Ανακοινώνεται ολικό lockdown! “Στον αέρα” οι εσωτερικές αθλητικές διοργανώσεις…

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για τη νέα καραντίνα σε όλη την ελληνική Επικράτεια…

Επικαιρότητα

Ολικό lockdown στη χώρα ανακοινώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Πέμπτη, στις 12:00, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, σε μια ύστατη προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr, οι ειδικοί επιστήμονες έχουν καταλήξει στο απευκταίο ενδεχόμενο, βλέποντας καθημερινά να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το lockdown θα έχει άμεση ισχύ και ενδέχεται να ισχύσει από τις 6 το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το lockdown θα είναι στη λογική του μοντέλου της Θεσσαλονίκης. Ετσι, η μετακίνηση θα γίνεται μόνο με sms στο 13033, ενώ θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Τρία είναι τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν από τον πρωθυπουργό:

Η διάρκεια του lockdown, αν θα είναι για 15 ή για 30 ημέρες. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ισχύσει για 3 εβδομάδες.

Η έναρξη των περιοριστικών μέτρων. Πιθανότερο είναι από τις 6:00 π.μ. του Σαββάτου.

Τι θα γίνει με τα σχολεία. Το βέβαιο είναι ότι θα κλείσουν τα λύκεια, ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τα γυμνάσια. Τα δημοτικά σχολεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν πιθανότατα, όπως ισχύει και στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σήμερα κατεγράφη νέο «μαύρο ρεκόρ» κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2.646 νέες μολύνσεις. Χθες, υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν 2.166 νέα κρούσματα Covid-19, 13 θάνατοι και 169 ασθενείς διασωληνωμένοι.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθεροι οι δύο 20χρονοι, που αφαίρεσαν μπλούζα 16χρονου Ηρακλειδέα…

Διάφορα

Zέρβας: “Όχι στους ανεγκέφαλους ροπαλοφόρους – Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν!”

Διάφορα

Back to Top