- Bluearena - https://bluearena.gr -

Βεργίνης: “Πάθος και θέληση για νίκη στο Αλεξάνδρειο”

Όσα είπε ο Δημήτρης Βεργίνης στο sportime.gr:

«Eυτυχώς μετά από εφτά μήνες αποχής άρχισε το πρωτάθλημα της Basket League. Μας έλλειψε πάρα πολύ η αγωνιστική δράση τόσον καιρό.Είχαμε έναν αγώνα μπροστά μας με τον ΠΑΟΚ, ένα τοπικό ντέρμπι. Όλος ο κόσμος ξέρει τι σημαίνει η αναμέτρηση αυτή. Πήραμε μία σπουδαία νίκη και είμαστε άκρως ικανοποιημένοι από αυτή. Την αφιερώνουμε στον κόσμο της ομάδας που την ήθελε πάρα πολύ».

Αν τους επηρέασε η απουσία του κόσμου του Ηρακλή όταν και ο ΠΑΟΚ μείωσε την διαφορά στο ημίχρονο είπε: «Όλοι γνωρίζουν την φανταστική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος μας, μέσα στην έδρα μας. Παίρνουμε απίστευτη ώθηση από τους οπαδούς μας όταν βρίσκονται κοντά μας. Έτσι μας έλλειψε πολύ η παρουσία του.

Ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ φέτος διαθέτει δυνατή ομάδα γι’ αυτό και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα όλοι οι παίκτες με τον προπονητής μας τον κ. Ζιάγκο και το επιτελείο του. Όταν ο αντίπαλος μας μείωσε την διαφορά στο σκορ δεν πανικοβληθήκαμε. Δείξαμε θέληση πάθος αλλά και την ποιότητα μας και ολοκληρώσαμε την αναμέτρηση, με μία νίκη με μεγάλη διαφορά στο σκορ».

Όσον αφορά στον αποκλεισμό τους από το BCL από τον Κεραυνό Στροβόλου και αν τον ξεπέρασαν και με την νίκη αυτή σχολίασε πως: «Ήταν μια ιδιαίτερα κακή βραδιά για μας. Θέλαμε πολύ να παίξουμε στην διοργάνωση αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο καιρός όμως πέρασε και πήραμε το… μάθημα μας. Βγήκαμε πιο δυνατοί αγωνιστικά και ψυχολογικά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουμε μια σημαντική νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Να κάνουμε μια πολύ καλή αρχή ενόψει της συνέχειας».

Ενώ για το ματς που θα έχουν σε λίγο καιρό και πάλι εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ και αν το σκέφτονται από τώρα απάντησε: «Όχι δεν έχουμε καθόλου το μυαλό μας στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Σκεφτόμαστε μόνο ακόμη ένα ντέρμπι που ακολουθεί με τον Άρη, εκτός έδρας για το πρωτάθλημα. Οι αντίπαλοι μας με την ήττα που υπέστησαν την πρώτη αγωνιστική, θα θέλουν ακόμα περισσότερο να μας κερδίσουν. Γι’ αυτόν τον λόγο θα χρειαστεί να δείξουμε ακόμα περισσότερο, πάθος και θέληση για να πάρουμε και αυτό το ματς. Μπορεί να δώσαμε πολλά φιλικά με τον ερχόμενο αντίπαλο μας, όμως αυτά τα ματς δεν έχουν καμία σχέση με τα επίσημα».

Αν έχει συνηθίσει πλέον να παίζει χωρίς κόσμο στα γήπεδα και αν τον επηρεάζει το γεγονός αυτό σημείωσε: «Είναι πολύ περίεργο συναίσθημα να παίζουμε χωρίς κόσμο στα παιχνίδια λόγω του ιού, σε όλα τα γήπεδα. Ειδικά εμείς που η έδρα μας ήταν κατάμεστη. Θέλω να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό όσο τον δυνατόν γρηγορότερα. Ο κόσμος να είναι υγιής και να γυρίσει στο γήπεδο να μας υποστηρίξει ακόμα θερμότερα».

Τέλος αν έχει πλέον προσαρμοστεί απόλυτα στην νέα του ομάδα τον Ηρακλή είπε: «Το φυσικό είναι όταν πας σε μία ομάδα να χρειάζεσαι χρόνο για να προσαρμοστείς, όμως αυτό δεν συνέβη με μένα. Ήθελα να παίξω από μικρός σ’ αυτήν την ομάδα, μία ομάδα που αγαπώ. Σ’ αυτή μου την άμεση προσαρμογή με βοήθησε το γεγονός πως είμαστε όλοι μία οικογένεια. Οι παίκτες, ο κόσμος, ο κ. Ζιάγκος με τους συνεργάτες του, η διοίκηση με τον κ. Δρακόπουλο. Γι’ αυτό έχουμε και πολύ καλή ψυχολογία».