρία

 

Στοιχηματικά, δίχως να είναι στα καλύτερά της η Λειψία, έχει αποκτήσει μικρό προβάδισμα επικράτησης εξαιτίας των σημαντικών απουσιών της Παρί Σεν Ζερμέν. Η αξία εντοπίζεται πλέον στο 2.50 του άσου. Ενδιαφέρον ειδικό στοίχημα να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ στο 3.90.